Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Baižas, stādaudzētava

Baižas, stādaudzētava

Krustiņi, Inciems, Krimuldas pagasts, Siguldas novads, Latvija, LV-2145
(+371) 26545879 - Tele 2
(+371) 29215491 - LMT
Apraksts
Stādu audzētava Baižas atrodas Inciemā, netālu no Siguldas apkaimes augstākās vietas Saules kalna. Ja pirmais pavasara pērkons iestaigā ceļu pār šo kalnu, vasarā par nokrišņu trūkumu nesūdzamies, ja aiziet garām, tad ir švaki! Pār Inciema klajumiem ieskrējies ziemeļu vējš ir negants, bet stādu audzētava atrodas meža ielokā, kur valda pavisam citi vēji. Šeit pēdējie pavasarī nokūst sniegi, arī rudens saulīte vairs nespēj pacelties virs koku galiem, lai atkausētu salnu skartos augus. Kad ceļotāja gars ved apraudzīt Siguldu, Turaidu, Turaidas skolas meža taku, Anšlava Eglīša “Pansiju pilī” vai brauciet Raganas ķēķa, Lēdurgas dendroparka vai Straupes pazemes ezeriem, laipni lūgti iegriezties arī stādu audzētavā “Baižas”. Kādreiz šeit atradās kolhoza “Ezerciems” lauki, dārzniecība. Balstoties uz mātes Maijas Baižas izveidoto ziemciešu kolekciju, arī es 2004. gadā paralēli studijām Latvijas Lauksaimniecības universitātē blakus mammas saimniecībai izveidoju savu stādu audzētavu. Saimniecība aug reizē ar manām spējām un zināšanām. Pašlaik varu piedāvāt apmēram 700 veidu un šķirņu ziemciešu stādus. Uz vietas lielākā daļa stādu tiek realizēta kailsakņu formā. Stādus var iegādāties arī stādu centros Siguldā, Ieriķos, Cēsīs, Valmierā, Limbažos un Saulkrastos. Pamatoti lepojos ar plašo astilbju kolekciju, daudzveidīgs ir arī saulrieteņu piedāvājums. Neatteikšu konsultāciju par augiem, to izmantošanu veco dārzu atjaunošanā, jaunu veidošanā vai vienkārši skaistas dobes ierīkošanā. Augus palīdzēs iepazīt plaša fotogrāfiju kolekcija ar aprakstiem.
Galerija
Video
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresStādaudzētavas Skatīt vairākSēklas un stādi    Ziemcietes Skatīt vairāk   Vasaras puķes Skatīt vairāk   Graudzāles Skatīt vairāk   Dekoratīvie āra augi    Akmensdārzu ierīkošana    Balkona puķes (Puķu stādi) Skatīt vairāk   Kapu stādijumi Skatīt vairāk
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 60429
Meklēšanas rezultātos parādīts : 338646


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
Lakta, metālapstrāde
Lakta, metālapstrādeFirma Lakta. Metālapstrāde, metāla dizains, kalumi interjeram, Metāla kāpnes, margas, nožogojumi, vēja rādītāji, svečturi. Dažādi materiāli, tehnika, ir iespējama cinkošana un mākslinieciska virsmas krāsošana.
Deko Alianse, ziedu salons
Deko Alianse, ziedu salonsSIA "DEKO ALIANSE" Elizabetes iela 14
7. martā strādāsim stundu ilgāk līdz 20:00 8. martā strādāsim kā darba dienā no 8:00 līdz 19:00 Piedāvājam arī ziedu piegādi, piezvani un pasūti +371 67282841www.dekoziedi.lv
Eco Dowel, SIA
Eco Dowel, SIAUzņēmuma darbības pamatvirzieni ir projektešana, notekūdens bioloģiskās attīrīšanas iekārtu piegāde un montāža, koka vasarnīcu un dārza mājiņu piegāde un uzstādīšana, inženierkomunikāciju izbūve.
Nāras, viesnīca - atpūtas komplekss
Nāras, viesnīca - atpūtas komplekssAtpūtas centrs Nāras atrodas pašā Naukšēnu centrā, Rūjas upes krastā, bijušā spirta brūža ēkā, 156 km no Rīgas, 50 km no Valmieras.
Mežābeles, brīvdienu māja
Mežābeles, brīvdienu mājaAtrodas ekoloģiski tīrā, dabas aizsargājamā zonā Dridža ezera dabas parkā, 17 km attālumā no Krāslavas. Tās apkārtnē ir mežs, pļavas, dzidrs ezers - bagāts ar zivīm.
Latgales galdnieks, IK
Latgales galdnieks, IKLatgales galdnieks. Mēbeļu restaurācija un ražošana, kāpņu un durvju ražošana, guļbūves. Masīvkoks, finierēts saplāksnis, MDF, lamināts. Izstrādājumi tiek beicēti, lakoti vai krāsoti, atkarībā no klienta vēlmēm.
Mucenieki, brīvdienu māja
Mucenieki, brīvdienu mājaBrīvdienu māja ar pirti 20 minūšu braucienā no Rīgas. Atpūta pie Lielupes, laivas, makšķerēšana ...
Sandras Baumanes dāvanu darbnīca
Sandras Baumanes dāvanu darbnīcaSandras Baumanes radošajā darbnīcā var pasūtīt interjera priekšmetus: spoguļus, spilvenus, svečturus, gleznas, traukus sava mājokļa iekārtošanai kā arī dāvanām draugiem, kolēģiem, biznesa partneriem.
4 Vēji, krodziņš
4 Vēji, krodziņšCeļmalas krodziņš „4 vēji” atrodas Rīgas - Liepājas šosejas 72 km, krustcelēs, kur Zemgales līdzenums mijas ar Kurzemes pauguriem. Mājīgā gaisotne, sprēgājošais kamīns, laipnā apkalpošana sniegs Jums patīkamu atpūtu.
Visi banneri