Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Gārsenes pils

Gārsenes pils

Labieši, Gārsene, Gārsenes pagasts, Jēkabpils novads, Latvija
(+371) 26390098
www.akniste.lv - https://www.facebook.com/Garsenecastle/
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts

Gārsenes pils - celta ap 1856.g. neogotikas stilā. Pēc fon Budbergu dzimtas vēstures materiāliem, sākumā uzcelta pils divstāvīgā daļa, bet otrs, zemākais spārns, uzcelts 1885.g. 1939.g. ēka pārbūvēta skolas vajadzībām pēc arh. Vasiļjeva projekta, un no 1940.g. līdz 2015.g. tajā atradās Gārsenes pamatskola. Pilī atrodas muzejs un ekspozīcija par baronu Budbergu dzimtu, Gārsenes vēsturi, un pamatskolas vēsturi. Pils telpās apskatāma podiņu krāsns, kas ir kultūrvēstures piemineklis. Krāsns fasādi grezno Holandē ražoti, ar jūras un vējdzirnavu ainavām apgleznoti zilbalti podiņi. 2016.gada maijā tika veikta podiņu krāsns restaurācija.

Gārsenes dabas takas. Meža parkā gandrīz ik uz soļa apskatāms kāds nozīmīgs vides objekts vai neatkārtojama dabas ainava - Barona krēsls, Mīlestības saliņa, Laumu pļaviņa, Raganas binoklis un daudzi citi. Parkam cauri, staltus lokus mezdama, vijas Dienvidsusējas upe. Ekskursijas iespējamas gida pavadībā, apskates maršrutā iekļaujot arī Gārsenes pili un apkārtējo vēsturisko kompleksu, tāpat pieejamas telšu vietas nakšņošanai un ugunskura vieta grupas piknikam, kā arī laivu īre nelielam ceļojumam pa upi.

No 2016.gada maija Dabas takās ietilpst arī „Krēslas stundas taka”, kas īpaši patiks zinātkāriem mazajiem ceļotājiem. Taka stāsta par Rūķu dzīvi mežā un tās veidošanas pamatā ir stāsti no „Lielās Rūķu enciklopēdijas”.

Cenas:

Pils, baznīcas, kapličas apskate – ziedojumi,

Dabas taku apmeklējums – 1.40 euro/pieaugušie,

0.70 eiro/skolēni, pensionāri, studenti,

Bērni, invalīdi, bāreņi – bezmaksas.

Gida pakalpojumi – 5.70 euro/ LV, 10 euro/ENG, RU.


NAKŠŅOŠANA PILĪ (līdz 70 personām)

Gultās ar gultasveļu (duša un wc gaitenī, pieejama klientu virtuve) – 5 eiro/pers.

Uz matračiem ar līdzi paņemtu gultasveļu (duša, wc gaitenī, klientu virtuve) – 3 eiro/personai.

-TERITORIJA SPORTA AKTIVITĀTĒM

Pils parka platība 4 ha ar sporta laukumiem un dīķi

ĒDINĀŠANA GRUPĀM

Pils parkā vai pils pagrabos. Iepriekš vienojoties ar z/s „Rātes” tel.nr.27872199 (Valērija).

PIKNIKA VIETAS DABAS TAKĀS UN PILS PAGALMĀ

Ar grilu un ugunskura vietu (malka ugunskuram nodrošināta) – 4.30 eiro.

TELPAS SEMINĀRIEM UN SVINĪBĀM (20 – 100 personām)

2.50 eiro/persona vai 14.50 eiro/stundā.

Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresPilis Skatīt vairākGārsenes dabas takas (Dabas takas)līdz 1.4 € Skatīt vairāk   Gārsenes Evanģēliski luteriskā baznīca (Tūrisma apskates objekti) Skatīt vairāk
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 17577
Meklēšanas rezultātos parādīts : 146994


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
Mežābeles, brīvdienu māja
Mežābeles, brīvdienu mājaAtrodas ekoloģiski tīrā, dabas aizsargājamā zonā Dridža ezera dabas parkā, 17 km attālumā no Krāslavas. Tās apkārtnē ir mežs, pļavas, dzidrs ezers - bagāts ar zivīm.
Ilona Einika, fotogrāfs
Ilona Einika, fotogrāfsAr pārliecību varu teikt, ka esmu iemīlējusies fotografēšanā. Šī nodarbe nav vienkārši hobijs, bet iespēja iemūžināt Jūsu dabisko skaistumu, un iespēja veidot stāstu. Fotosesijas laikā vienmēr ķeru mirkli un cenšos iemūžināt patiesas emocijas: laimi, asaras, smieklus, izbrīnu, mīlestību. Esmu vienmēr atvērta sadarbībai un jauniem izaicinājumiem!
In Sensum, apbedīšanas birojs
In Sensum, apbedīšanas birojsApbedīšanas firmas In Sensum piedāvājums - apbedīšanas pakalpojumi - dokumentu noformēšana, diennakts morga pakalpojumi, bezmaksas uzglabāšana morgā. Zārki, krusti, pārklāji, katafalks, transports bēru viesiem (autobusi). Strādājam visu diennakti. Mirušā nogādāšana morgā (no mājām t. sk.), sēru ceremonijas, visu veidu un ticību ceremoniju organizēšana.
Debesu bļoda, viesu nams
Debesu bļoda, viesu namsDebesu bļoda Ogres rajonā, 40 km no Rīgas aicina svinēt svētkus, piedāvā naktsmītnes, banketu zāli, pirti, āra SPA vannu, sporta laukumu. Ziemā - slēpot un slidot.
RD Met, SIA, metālapstrāde
RD Met, SIA, metālapstrādeSIA "Brizmet" nodarbojas ar metālapstrādi un metālizstrādājumu ražošanu pēc pasūtījuma. Virpošanas un frēzēšanas darbi. Pie mums strādā speciālisti ar lielu pieredzi mētālapstrādes jomā.
NESTER CUSTOM metāla mākslas galerija, gandrīz muzejs
NESTER CUSTOM metāla mākslas galerija, gandrīz muzejsElegantas izstāžu zāles, kurās atrodas metāla mākslas skulptūras un mēbeles, kas veidotas no auto un moto detaļām. Tā ir vieta, kurā apvienojas galerija, dizaina mēbeles un gleznas.
Silta-maja.lv
Silta-maja.lvSilta-Māja.lv ir apkures sistēmu montāžas kompānija ar lielu pieredzi siltumsūkņu tirgū, nodrošinot saviem klientiem augstu montāžas un apkalpošanas kvalitāti par pieejamu cenu.
Irbītes, mājas kūpinājumi
Irbītes, mājas kūpinājumiMājās kūpinātai gaļai piemīt lieliskas smaržas un garšas īpašības. Saimnieki piedāvā degustēt kūpinātas vistas, desas un cūkgaļu. Karsti kūpinātās gaļas receptes izstrādātas vairāku gadu garumā, bet kūpināšanai izmantota alkšņu malka.
Vīteri, viesu nams
Vīteri, viesu namsBrīvdienu māja pie gleznainā Adamovas ezera. Īsta lauku pirts. Blakus Sarkankalna slēpošanas trase ar pacēlājiem. Ekskursijas pie apkārtnes amatniekiem.
Visi banneri