Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Daina Galakrodzeniece, tekstilmāksliniece

Daina Galakrodzeniece, tekstilmāksliniece

Latvija
(+371) 29214202
 
VissPiedāvājumiGalerija
Apraksts

Mūsu dzimtas aušanas tradīcijas balstās senā pagātnē, kad katrā lauku viensētā bija stelles un tajās tika austs viss: palagi, segas, dvieļi, seģenes, kā arī apģērba audumi, gan no lina, gan vilnas. Pārņemot arodu no mātes, tas tiek turpināts, dzīvo mūsu ģimenē un tiek nodots jaunajai paaudzei. Neskatoties uz mūsdienu modernām tehnoloģijām, mūsu darbi top senās tradīcijas izmantojot aušanas iekārtas, kuras izgatavoja tēvs. Mūsu darbos tiek rokām ieausta silta mājīga enerģija. Tie katrs ir neatkārtojams mākslas darbs un tanī pašā laikā praktisks produkts kas sildīs Jūs ik brīdi.

CV

Maģistra grādu lietišķajā mākslā ieguvu Tallinas Valsts Mākslas Institūtā, kur 5 gadus studēju tekstila un modes katedrā. Pirms tam mācījos Liepājas Lietišķās Mākslas vidusskolā, kurā pēc studijām Tallinā strādāju par tekstila nodaļas vadītāju un mākslas priekšmetu skolotāju. Vēlāk, kad Liepājas Pedagoģiskajā Institūtā tika atvērtas mākslas programmas, saņēmu uzaicinājumu strādāt par pasniedzēju arī tur. Arī šobrīd savas zināšanas nododu bērniem, kuri mācās manis vadītajā Mālpils Mūzikas un mākslas skolas mākslas nodaļā.

Jau studējot piedalījos dažādās izstādēs Latvijā un ārzemēs: Igaunijā (Tallina) Ukrainā (Kijeva),Francijā ( Kalē), vēlāk arī Vācijā (Drēzdene, Kvedlinburga), Zviedrijā (), Taivānā, ASV), vēlāk sarīkoju arī ģimenes un personālizstādes Ogrē, Madonā, Aizputē, Liepājā, Rīgā, Klaipēdā, Viļņā un Parīzē.

Tekstila dizains ir joma, kurā izpaužos vislabprātāk. No mātes mantotās amata prasmes un krāsu izjūta sakausējumā ar skandināvisko Tallinas skolu veido to manu darbu stilu, kuru igauņu kolēģi sauc par īsti latvisku, bet latvieši par igaunisku.

Veidoju dizainu apģērba aksesuāriem (šalles, lakati, pončo, apmetņi), kā arī mājas tekstilu (segas, spilveni, aizkari, galdauti, virtuves un pirts dvieļi). Tie visi tiek austi mājas stellēs un ir unikāls roku darbs vienā eksemplārā vai nelielā tirāžā. Ideju realizēšanā piedalās mana ģimene (meita Marianna un dēls Mārtiņš) un Latvijas amata meistari, kuru pieredze ir garants darbu kvalitātei.

Aužot tiek izmantoti dažāda raupjuma lina diegi, lauku vilna, merino vilna, mohēra, kazlēns ar zīdu, smalkvilna un pusvilna.

Aužam arī jebkura novada tautas tērpa brunču audumus, seģenes un villaines.

Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresTekstila izstrādājumi    Lina izstrādājumi       Aksesuāri (Lina apģērbi)          Lina šalles       Lina pirtslietas          Lina virtuves dvieļi          Pirts dvieļi       Lina galdauti          Galdceliņi (Lina galdauti)       Lina sedziņas       Lina aizkari    Aksesuāri (Apģērbi)       Lakati (Šalles)          Smalkvilnas šalles       Lakati       Pončo       Apmetņi    Gultas veļa       Spilvenu pārvalki (Spilvendrānas)       Pledi       Lauku vilnas segas (Segas)       Lauku vilnas seģenes    Salvetes Apgleznots zīds

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 21705
Meklēšanas rezultātos parādīts : 500089


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
Meistars A, koka suvenīru un rotaļlietu ražošana
Meistars A, koka suvenīru un rotaļlietu ražošanaMeistars A pamatdarbības veids ir saliekamu koka modeļu un kokā gravētu attēlu izgatavošana. Produkcija ir domāta gan bērniem, gan pieaugušajiem.
Iron Design, SIA
Iron Design, SIAKalto metālizstrādājumu priekšrocības ir oriģinalitāte, neatkārtojamas formas, estētiskums un neapšaubāmi greznums, kas kalpos gadiem ilgi. Nekas cits nepadarīs Jūsu māju, dārzu, dzīvokli vai biroju tik oriģinālu un greznu, kā kalti metālizstrādājumi.
Latrex laivas
Latrex laivasIzbaudiet neaizmirstamu laiku uz ūdens. Latvijā ražotas stiklplasta airu laivas un motorlaivas.
Lielanteni, kokapstrāde
Lielanteni, kokapstrādeBūvniecības zāģmateriāli, apdares dēļi, koka paletes, ražoti un piegadāti sadarbības partneriem EU. Uzņēmums piedāvā visa veida zāģmateriālus celtniecībai - dēļus, brusas, latas.
PTC, SIA, iepakojumi
PTC, SIA, iepakojumiPTC SIA 5000 dažāda veida iepakojuma materiālu un palīglīdzekļu, iekārtu; iespēja iepirkt materiālus jebkura daudzumā.
Bieriņi, lauku māja
Bieriņi, lauku mājaLabiekārtota, senatnīga māja ar kamīnu, dārzu, telšu vietām, medību trofejām, sporta laukumiem, komercmakšķerēšanu.Fazānu audzētavas apmeklējums.
Vestiena***, viesnīca
Vestiena***, viesnīcaViesu nams, kafejnīca, telpas semināriem un pirts. Makšķerēšana tuvumā esošajos ezeros un sēņošana. Blakus atrodas Latvijas lepnums - Gaiziņkalns (311 m), turpat līdzās - Bākūžkalns (268 m).
Skursteņmeistars, SIA
Skursteņmeistars, SIALatvijas Amatniecības Kamerā diplomēti skursteņslauķu amata meistari, zeļļi un mācekļi sniedz sekojošus pakalpojumus: Mehāniskās ventilācijas sistēmu tīrīšanu, Dūmvadu projektēšanu, pieņemšanu ekspluatācijā, Skursteņu un apkures ierīču tīrīšanu...
Erebuni, armēņu restorāns
Erebuni, armēņu restorānsRestorāns „Erebuni" atrodas gleznaina dārza ielenkumā, starp kokiem, ziediem un strūklakām. Nokļūstot šeit, jūs varēsiet patīkami atpūsties, nobaudīt īstus armēņu ēdienus, kas pagatavoti uz atklātas uguns.
Visi banneri