Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Iks park, biedrība

Iks park, biedrība

Smiltenāju iela 15, Ikšķile, Ogres novads, Latvija, LV-5052
(+371) 28211757
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts

Vai Jūs prātojat, kurp doties ar bērniem brīvdienās vai vienkārši meklējat atpūtas vietu ģimenei ar bērniem pierīgā? Biedrība “Iks parks” piedāvā izbaudīt lauku priekus, spēlējoties un relaksējoties meža malā. Šeit iespējams nodarboties ar amatniecību, interaktīvā veidā iepazīt Latvijā augošos ārstniecības augus un to īpašības. Mūsu parks atrodas 100 metru attālumā no stacijas “Ikšķile”, piebraucamais ceļš ir asfaltēts līdz parka vārtiem un stāvlaukumam.

Piedāvājam apmeklēt divas teritorijas:

1. Ārstniecības augu brīvdabas ekspozīcija: ir izveidotas 6 dažādas ārstniecības virzienu dobes.
Ikviens var pastaigāties, atpūsties un iepazīt ārstniecības augus, kuri varētu būt vajadzīgi un piemēroti tieši viņam.

Parka teritorijā ir paredzētas vietas aktīvai atpūtai - minifutbola vieta, baskāju taciņa, „skudru taka” – stafetes trase ar dažādiem posmiem, lapene un dabas klase.

2. Lauku sētiņa ar darbnīcām un mini zoo.

Lielā nojumē vai guļbūves omulīgā kamīnzālē Jūs varēsiet izmēģināt gan latviešu tradicionālo, gan mūsdienu amatniecību. Mūsu vadībā iespējams izspēlēt dažādas spēles.

Saulainā mežmalā, ieelpojot lapegļu, skujkoku meža un pļavas smaržu, iespējams baudīt gan dabas krāšņumu, gan stiprināt saikni ar dzīvnieku valsts pārstāvjiem.

“Iks parka” lauku sētiņā mūsu meistari ikvienam interesentam piedāvā praktiskas nodarbības ar iespēju iepriecināt sevi ar paša radītiem suvenīriem. Iepriekšējas iemaņas nav nepieciešamas. Tiek piedāvātas šādas radošās darbnīcas:

  • Augu deķu aušana – izmantojot mūsu izaudzētos ārstniecības augus un citus dabas materiālus, katrs pats var noaust un paņemt līdzi savu augu deķīti vai dekoru, izgatavot zāļu pirtu paklājus. Iespējams arī iegādāties un pasūtīt mūsu veidotus darbus.
  • Rotu kalšana - vērojot meistara darbu, iespējams sekot vara un misiņa rotu izgatavošanas procesam. Apmeklētāji, izmantojot vēsturiskus instrumentus, arī paši var izbaudīt amatniecības prieku, izgatavojot sev suvenīru.
  • Ziepju vārīšana - ziepju izgatavošana no ziepjumasas. Pamatmasa veidota no ārstniecības augiem, izmantojot unikālu tehnoloģiju, kuras ietekmē tiek saglabātas augu īpašības. Izgatavoto produkciju Jūs varēsiet paņemt piemiņai.
  • Miltu malšana - izmantojot seno laiku rokas dzirnavas, apmeklētāji paši var mēģināt iegūt miltus no graudiem.

Katra darbiņa cena - 2 - 4 EUR. Radošajās darbnīcās iespējams pavadīt no 1 līdz 4 stundām. Kopā ar ekskursiju ārstniecības augu brīvdabas ekspozīcijā - līdz 5 stundām.

Pie mums var kopīgi pastrādāt un atpūsties gan mazās, gan lielākās grupiņās. Mēs uzņemam bērnu, skolēnu un pieaugušo grupas no 10 - 40 personām. Ekskursijas un nodarbības tiek vadītas latviešu, angļu un krievu valodās. Ekskursijas dalībniekiem piedāvājam piknika vietu.

Ievērojot Jūsu vēlmes, saimnieki izstrādās tieši Jums piemērotu programmu.

Piedāvājam īpašas programmas: Atpūta laukos”ar nakšņošanas iespējam.

Jums ir iespēja arī pastaigāties pa Zilajiem kalniem – viens no dabas parka slēpošanas trases posmiem sākas pie “Iks parks” biedrības saimniecības.

Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresAtpūta ar ģimeni (Biedrības, nodibinājumi, fondi) Svinības un pasākumi bērniem Aktīvā atpūta Atpūta pierīgā (Atpūtas un izklaides vietas) Banketu zāles un telpas svinībām Kāzu svinības, kāzas Ārstniecības augi Ārstniecības augu dārzs Ekskursijas skolēniem Atpūta pierīgā (Lauku tūrisms) Minigolfs Lauku sētas Radošās darbnīcas bērniem (Radošās darbnīcas) Radošās darbnīcas pieaugušajiem (Radošās darbnīcas) Radošās darbnīcas skolēniem (Radošās darbnīcas) Augu deķu aušana (Radošās darbnīcas) Rotu kalšana (Radošās darbnīcas) Ziepju vārīšana (Radošās darbnīcas) Mini zoo Atpūta ģimenei ar bērniem Brīvdienas ekskursijas (Ekskursijas)
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 22788
Meklēšanas rezultātos parādīts : 358632

Jura putni, muzejs
Jura putni, muzejsKokgriezumu muzejā "Jura putni" Jūs redzat atveidotas dzērves - mīlestības, saticības, uzticības un mūžības simbolus; pūces - gudrības simbolus un citus putnus. Parks atgādina, ka šeit tiek mīlēta daba un ir sakārtota vide.
Pazemes ezeri, apskates objekts
Pazemes ezeri, apskates objektsTūrisma apskates objekts - vienīgie pazemes ezeri Latvijā.
DEVI, siltumtehnika
DEVI, siltumtehnikaDEVI ir vienīgais uzņēmums elektrotehniskās rūpniecības nozarē, kas ražo un pilnveido elektrisko apsildes kabeļu un termoregulatoru kompleksās sistēmas.
KMH kvadraciklu un motociklu noma
KMH kvadraciklu un motociklu nomaEsam izveidojuši interesantu trasi tikai 30km attālumā no Rīgas, kur jūs varat atpūsties, uzlādēties un apgūt jaunas iemaņas. KMH trase ir lieliska vieta, kur aktīvi pavadīt laiku kopā ar draugiem, kolēģiem un ģimeni. Nomā mēs piedāvājam pārbaudītu ražotāju - Honda, KTM, Suzuki un Polaris mototehniku.
Ziemupes Muiža, SPA viesnīca
Ziemupes Muiža, SPA viesnīcaViesnīca Ziemupes Muiža & SPA atrodas Ziemupē, 1,9 km attālumā no Ziemupes pludmales. Viesu rīcībā ir restorāns, bezmaksas privātā autostāvvieta, bārs un koplietošanas atpūtas telpa. Naktsmītnei ir dārzs un terase.
Ērgļi, kempings
Ērgļi, kempingsKempings Ērgļi atrodas skaistā vietā 12 km attālumā no Liepājas. Jums tiek piedāvāta iespēja atpūsties sakoptā apkārtnē, tepat netālu ir jūra ar brīnišķīgo Bernātu pludmali un priežu mežu.
DHM Group, SIA, būvmateriālu tirdzniecība
DHM Group, SIA, būvmateriālu tirdzniecībaCeltniecības materiāli. Būvmateriālu tirdzniecība. Siltumizolācija. Fasādes siltināšana. Būvmateriālu interneta veikals.
Danfo Masters, SIA
Danfo Masters, SIADanfo Master. Logu plēves, vizuālā reklāma, reklāma uz auto, stiklu tonēšana, dekoratīvais stikls.
Aleksandra, sauna - atpūtas centrs
Aleksandra, sauna - atpūtas centrsVienmēr esam priecīgi Jūs redzēt mūsu jaunajās VIP saunās pašā pilsētas centrā. Jūsu rīcībā somu sauna, skaists, silts baseins ar kaskādi, hidromasāžu, pagaismu un mūsdienu filtrācijas sistēmu
Garauši, atpūtas bāze
Garauši, atpūtas bāzePie paša Lobes ezera. 15 dažādas laivas makšķerēšanai, zvejošanas licences, telšu un ugunskura vietas, nakšņošana lauku mājā.
Visi banneri