Šī ir sarežģīta daļa. Lielākajai daļai no mums ir laba ideja, kas mums būtu jādara, taču laika, enerģijas, finanšu un praktiskie ierobežojumi var viegli izjaukt šos labi iecerētos plānus. Drīzumā tiksim pie mūsu desmit labākajiem padomiem, taču vispirms noteiksim dažus veselību veicinošus pārtikas produktus, kuriem mums pēc iespējas vajadzētu piešķirt prioritāti. Var iesaistīt savā uzturā veselīgus uztura bagātinātājus.
Veselīgs uztura bagātinātājs var sniegt liekas kalorijas, kas sniedz lielisku enerģiju katram cilvēkam.
Rieksti, pākšaugi un graudi
Rieksti ir fantastiski. Tie ir labs olbaltumvielu avots, kā arī veselīgu, nepiesātināto tauku avots, kas vairākos pētījumos ir pierādījis, ka tie samazina Alcheimera slimību.
Pākšaugi ietver visas pupiņas, zirņus un lēcas. Tie ir lēti, zema tauku satura olbaltumvielu veidi, kas satur daudz šķiedrvielu, vitamīnu un minerālvielu.
Graudos ietilpst kvieši, kukurūza, rīsi, kvinoja, rudzi, mieži un auzas, kā arī visas no tiem izgatavotās lietas. Ja mēs izvēlamies veselus graudus, nevis to rafinētos līdziniekus, mēs iegūsim visas to dabiskās olbaltumvielas, šķiedrvielas, B vitamīnus, antioksidantus un mikroelementus.
Augļi, dārzeņi un ogas
Augļos ietilpst āboli, mango, melones, banāni, vīnogas un papaija. Dabiski saldi un bagāti ar vitamīniem un antioksidantiem, mēs varam tos pārvērst smūtijos, pievienot brokastīm vai padarīt tos par savu iecienītāko uzkodu.
Dārzeņiem ir tik daudz formu un izmēru, sākot no svaigām un košām salātu lapām līdz piezemētiem un apmierinošiem sakņu dārzeņiem. Mums viss nāk par labu, taču, lai gūtu visas priekšrocības, mums vajadzētu ēst daudzveidīgi, cenšoties sasniegt 10 porcijas dienā. Mūsu galvenais padoms ir mēģināt ēst pēc iespējas vairāk dažādu krāsu, jo krāsaini ēdieni ir pilni ar antioksidantiem.
Ogas ietver zemenes, dzērvenes, avenes, mellenes un upenes. Tie ir dabiski saldi, un tāpēc tie var justies kā kārums, turklāt tie satur šķiedrvielas, vitamīnus un antioksidantus, kas palīdz cīnīties ar iekaisumu un slimībām.
Olbaltumvielas
Gandrīz katrs vegānu ēdiens satur proteīnu, tāpēc ir ļoti grūti to iztrūkt. Pupiņas, zirņi, lēcas, rieksti un sēklas ir lieliski avoti, un to ir daudz vairāk. Viens no mūsu iecienītākajiem ir seitāns, kas ir izgatavots no kviešiem, ir gaļīgs, satur zemu tauku saturu, vienlaikus neticami daudz olbaltumvielu. Ne katrs ēdiens satur visas mums nepieciešamās neaizvietojamās aminoskābes, tāpēc ir svarīgi ēst daudzveidīgu uzturu un pievienot dažadus papildinājumus, kā piemēram dažāda veida aminoskābes un bcaa, tos var aplūkot https://www.mrbiceps.lv/katalogs/papildinajumi-sportam/aminoskabes/bcaa/. Tur var atrast dažādus uztura bagātinātujus un citas lietas, kas var palīzēt uzņemt veselīgu pārtiku katru dienu.
Tofu ir izgatavots no sojas, un tam ir dažādas garšas un tekstūras. Daži no tiem ir kūpināti vai marinēti. Daudzos gadījumos tiek izmantots kalcijs, kas nozīmē, ka arī jūs saņemat lielu daudzumu šīs svarīgās uzturvielas. Pievienojiet to, lai samaisītu kartupeļus, vai samaisiet, lai iegūtu sātīgas, veselīgas brokastis.
Griķi patiesībā nav kvieši, kas nozīmē, ka tie nesatur lipekli, neskatoties uz tā nosaukumu. No tā tiek gatavotas sobas nūdeles, taču var iegādāties arī griķu miltus un pārvērst tos gardās vegāniskās pankūkās.
Tempeh ir izgatavots no raudzētām sojas pupiņām, un tai ir zemes, sēņu garša. Tas ir lielisks olbaltumvielu avots, un, tā izcelsme ir Indonēzijā, tas labi iederas ēdienos, piemēram, gado gado, ingvera un sezama maisītā un satays.
Raksts apskatīts : 454 reizes.