Dāvida dzirnavu avotu ūdenskritumi

  • Vaives pagasts, Cēsu novads, Latvija
Apraksts
Augstums: Parasti tiek norādīts, ka šo ūdenskritumu augstums ir 7 metri. Šāds varētu būt kopējais pār laukakmeņiem krītošā ūdenskrituma (krāces) augstums tuvāk dzirnavu ēkai. Savukārt pār dolomīta slāņiem krītošā ūdenskrituma augstums ir ap 1,6 m. Platums: Avoti izplūst ap 70 m platā joslā, taču to nevar uzskatīt par ūdenskrituma platumu. Pār dolomītiem krītošā ūdenskrituma platums ir ap 1 metrs. Ūdenstece: Dāvida dzirnavu avoti, kuri tūlīt ieplūst Vaives upē Pieejamība: Viegli pieejams ir pār laukakmeņiem krītošais ūdenskritums. Uz dzirnavām no Rīgas - Alūksnes šosejas nogriežas maz lauku ceļš - to gan nav viegli ievērot - es vienmēr pabraucu garām. Savukārt uz dolomīta ūdenskritumu pagaidām nav ierīkota tūristu taka, tāpēc tās aplūkotājam var gadīties pa ceļam ievelties košajos avota dubļos, kurus ir ĻOTI grūti izmazgāt no drēbēm. Labāk nemēģiniet turp iet. Atrašanās vieta: Cēsu rajons, Vaives pagasts, netālu no Vaives, Vaives upes kreisā krasta stāvajā nogāzē Apraksts: Pie Dāvida dzirnavām Vaives krastā izplūst daudz avotu, kuru ūdens satur dzelzs sāļus. Tāpēc nelielo strautiņu gultni izklāj koši orandžbrūnas nogulsnes. Vietās, kur strautiņi pa stāvajām Vaives ielejas nogāzēm krīt pār laukakmeņiem, veidojas neparasti, koši orandži ūdenskritumi. Laukakmeņi, iespējams, šeit nonākuši mākslīgi, būvējot dzirnavas. Savukārt nomaļāk atrodas koši krāsots, vertikāls dolomīta ūdenskritums ar vairākām pakāpēm - tas ir dabiski veidojies. Šie nav Latvijas lielākie ūdenskritumi - bet vieni no neparastākajiem gan.
Produkti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozares
Statistika:
Pilnībā apskatīts : 10429
Meklēšnas rezultātos parādīts : 41301
Mīļmājiņa, brīvdienu māja
Mīļmājiņa, brīvdienu mājaMīļmājiņa ir veidota, lai jūs apburtu ar lauku šarmu, esot tuvu pilsētai. Tā ir vieta, kur atpūsties ārpus mājas, jūtoties kā mājās, ērti baudīt nedēļas nogales un brīvdienas, un rast iespēju atjaunot enerģiju, atrast jaunas idejas, vēlmes un spēku būt, darīt un radīt.
EscapeTown, izlaušanās spēles
EscapeTown, izlaušanās spēlesIZLAUŠANĀS SPĒLES. Kopā ar draugiem vai kolēģiem dodies neaizmirstamā piedzīvojumā Otrā pasaules kara tematikā. Izaiciniet sevi un pārbaudiet, cik atjautīgi, izveicīgi esiet spriedzes apstākļos un vai spējat saglabāt loģisko, analītisko domāšanu un darboties komandā.
Baltā māja, viesu nams un kafejnīca
Baltā māja, viesu nams un kafejnīca"Baltajā mājā" katrs viesis ir mīļš un gaidīts! Apceļojot Zemgali, šeit patvērumu var meklēt gan izsalkušie un izslāpušie, gan naktsmiera kārotāji.
Elizabete, stomatoloģijas un lāzerterapijas klīnika
Elizabete, stomatoloģijas un lāzerterapijas klīnikaZobārstniecības pakalpojumi. Bērnu zobārstniecība. Stomatoloģija. Zobu mākslinieciskā restaurācija. Zobu protezēšana.
Jāņa Jaunsudrabiņa muzejs Riekstiņi
Jāņa Jaunsudrabiņa muzejs RiekstiņiPamatekspozīcija iepazīstina ar Jaunsudrabiņa dzīvi un daiļradi – te skatāmas viņa grāmatas, gleznas, fotogrāfijas, personīgās lietas(arī no Vācijas) u.c., bet 19.-20.gs.sākuma sadzīves priekšmeti, kas iegūti Neretas pagasta un tuvākās apkārtnes viensētās, dod ieskatu tā laika sadzīvei lauku sētā.
Gaujas Lukss, kafejnīca - banketu zāle
Gaujas Lukss, kafejnīca - banketu zāleKafejnīca - banketu zāle Gaujas Lukss piedāvā svinību telpas no 10 līdz 100 cilvēkiem. Klājam gan kāzu galdus, gan bēru mielastus.
Ungurmuiža, viesu māja
Ungurmuiža, viesu mājaUngurmuiža ir harmonisks 18. gadsimta koka ēku ansamblis, milzu ozolu ieskauts, tas ieņem nozīmīgu vietu Latvijas kultūras pieminekļu mantojumu vidū. To 1732. gadā cēlis barons fon Kampenhauzens kā savas dzimtas māju, un šobrīd Latvijā nav saglabājušās līdzīgas baroka koka celtnes, kuru iekštelpas ir tik bagātīgi izgreznotas ar sienu gleznojumiem. Mūsdienu ērtībām piemērota, tā būs kā radīta Jūsu atpūtai, svinībām un semināriem. Varēsiet baudīt muižas īpašo gaisotni, pastaigājoties pa parku zem milzu ozoliem vai dzerot tēju krāšņajā tējas paviljonā.
Terion, veterinārā klīnika
Terion, veterinārā klīnikaVeterinārā klīnika Imantā. Veterinārā aptieka. Suņu, kaķu barība. • Dzīvnieku terapija, ķirurģija, suņu, kaķu, sesku vakcinācija, konsultācijas. • Suņu, kaķu, sesku, trušu vakcinācijas. • Veterinārie medikamenti,
CEL, būvmateriāli, gāzbetons, ģipškartons, apdares materiāli
 CEL, būvmateriāli, gāzbetons, ģipškartons, apdares materiāliFirma Cel. Progresīvas būvkonstrukcijas. YTONG gāzbetons, FERMACELL ģipškartona plātnes, BIOCLAR bioloģiskās notekūdeņu attīrīšanas iekārtas.
A-Puce, SIA, CWT oficiālais pārstāvis Latvijā
A-Puce, SIA, CWT oficiālais pārstāvis LatvijāŪdens mīkstināšana. Vulcan atkaļķotājs ir dabai draudzīgs risinājums spējīgs novērst kaļķakmens un rūsas problēmas. Bez sāls, bez ķimikālijām, bez apkopes!
Visi banneri
laba_seta.jpgRundāles dzirnavasIzglītības ceļvedisBaneru reklāma