Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Daina Galakrodzeniece, tekstilmāksliniece

Daina Galakrodzeniece, tekstilmāksliniece

Latvija
(+371) 29214202
 
VissPiedāvājumiGalerija
Apraksts

Mūsu dzimtas aušanas tradīcijas balstās senā pagātnē, kad katrā lauku viensētā bija stelles un tajās tika austs viss: palagi, segas, dvieļi, seģenes, kā arī apģērba audumi, gan no lina, gan vilnas. Pārņemot arodu no mātes, tas tiek turpināts, dzīvo mūsu ģimenē un tiek nodots jaunajai paaudzei. Neskatoties uz mūsdienu modernām tehnoloģijām, mūsu darbi top senās tradīcijas izmantojot aušanas iekārtas, kuras izgatavoja tēvs. Mūsu darbos tiek rokām ieausta silta mājīga enerģija. Tie katrs ir neatkārtojams mākslas darbs un tanī pašā laikā praktisks produkts kas sildīs Jūs ik brīdi.

CV

Maģistra grādu lietišķajā mākslā ieguvu Tallinas Valsts Mākslas Institūtā, kur 5 gadus studēju tekstila un modes katedrā. Pirms tam mācījos Liepājas Lietišķās Mākslas vidusskolā, kurā pēc studijām Tallinā strādāju par tekstila nodaļas vadītāju un mākslas priekšmetu skolotāju. Vēlāk, kad Liepājas Pedagoģiskajā Institūtā tika atvērtas mākslas programmas, saņēmu uzaicinājumu strādāt par pasniedzēju arī tur. Arī šobrīd savas zināšanas nododu bērniem, kuri mācās manis vadītajā Mālpils Mūzikas un mākslas skolas mākslas nodaļā.

Jau studējot piedalījos dažādās izstādēs Latvijā un ārzemēs: Igaunijā (Tallina) Ukrainā (Kijeva),Francijā ( Kalē), vēlāk arī Vācijā (Drēzdene, Kvedlinburga), Zviedrijā (), Taivānā, ASV), vēlāk sarīkoju arī ģimenes un personālizstādes Ogrē, Madonā, Aizputē, Liepājā, Rīgā, Klaipēdā, Viļņā un Parīzē.

Tekstila dizains ir joma, kurā izpaužos vislabprātāk. No mātes mantotās amata prasmes un krāsu izjūta sakausējumā ar skandināvisko Tallinas skolu veido to manu darbu stilu, kuru igauņu kolēģi sauc par īsti latvisku, bet latvieši par igaunisku.

Veidoju dizainu apģērba aksesuāriem (šalles, lakati, pončo, apmetņi), kā arī mājas tekstilu (segas, spilveni, aizkari, galdauti, virtuves un pirts dvieļi). Tie visi tiek austi mājas stellēs un ir unikāls roku darbs vienā eksemplārā vai nelielā tirāžā. Ideju realizēšanā piedalās mana ģimene (meita Marianna un dēls Mārtiņš) un Latvijas amata meistari, kuru pieredze ir garants darbu kvalitātei.

Aužot tiek izmantoti dažāda raupjuma lina diegi, lauku vilna, merino vilna, mohēra, kazlēns ar zīdu, smalkvilna un pusvilna.

Aužam arī jebkura novada tautas tērpa brunču audumus, seģenes un villaines.

Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresTekstila izstrādājumi    Lina izstrādājumi       Aksesuāri (Lina apģērbi)          Lina šalles       Lina pirtslietas          Lina virtuves dvieļi          Pirts dvieļi       Lina galdauti          Galdceliņi (Lina galdauti)       Lina sedziņas       Lina aizkari    Aksesuāri (Apģērbi)       Lakati (Šalles)          Smalkvilnas šalles       Lakati       Pončo       Apmetņi    Gultas veļa       Spilvenu pārvalki (Spilvendrānas)       Pledi       Lauku vilnas segas (Segas)       Lauku vilnas seģenes    Salvetes Apgleznots zīds

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 21426
Meklēšanas rezultātos parādīts : 496949


Skangaļu muiža, viesu nams
Skangaļu muiža, viesu namsSkangaļu muiža atrodas skaistā vietā Vidzemes vidienē starp divām pilsētām – vēsturisku un tūristu iecienītu pilsētu – Cēsīm un Valmieru. Rauna, kas tiek tautā saukta par mazo Šveici –atrodas 9km. Pie mums atbraucot, var apskatīt dabas objektus- kā Raunas Staburagu, Lielo ellīti, Līču-Lanģu klintis
Vecliepas, brīvdienu māja
Vecliepas, brīvdienu mājaVecliepas, Ventas upes krastā. Makšķerēšanas un sportošanas iespējas. Telpas svinībām. Mājiņas ar terasi un grilu.
AQUA SAN, SIA, santehnika
AQUA SAN, SIA, santehnikaAQUA SAN. Peldbaseini un SPA baseini, projektēšana, aprīkojuma uzstādīšana. SPA baseins - sporta kompleksam, skolai, privātmājai, dārzam, viesnīcai vai medicīnas rehabilitācijas centram.
Vilciņi, pirts
Vilciņi, pirtsViesu nams ''Vilciņi'' piedāvā vietu,kur rīkot saviesīgus pasākumus vai vienkārši labi pavadīt laiku. Piedāvājam zāli ar galdiem līdz 50 cilvēkiem,[ir iespēja pasūtīt galdu], iekārtotu virtuvi ar visiem nepieciešajamiem traukiem, kamīnzāli, pirti un 6vietīgo džakūzi.Piedāvājam florista pakalpojumus viesu nama izdekorēšanai.Viesu namā ir TV, mūzika.Ārpus viesu nama labi pavadīsiet laiku,atpūšoties apkurināmā ūdens baļļā.Spēlējot volejbolu, futbolu, peldoties dīķī vai gūstot asas izjūtas braucot ar kvadracikliem, kurus iespējams noīrēt.Ir vieta,kur izvietot teltis.
Anemones, glempings
Anemones, glempingsGlampings Anemones ir jauna atpūtas vieta Plieņciemā 900m no jūras. Glempings atrodas priedēm apaugušā, apzaļumotā, ziedošā teritorijā. Blakus: pastaigu takas, kurās aug mellenes, brūklenes un sēnes. Glempings aprīkots ar virtuves zonu, kurā atradīsiet ledusskapi, traukus, indukcijas plītiņu, mikroviļņu krāsni, kafijas automātu. Namiņā ir duša, tualete, gaisa siltumsūknis (temperatūru var dzesēt vai uzsildīt), granulu kamīns.
PIF PAF, peintbola parks, sporta un atpūtas centrs
PIF PAF, peintbola parks, sporta un atpūtas centrsPeintbola PIF PAF. Piedāvājam sporta spēles un azartiskas aizraušanās apvienojumu – peintbolu. Ietaupiet savu laiku un degvielu:mēs esam tikai 20 km no Rīgas centra.
Tavs Draugs, zoosalons
Tavs Draugs, zoosalonsUzņēmumam SIA''Tavs Draugs'', Rīgā atrodas divas veterinārās aptiekas kuras sevī ietver arī zooveikalu sortimentu.Veikali atrodas Pētersalas iela 17 un Ilūkstes iela 109. Kā pārdevēji un konsultanti kas strādā abās aptiekās ir diplomēti veterinārārsti un veterinārie feldšeri, tāpēc mēs varam nodrošināt pilnvērtīgu konsultāciju un kvalitatīvu apkalpošanu.
Imantas Tirgus, SIA
Imantas Tirgus, SIATirgus ir vieta, kur cilvēks var izmantot dabas dotās piecas maņas, un Imantas tirgus ir vieta, kur satiekas Latvijas reģionu garšas. Apvienojot šīs garšas kopā, tirgus sniedz iespēju izbaudīt neaizstājamu garšu un sajūtu devu.
Sauna katram , veikals
Sauna katram , veikalsIebūvējam saunas pēc individuāla projekta. Pirts aksesuāri. Pirts krāsnis. Sāls istabas, paneļi. Gatavas saunu kabīnes. Aprīkojuma uzstādīšana.
Mežinieku mājas, viesu nams
Mežinieku mājas, viesu namsMežinieku mājas . Naktsmītnes (54 pers.+ papildvietas); Banketi (zāle 120 pers.); Kāzu galdi; Ēdināšana; Pirtis (sauna, džakūzi, kubuls); Pirtnieks, masieris;  Ekskursijas dabā; Aktivitātes bērniem. Radošās darbnīcas. Rezervācija pēc iepriekšējās pieteikšanās!
Visi banneri