Apraksts

Mūsu dzimtas aušanas tradīcijas balstās senā pagātnē, kad katrā lauku viensētā bija stelles un tajās tika austs viss: palagi, segas, dvieļi, seģenes, kā arī apģērba audumi, gan no lina, gan vilnas. Pārņemot arodu no mātes, tas tiek turpināts, dzīvo mūsu ģimenē un tiek nodots jaunajai paaudzei. Neskatoties uz mūsdienu modernām tehnoloģijām, mūsu darbi top senās tradīcijas izmantojot aušanas iekārtas, kuras izgatavoja tēvs. Mūsu darbos tiek rokām ieausta silta mājīga enerģija. Tie katrs ir neatkārtojams mākslas darbs un tanī pašā laikā praktisks produkts kas sildīs Jūs ik brīdi.

CV

Maģistra grādu lietišķajā mākslā ieguvu Tallinas Valsts Mākslas Institūtā, kur 5 gadus studēju tekstila un modes katedrā. Pirms tam mācījos Liepājas Lietišķās Mākslas vidusskolā, kurā pēc studijām Tallinā strādāju par tekstila nodaļas vadītāju un mākslas priekšmetu skolotāju. Vēlāk, kad Liepājas Pedagoģiskajā Institūtā tika atvērtas mākslas programmas, saņēmu uzaicinājumu strādāt par pasniedzēju arī tur. Arī šobrīd savas zināšanas nododu bērniem, kuri mācās manis vadītajā Mālpils Mūzikas un mākslas skolas mākslas nodaļā.

Jau studējot piedalījos dažādās izstādēs Latvijā un ārzemēs: Igaunijā (Tallina) Ukrainā (Kijeva),Francijā ( Kalē), vēlāk arī Vācijā (Drēzdene, Kvedlinburga), Zviedrijā (), Taivānā, ASV), vēlāk sarīkoju arī ģimenes un personālizstādes Ogrē, Madonā, Aizputē, Liepājā, Rīgā, Klaipēdā, Viļņā un Parīzē.

Tekstila dizains ir joma, kurā izpaužos vislabprātāk. No mātes mantotās amata prasmes un krāsu izjūta sakausējumā ar skandināvisko Tallinas skolu veido to manu darbu stilu, kuru igauņu kolēģi sauc par īsti latvisku, bet latvieši par igaunisku.

Veidoju dizainu apģērba aksesuāriem (šalles, lakati, pončo, apmetņi), kā arī mājas tekstilu (segas, spilveni, aizkari, galdauti, virtuves un pirts dvieļi). Tie visi tiek austi mājas stellēs un ir unikāls roku darbs vienā eksemplārā vai nelielā tirāžā. Ideju realizēšanā piedalās mana ģimene (meita Marianna un dēls Mārtiņš) un Latvijas amata meistari, kuru pieredze ir garants darbu kvalitātei.

Aužot tiek izmantoti dažāda raupjuma lina diegi, lauku vilna, merino vilna, mohēra, kazlēns ar zīdu, smalkvilna un pusvilna.

Aužam arī jebkura novada tautas tērpa brunču audumus, seģenes un villaines.

Galerija
Produkti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozares
Karte
    Statistika:
    Pilnībā apskatīts : 21945
    Meklēšnas rezultātos parādīts : 505272
    Kartridzuuzpilde.lv
    Kartridzuuzpilde.lvKārtridžu Uzpilde piedāvā ātru un kvalitatīvu kārtridžu uzpildes pakalpojumu un plašu jaunu kārtridžu klāstu visiem populārākajiem printeru ražotājiem ar piegādi visā Latvijā par izdevīgām cenām.
    Viola Stils, salons
    Viola Stils, salons"Viola-Stils" ir viena no lielākajām inovatīvajām bezšuvju trikotāžas ražotnēm Baltijas reģionā, Latvijā. Uzņēmumam ir vairāk nekā trīsdesmit gadu pieredze trikotāžas ražošanā, izmantojot augstas kvalitātes itāļu dziju, piemēram, kašmiru, zīdu un smalku merino vilnu.
    Mīļmājiņa, brīvdienu māja
    Mīļmājiņa, brīvdienu mājaMīļmājiņa ir veidota, lai jūs apburtu ar lauku šarmu, esot tuvu pilsētai. Tā ir vieta, kur atpūsties ārpus mājas, jūtoties kā mājās, ērti baudīt nedēļas nogales un brīvdienas, un rast iespēju atjaunot enerģiju, atrast jaunas idejas, vēlmes un spēku būt, darīt un radīt.
    Villa Dole, viesu nams
    Villa Dole, viesu namsAtpūta Daugavas krastā Doles salā. Mājīgi numuriņi gulēšanai, telpas svinībām un pasākumiem, pirts.
    SPA Estonia, SPA viesnīca
    SPA Estonia, SPA viesnīcaSPA Estonia ir ārstniecības un rehabilitācijas centrs, kurš piedāvā ne tikai veselību nostiprinošas, bet arī daudz un dažādas skaistumu veicinošas procedūras.
    Vidzemes logi, durvis un logi
    Vidzemes logi, durvis un logiSIA "Vidzemes logi" ražo energoefektīvus, augstas kvalitātes PVC logus un durvis par samērīgu cenu. Uzticams partneris celtniecībā un renovācijā.
    Mucenieki, lauku māja
    Mucenieki, lauku mājaLauku māja Mucenieki atrodas Abavas senlejā,klusā meža ielokā. Plašs pagalms un dīķis. Atsevišķā ēkā pirts ar kamīnzāli un karaoke.
    Smēde, metālapstrāde
    Smēde, metālapstrādeSMĒDE ir metālkalēju darbnīca, dekoratīvu metālkalumu izgatavošana pēc pasūtījuma. Roku darbs, interjera elementu skicēšana un dažādu ideju zīmēšanu.
    Gundega-E, SIA
    Gundega-E, SIADzijas, zeķu dzijas, vilnas dzijas, alapka dzijas, angoras dzijas, mohēras dzijas, merīno dzijas, kokvilnas dzijas, makramē dzijas, turcijas dzijas, raibas dzijas, pašraksta dzijas, akrila dzijas, dzijas bērniem. Adīšanas piederumi.
    Zariņi, viesu māja
    Zariņi, viesu mājaLaipni lūdzam viesu mājā "Zariņi". Krievu pirts ar baseinu,  sauna, naktsmītnes, lapene, ugunskura un telšu vietas. Telpas banketiem un svinībām.
    Visi banneri
    Rundāles dzirnavasIzglītības ceļvedisBaneru reklāma