Vētru muzjes, muzejs

Apraksts

Jūrkalnes tautas nama otrajā stāvā izveidota ekspozīcija “Vētru muzejs”, kas vēsta par Baltijas jūras stihijas upuriem, papildināts ar pludmalē atrastajām un no dzelmes izceltajām senlietām.

Skaņa un apgaismojums noārda tiltu starp vēsturi un mākslu. Izstādes telpā tika radīta vide, kas atgādina jūras dzelmi, ļaujot «ienirt» un ielūkoties «nogrimuša vraka» tilpnē.

“Vētru muzeja” ekspozīciju veido Voldemāra Raina un viņa komandas kolekcija. Sertificēts zemūdens arheologs Voldemārs Rains ir cilvēks – leģenda ar 50 gadu pieredzi zemūdens pasaules pētīšanā. Eksponāti ir daudzveidīgi un interesanti, atspoguļo dažādus laika posmus, lielākā daļa priekšmetu atrasti tieši Kurzemes jūrmalā. “Vētru muzeja” kuratore ir V.Raina dzīvesbiedre Inese Helviga.

Apmeklētāji var apskatīt un izjust zemūdens kultūrvēsturisko mantojumu, akcentējot kuģu vrakus, kas atrodas Jūrkalnes krastos. Ekspozīcijā ietilpst nirēju ekipējums un atribūtika, foto un video materiāli no jūras dzelmes, zemūdens atradumi. Šeit ir arī iluminators no tvaikoņa „Saratova”, uz kura pirms 100 gadiem kādu laiku K. Ulmaņa valdība bija spiesta eksistēt, lai nodrošinātu mūsu valsts pastāvēšanu.

Šī ekspozīcija rosina cilvēkus uz vērīgāku skatīšanos pastaigās gar jūru. „Vētru muzejs” – divi nesavienojami vārdi, jo kā gan vētru varētu ielikt muzejā, bet vētra ir tā, kā rezultātā kuģi mēdz grimt, un jūra mums izskalo daudz ko interesantu un vērtīgu.

“Vētru muzejā” ko aizraujošu atradīs ikviens – bērns, pieaugušais, gudrinieks un nezinītis. Katru gadu maija beigās piedalāmies “Muzeju naktī” ar speciāli gatavotu programmu, vismaz reizi kvartālā foajē apskatāma jauna mākslas izstāde.

Kopš atvēršanas divu gadu laikā mūs apciemojuši gandrīz 7000 apmeklētāju un ap 20 suņu (laipni aicināti!). Vasarā strādājam katru dienu, izņemot pirmdienu. Ziemā atvērts piektdien, sestdien un svētdien.

Video
  • video
Produkti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozares
Karte
    Statistika:
    Pilnībā apskatīts : 1209
    Meklēšnas rezultātos parādīts : 29477
    Mega Star, saldēšanas iekārtas
    Mega Star, saldēšanas iekārtasSIA „MEGA STAR” ir specializēts Latvijas uzņēmums, kura darbība ir vērsta uz komplekso uzdevumu izpildi rūpnieciskā un komerciālā aukstuma, kā arī kondicionēšanas sistēmu ierīkošanā.
    Jūsu-mēbeles.lv, SIA
    Jūsu-mēbeles.lv, SIAVeikala mājaslapā Jūs atradīsiet mēbeles, aksesuārus no labākajiem skandināvu, vācu, itāļu, poļu un citiem ražotājiem. Visa produkcija pirms tā nonāk pie klienta, tiek pakļauta stingrai ražotāja kvalitātes un drošības parametru kontrolei. Visas preces ir sertificētas atbilstoši Eiropas savienības prasībām.
    Lobes krogs, viesu nams
    Lobes krogs, viesu namsLobes krogs. Kafejnīca - līdz 50 cilvēkiem, banketa zāle - līdz 150 cilvēkiem, numuriņi, pirts - līdz 20 cilvēkiem.
    Juku dzirnavas, atpūtas komplekss
    Juku dzirnavas, atpūtas komplekssJuku Dzirnavas ir 85 hektari bezrūpīgas dabas ar dažādām izklaides iespējām un plašu izmitināšanas izvēli pāriem, ģimenēm un grupām
    Bel-Doors, iekšdurvis, mēbeles
    Bel-Doors, iekšdurvis, mēbelesFinierētu un krāsotu iekšdurvju tirdzniecība
    Kļava
    KļavaViena no Kļavas jaunajām aktivitātēm ir sadarbība ar slavenu Vācijas koka durvju ražotāju - firmu LEBO, kas pērk Latvijā ražotas, precizi ēvelētas sagataves, durvju karkasu izgatavošanai
    TIPI VILLAGE - unikāla atpūtas vieta ar plašu teritoriju, kurā rast jaunas izjūtas nakšņojot mūsu Tipi teltīs, saplūst ar dabu, baudīt klusumu un mieru tālu no pilsētas, redzēt briežu un stirnu barus, supot apkaimes ūdeņos, doties pārgājienā pa meža takām, šaut ar loku, baudīt dabiskas ainavas skaistumu un gūt neaizmirstamu lauku piedzīvojumu.
    Bea aizkaru centrs, salons
    Bea aizkaru centrs, salonsAizkaru salona Bea. Aizkaru un galdautu audumi, stangas, rullo, vertikālās, horizontālās žalūzijas, aksesuāri un šūšanas piederumi.
    Mākslas darbnīca Antīks
    Mākslas darbnīca AntīksMākslas darbnīca "Antīks". Gleznas, tušas zīmējumi, interjera iekārtošana, telpu dekorēšana. Mēbeļu restaurācija. Gleznošanas studija.
    Vitkopi, atpūtas bāze
    Vitkopi, atpūtas bāzeIdeāla vieta makšķerniekiem un klusuma mīlētājiem. Makšķerēšana, zemledus makšķerēšana, spiningošana no laivas. Makšķerniekiem un atpūtniekiem tiek piedāvātas arī naktsmītnes.
    Visi banneri
    Atpūta pie jūrastode.webpRundāles dzirnavasIzglītības ceļvedisBaneru reklāma