Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Talsu sinagoga

Talsu sinagoga

Kalna iela 5, Talsi, Talsu novads, Latvija, LV-3201
 
VissPiedāvājumiKarte
Apraksts

Talsu sinagoga. Ebreji Kurzemē dzīvoja kopš hercogu laikiem, jo Kurzemes-Zemgales hercogiste bija vasaļatkarībā no Polijas-Lietuvas karaļa, kur visai toleranti izturējās pret daudzviet Rietumeiropā vajāto tautu. Ebreji Talsos ieceļoja 18. gadsimta beigās, kad bija saņēmuši gubernatora atļauju uzturēties Kurzemē.

Kalna ielā iespējams apskatīt pārbūvētā veidolā kādreizējos ebreju lūgšanu namus – sinagogas. Domājams, ka Kalna ielā 5 sinagoga uzcelta ap 1830. gadu, to sauca par ziemas sinagogu. Ēkas fasādes daļā ievērots trīsdaļīgais sinagogālais celtniecības princips, centrā ir niša — Jeruzalemes tempļa atdarinājums. Bet Kalna ielā 5a – 1858. gadā uzcelta jauna, t.s., vasaras sinagoga. Pašlaik ēkās ir dzīvokļi.

Vairāk lasīt A. Grūbe “Talsu ebreji” (2013); D. Alsberga, Z. Kalmanis “Talsu namu stāsti” (2017);

PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresBaznīcas, dievnami Sinagogas
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 443
Meklēšanas rezultātos parādīts : 4367


Dizains un Druka, SIA
Dizains un Druka, SIAPiedāvājam kvalitatīvus un operatīvus pakalpojumus, dizainā un drukā, par pieņemamām cenām - uzņēmumiem un privātpersonām. | Šobrīd lielformāta drukai -20% atlaide | Piedāvājumā ietilpst: dizaina izstrāde; plakāti; kanvas; roll up; pvc baneri; logu un skatlogu uzlīmes; automašīnu līmplēvju izdrukas; lielformāta fotogrāfijas; ploterdarbi u.c. Garantējam darbu maksimāli īsā termiņā un labākajā kvalitatē!
Tehnika darbam un atpūtai, tehnikas veikals
Tehnika darbam un atpūtai, tehnikas veikalsTehnikas veikals ir pasaules vadošo meža un dārza tehnikas ražotāju pārstāvis. Nodrošinām kvalitatīva apkalpošanu, servisu un zemākās cenas!
Otafs, stiklinieku darbi
Otafs, stiklinieku darbiOtafs. Iespēja pasūtīt tieši tādu skolas tāfeli, kāda vajadzīga konkrētai klases telpai (pēc izmēriem un dizaina). Pianistu krēsli. Roku darbs.
Iks park, biedrība
Iks park, biedrībaBiedrība “Iks parks” piedāvā izbaudīt lauku priekus, spēlējoties un relaksējoties meža malā. Šeit iespējams nodarboties ar amatniecību, interaktīvā veidā iepazīt Latvijā augošos ārstniecības augus un to īpašības.
ANVI AM, SIA, darbnīca
ANVI AM, SIA, darbnīcaANVI AM tautas tērpu sagatavošanā darbojas no 1994.g. Bērnu linu apģērbi, galdauti, aizkari, spilveni, šūpuļkrēsli, šūpuļtīkli. Veic individuālus pasūtījumus.
Raibie logi, viesnīca
Raibie logi, viesnīcaViesnīca Raibie logi piedāvā naktsmītnes desmit labiekārtotos numuros, no kuriem divi ir piemēroti ģimenēm ar bērniem. Visos numuros ir TV un interneta pieslēgums. Brokastis ir iekļautas cenā.
Zobārstniecības centrs Svenata
Zobārstniecības centrs SvenataZobārstniecības centrs Svenata. Augsti kvalificēti speciālisti, vismodernākās zobārstniecības iekārtas, žokļu un mutes dobuma slimību profilakses un ārstēšana.
LEAnD, SIA, grāmatvedības pakalpojumi
LEAnD, SIA, grāmatvedības pakalpojumiMūsu draudzīgs kolektīvs sniedz profesionālos grāmatvedības pakalpojumus un risina dažādus jautājumus. Darba pieredze dažādu nozaru uzņēmumos- būvniecībā, tirdzniecībā, nekustamo īpašumu apsaimniekošanā, darījumos ar kokmateriālu un metālu, importu/eksportu, darījumi ar ES trešajām valstīm, vairumtirdzniecībā/mazumtirdzniecībā
220.lv, veikals
220.lv, veikals220.lv interneta veikals piedāvā ērtu, ātru iepirkšanos internetā, kā arī plašu preču klāstu, nodrošinot pasūtīto preču piegādi visā Latvijā.
Nāras, viesnīca - atpūtas komplekss
Nāras, viesnīca - atpūtas komplekssAtpūtas centrs Nāras atrodas pašā Naukšēnu centrā, Rūjas upes krastā, bijušā spirta brūža ēkā, 156 km no Rīgas, 50 km no Valmieras.
Visi banneri