Apraksts

LATVIJAS UNIVERSITĀTES P. STRADIŅA MEDICĪNAS KOLEDŽA

Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledža darbību uzsāka 1939. gadā kā Žēlsirdīgo māsu un pirmās šķiras mācītu sanitāru skola, kura darbojās Rīgas pilsētas 2. slimnīcā (tagad – Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca), un, ko dibināja profesors Pauls Stradiņš – ķirurgs un veselības aprūpes organizētājs. Kopš 1989. gada ar cieņu un lepnumu tiek nests dibinātāja vārds. 1999. gadā koledža no Rīgas tiek pārcelta uz Bulduriem, Jūrmalā. No 2009. gada izglītības iestāde darbojas kā Latvijas Universitātes aģentūra "Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledža" (LU PSK).

LU PSK darbības pamatuzdevums ir nodrošināt studējošiem iespēju iegūt kvalitatīvu pirmā līmeņa profesionālo augstāko izglītību veselības aprūpes un sociālās labklājības nozares pilna laika klātienes studiju programmās: "Ārstniecība", "Estētiskā kosmetoloģija", "Ārstnieciskā masāža", "Biomedicīnas laborants", "Radiologa asistents", "Podoloģija", "Sociālā aprūpe", "Sociālā rehabilitācija", tā darba tirgum sagatavojot kvalificētus un konkurētspējīgus veselības un sociālās aprūpes speciālistus.


2007. gadā Latgales reģionā tika atvērta LU PSK Rēzeknes filiāle, kas nodrošina studiju vietu un prakses iespējas tuvāk studējošo dzīvesvietai.

Ik studiju gadu tiek veikts ieguldījums koledžas materiāli tehniskās bāzes un infrastruktūras attīstībā, tā uzturot mūsdienu prasībām atbilstošu studiju vidi. Studiju process tiek organizēts profesionāli aprīkotās laboratorijās, pirmsklīnikas un praktisko apmācību simulāciju kabinetos.

Koledža ir ieguvusi Erasmus Augstākās izglītības hartu (ECHE) un īsteno mācību mobilitātes studentiem un personālam ERASMUS+ programmas ietvaros. Ir izveidota veiksmīga sadarbība ar veselības un sociālās aprūpes iestādēm un institūcijām, augstskolām un uzņēmumiem gan Latvijā, gan Eiropā.

Vienlaikus ar pamatstudijām koledža īsteno profesionālās pilnveides izglītības programmas un tālākizglītības programmas veselības un sociālās aprūpes speciālistu kvalifikācijas uzturēšanai.


LU PSK studējošajiem studiju laikā ir iespēja:

  • apgūt prasmes un iegūt zināšanas profesionāli aprīkotos kabinetos, kuru aprīkojums līdzvērtīgs ikdienas darba videi veselības un sociālās aprūpes iestādēs, skaistumkopšanas nozares institūcijās;
  • iesaistīties pētniecības procesā, veicot pētījumus docētāju vadībā;
  • piedalīties programmā ERASMUS+, gūstot pieredzi gan profesionālajā, gan personīgajā izaugsmē;
  • darboties koledžas Studējošo pašpārvaldē, īstenojot dažādas aktivitātes;
  • pieteikties stipendijām atbilstoši MK 24.08.2004. noteikumiem Nr. 740;
  • pieteikties studiju un studējošo kredītam;
  • pretendēt uz vietu labiekārtotā dienesta viesnīcā.
Galerija
Video
  • video
  • video
  • video
  • video
Produkti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozares
Karte, Saistītie uzņēmumi
Statistika:
Pilnībā apskatīts : 19584
Meklēšnas rezultātos parādīts : 114621
Jūsu-mēbeles.lv, SIA
Jūsu-mēbeles.lv, SIAVeikala mājaslapā Jūs atradīsiet mēbeles, aksesuārus no labākajiem skandināvu, vācu, itāļu, poļu un citiem ražotājiem. Visa produkcija pirms tā nonāk pie klienta, tiek pakļauta stingrai ražotāja kvalitātes un drošības parametru kontrolei. Visas preces ir sertificētas atbilstoši Eiropas savienības prasībām.
Kartridzuuzpilde.lv
Kartridzuuzpilde.lvKārtridžu Uzpilde piedāvā ātru un kvalitatīvu kārtridžu uzpildes pakalpojumu un plašu jaunu kārtridžu klāstu visiem populārākajiem printeru ražotājiem ar piegādi visā Latvijā par izdevīgām cenām.
Viola Stils, salons
Viola Stils, salons"Viola-Stils" ir viena no lielākajām inovatīvajām bezšuvju trikotāžas ražotnēm Baltijas reģionā, Latvijā. Uzņēmumam ir vairāk nekā trīsdesmit gadu pieredze trikotāžas ražošanā, izmantojot augstas kvalitātes itāļu dziju, piemēram, kašmiru, zīdu un smalku merino vilnu.
Dalss & Co
Dalss & CoPreces mājai un dārzam, puķu sīpoli un sīpoliņi, gumi, sakneņi, ziemcietes podos, hortenzijas, graudzāles, garšaugi, augāugi, sēnes, micēlijs, koku stādi. Mājas tekstils, preces gultas veļa, virtuves piederumi un daudz kas cits.
Ziedugravas, atpūtas bāze
Ziedugravas, atpūtas bāzeLaipni gaidīti Ziedugravās - lieliska vieta svinībām, atpūtai, ,sporta spēlēm. Pirts, naktsmītnes, atpūta pie dabas un ezera.
Princis, SIA
Princis, SIAJāšanas sporta kluba Princis saimniecībā ir aptuveni 70 zirgi. Piedāvājam izjādes ar zirgiem un ponijiem Jelgavā, jāšanas apmacību, zirgu pansijas, zirgu tirdzniecības pakalpojumus. Perspektīvākie piedalās valsts un starptautiska līmeņa sacensībās.
EST Tehnoloģijas, SIA, svaru tirdzniecība un remonts
EST Tehnoloģijas, SIA, svaru tirdzniecība un remontsVisa veida svaru tirdzniecība un remonts. Svari tirdzniecībai, mājai, noliktavām, medicīnai, kraušanas pakalpojumiem, laboratorijām un daudz kam citam.
Griva Group, būvmateriāli
Griva Group, būvmateriāliBūvķīmija, hidroizolācija, blīvēšanas, līmēšanas materiāli, epoksīdi, betona remonta materiāli, PVC membrānas.
Geolite, ģeoloģiskā izpēte
Geolite, ģeoloģiskā izpēteGeolite. Ģeoloģiskā un ģeotehniskā izpēte. Inženiertehnisko pētījumu komplekss, ko izmanto būvju projektēšanā.
Rendoks SIA
Rendoks SIAPVC Logi un durvis. Garantija, līzings, montāža – demontāža, aiļu apdare, individuālas konsultācijas, daudzveidīgas koka imitāciju tekstūras un piegāde.
Visi banneri
Rundāles dzirnavasIzglītības ceļvedisBaneru reklāma