Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Baižas, stādaudzētava

Baižas, stādaudzētava

Krustiņi, Inciems, Krimuldas pagasts, Siguldas novads, Latvija, LV-2145
(+371) 26545879 - Tele 2
(+371) 29215491 - LMT
Apraksts
Stādu audzētava Baižas atrodas Inciemā, netālu no Siguldas apkaimes augstākās vietas Saules kalna. Ja pirmais pavasara pērkons iestaigā ceļu pār šo kalnu, vasarā par nokrišņu trūkumu nesūdzamies, ja aiziet garām, tad ir švaki! Pār Inciema klajumiem ieskrējies ziemeļu vējš ir negants, bet stādu audzētava atrodas meža ielokā, kur valda pavisam citi vēji. Šeit pēdējie pavasarī nokūst sniegi, arī rudens saulīte vairs nespēj pacelties virs koku galiem, lai atkausētu salnu skartos augus. Kad ceļotāja gars ved apraudzīt Siguldu, Turaidu, Turaidas skolas meža taku, Anšlava Eglīša “Pansiju pilī” vai brauciet Raganas ķēķa, Lēdurgas dendroparka vai Straupes pazemes ezeriem, laipni lūgti iegriezties arī stādu audzētavā “Baižas”. Kādreiz šeit atradās kolhoza “Ezerciems” lauki, dārzniecība. Balstoties uz mātes Maijas Baižas izveidoto ziemciešu kolekciju, arī es 2004. gadā paralēli studijām Latvijas Lauksaimniecības universitātē blakus mammas saimniecībai izveidoju savu stādu audzētavu. Saimniecība aug reizē ar manām spējām un zināšanām. Pašlaik varu piedāvāt apmēram 700 veidu un šķirņu ziemciešu stādus. Uz vietas lielākā daļa stādu tiek realizēta kailsakņu formā. Stādus var iegādāties arī stādu centros Siguldā, Ieriķos, Cēsīs, Valmierā, Limbažos un Saulkrastos. Pamatoti lepojos ar plašo astilbju kolekciju, daudzveidīgs ir arī saulrieteņu piedāvājums. Neatteikšu konsultāciju par augiem, to izmantošanu veco dārzu atjaunošanā, jaunu veidošanā vai vienkārši skaistas dobes ierīkošanā. Augus palīdzēs iepazīt plaša fotogrāfiju kolekcija ar aprakstiem.
Galerija
Video
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresStādaudzētavas Skatīt vairākSēklas un stādi    Ziemcietes Skatīt vairāk   Vasaras puķes Skatīt vairāk   Graudzāles Skatīt vairāk   Dekoratīvie āra augi    Akmensdārzu ierīkošana    Balkona puķes (Puķu stādi) Skatīt vairāk   Kapu stādijumi Skatīt vairāk
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 60056
Meklēšanas rezultātos parādīts : 336374

Zobārstniecības centrs Svenata
Zobārstniecības centrs SvenataZobārstniecības centrs Svenata. Augsti kvalificēti speciālisti, vismodernākās zobārstniecības iekārtas, žokļu un mutes dobuma slimību profilakses un ārstēšana.
Escape.lv rooms, kvesti, izlaušanās istaba
Escape.lv rooms, kvesti, izlaušanās istaba"Escape" ir interaktīva un intuitīva reālas dzīves spēle, kas prasa koncentrēšanos, prasmi rast risinājumus un iemaņas strādāt komandā neparastos apstākļos. 60 minūtes tiek dotas komandai no 2 līdz 6 dalībniekiem, lai atrisinātu mīklas un atrastu "pavedienus" izkļūšanai no istabas. Spēles rezervēšana jāveic ne vēlāk kā 24 stundas pirms spēles.
Pāces vilnas fabrika
Pāces vilnas fabrikaLauku dzija no Latvijā audzētām aitām. Vilnas pārstrāde no mazgāšanas procesa līdz gatavam dzijas pavedienam. Nemazgātas vilnas pirkšana, maiņa.
Veselības centrs Medeors pluss-S
Veselības centrs Medeors pluss-SMūsu Veselības centrs Medeors pluss-S” ir izveidots  ar nolūku sniegt palīdzību cilvēkiem ar muguras problēmām, sporta traumām, pēc operācijas rehabilitācijā, piedāvājam veselības uzturēšanas programmas biroja darbiniekiem, grūtniecēm, sievietēm pēcdzemdību periodā, kā arī tiem kuriem pāri 60 un vairāk.
Paulas Karlsons, privātā pirmsskolas izglītības iestāde
Paulas Karlsons, privātā pirmsskolas izglītības iestādeNo 2015. gada 1. jūnija darbu uzsācis bērnu uzraudzības pakalpojumu centrs "Karlsons", palīgs māmiņām un tētiem ik dienu, ik vakaru, arī brīvdienās un svētku dienās. Piedāvājam arī diennakts pieskatīšanu. Par jūsu mazuļiem rūpēsies sertificētas auklītes.
Dental Art, zobārstniecība
Dental Art, zobārstniecībaZobārstniecības klīnika Dental Art piedāvā visāda veida zobārstniecības pakalpojumus: terapija, protezēšana, implantācija, zobu kosmētiskā restaurācija, higiēna un balināšana.
Albatross SPA
Albatross SPAPēc atjaunošanas durvis vēris mājīgais Albatross SPA atpūtas komplekss. Atpūtas kompleksā ir 25m peldbaseins ar trīs celiņiem ar 28 °C ūdens temperatūru, baseina dziļums seklākajā galā ir 1 metrs, vidū – 1,5 metri, dziļākajā galā 2 metri, 7m bērnu baseins ar ūdens temperatūru 32 °C, vidējais dziļums 0.5 metri, sauna un tvaika pirts.
Vestiena***, viesnīca
Vestiena***, viesnīcaViesu nams, kafejnīca, telpas semināriem un pirts. Makšķerēšana tuvumā esošajos ezeros un sēņošana. Blakus atrodas Latvijas lepnums - Gaiziņkalns (311 m), turpat līdzās - Bākūžkalns (268 m).
Lejasmalas, atpūtas komplekss
Lejasmalas, atpūtas komplekssBrīvdienu mājas un pirts Lejas ezera krastā. Romantiska atpūtas vieta uz neapdzīvotas salas. Telpas semināriem un banketiem. Telšu un piknika vietas.
DEVI, siltumtehnika
DEVI, siltumtehnikaDEVI ir vienīgais uzņēmums elektrotehniskās rūpniecības nozarē, kas ražo un pilnveido elektrisko apsildes kabeļu un termoregulatoru kompleksās sistēmas.
Visi banneri