KartensucheSucherKatalogMeine DatenReklame
Iks park, biedrība

Iks park, biedrība

Smiltenāju iela 15, Ikšķile, Ogres novads, Latvija, LV-5052
(+371) 28211757
 
AlleAngebotGalerieDie Karte
Beschreibung

Vai Jūs prātojat, kurp doties ar bērniem brīvdienās vai vienkārši meklējat atpūtas vietu ģimenei ar bērniem pierīgā? Biedrība “Iks parks” piedāvā izbaudīt lauku priekus, spēlējoties un relaksējoties meža malā. Šeit iespējams nodarboties ar amatniecību, interaktīvā veidā iepazīt Latvijā augošos ārstniecības augus un to īpašības. Mūsu parks atrodas 100 metru attālumā no stacijas “Ikšķile”, piebraucamais ceļš ir asfaltēts līdz parka vārtiem un stāvlaukumam.

Piedāvājam apmeklēt divas teritorijas:

1. Ārstniecības augu brīvdabas ekspozīcija: ir izveidotas 6 dažādas ārstniecības virzienu dobes.
Ikviens var pastaigāties, atpūsties un iepazīt ārstniecības augus, kuri varētu būt vajadzīgi un piemēroti tieši viņam.

Parka teritorijā ir paredzētas vietas aktīvai atpūtai - minifutbola vieta, baskāju taciņa, „skudru taka” – stafetes trase ar dažādiem posmiem, lapene un dabas klase.

2. Lauku sētiņa ar darbnīcām un mini zoo.

Lielā nojumē vai guļbūves omulīgā kamīnzālē Jūs varēsiet izmēģināt gan latviešu tradicionālo, gan mūsdienu amatniecību. Mūsu vadībā iespējams izspēlēt dažādas spēles.

Saulainā mežmalā, ieelpojot lapegļu, skujkoku meža un pļavas smaržu, iespējams baudīt gan dabas krāšņumu, gan stiprināt saikni ar dzīvnieku valsts pārstāvjiem.

“Iks parka” lauku sētiņā mūsu meistari ikvienam interesentam piedāvā praktiskas nodarbības ar iespēju iepriecināt sevi ar paša radītiem suvenīriem. Iepriekšējas iemaņas nav nepieciešamas. Tiek piedāvātas šādas radošās darbnīcas:

  • Augu deķu aušana – izmantojot mūsu izaudzētos ārstniecības augus un citus dabas materiālus, katrs pats var noaust un paņemt līdzi savu augu deķīti vai dekoru, izgatavot zāļu pirtu paklājus. Iespējams arī iegādāties un pasūtīt mūsu veidotus darbus.
  • Rotu kalšana - vērojot meistara darbu, iespējams sekot vara un misiņa rotu izgatavošanas procesam. Apmeklētāji, izmantojot vēsturiskus instrumentus, arī paši var izbaudīt amatniecības prieku, izgatavojot sev suvenīru.
  • Ziepju vārīšana - ziepju izgatavošana no ziepjumasas. Pamatmasa veidota no ārstniecības augiem, izmantojot unikālu tehnoloģiju, kuras ietekmē tiek saglabātas augu īpašības. Izgatavoto produkciju Jūs varēsiet paņemt piemiņai.
  • Miltu malšana - izmantojot seno laiku rokas dzirnavas, apmeklētāji paši var mēģināt iegūt miltus no graudiem.

Katra darbiņa cena - 2 - 4 EUR. Radošajās darbnīcās iespējams pavadīt no 1 līdz 4 stundām. Kopā ar ekskursiju ārstniecības augu brīvdabas ekspozīcijā - līdz 5 stundām.

Pie mums var kopīgi pastrādāt un atpūsties gan mazās, gan lielākās grupiņās. Mēs uzņemam bērnu, skolēnu un pieaugušo grupas no 10 - 40 personām. Ekskursijas un nodarbības tiek vadītas latviešu, angļu un krievu valodās. Ekskursijas dalībniekiem piedāvājam piknika vietu.

Ievērojot Jūsu vēlmes, saimnieki izstrādās tieši Jums piemērotu programmu.

Piedāvājam īpašas programmas: Atpūta laukos”ar nakšņošanas iespējam.

Jums ir iespēja arī pastaigāties pa Zilajiem kalniem – viens no dabas parka slēpošanas trases posmiem sākas pie “Iks parks” biedrības saimniecības.

Galerie
AngebotErzeugnis, Dienstleistung, Bereich, SchlüsselwortAtpūta ar ģimeni (Vereine, Gründungen) Feste und Aktivitäten für Kinder Aktive Unterhaltung Atpūta pierīgā (Freizeitsplätze) Bankettsäle Hochzeit Gefährliche Pflanzen Ārstniecības augu dārzs Ausflüge für Schulkinder Atpūta pierīgā (Ländlicher Tourismus) Minigolf Höfe Radošās darbnīcas bērniem (Kreativer Workshop) Radošās darbnīcas pieaugušajiem (Kreativer Workshop) Radošās darbnīcas skolēniem (Kreativer Workshop) Augu deķu aušana (Kreativer Workshop) Rotu kalšana (Kreativer Workshop) Ziepju vārīšana (Kreativer Workshop) Mini Zoo Entspannung für die Familie mit Kindern Brīvdienas ekskursijas (Ausflüge)
Die Karte

Statistik:
Ist durchgesehen : 22858
Gezeigt in sucht Ergebnisse : 359399


Aivars-K, Steinbearbeitung
Aivars-K, SteinbearbeitungAkmens apstrāde. Izstrādājumi no metāla un akmens, interjera elementi, dārza skulptūras, kapu pieminekļi, strūklakas, apgaismes ķermeņi, akmens soli un galdi ...
Mavia, SIA
Mavia, SIAUnikāla iespēja izlidināties ar motodeltoplānu profesionāļa vadībā. No putna lidojuma izbaudīt apkārtējās pasaules skaistumu.
Urakši, Landgut
Urakši, LandgutBurvīga vieta pie Limbažu Lielezera. Daba, miers, klusums.
Ligas, Gasthaus
Ligas, GasthausTikai 10. minūšu braucienā no Rīgas, Jūs nokļūsiet viesu namā Līgas, kas atrodas Ķekavā. Lai Jūs justos, kā mājās, esam padomājuši par visu, līdz pēdējam sīkumam. Īsta pirtiņa, vēss baseins un veldzējošs dīķ
Rīgas Logi, Türen und Fenster
Rīgas Logi, Türen und FensterMēs piedāvājam plaši izmantojamas stikla paketes: dažādas formas, izmēra un materiāla logiem un durvīm, starpsienām, fasādes konstrukcijām.
PTC, SIA, Verpackung
PTC, SIA, VerpackungPTC SIA 5000 dažāda veida iepakojuma materiālu un palīglīdzekļu, iekārtu; iespēja iepirkt materiālus jebkura daudzumā.
Lidums SIA, Holzbearbeitung
Lidums SIA, HolzbearbeitungLidums SIA.Koka produkcija dārzam un pagalmam, zāģmateriāli, apdares dēļi, liekti līmētie materiāli, zāģmateriālu žāvēšana un pārstrāde.
Dekogrīdas, SIA
Dekogrīdas, SIA Betona kāpņu pakāpienu, metāla margu, koka lentera - atjaunošana/ remonts/ restaurācija
Villa Anna, Gasthaus
Villa Anna, GasthausVilla Anna - tas ir mūżīgais sirmās jūras un tas nostāstu noslēpums, ko papildina čaklu pavāru sagādāta azaida aromāts, kas ienāk kopā ar rīta saules stariem Jūsu istabā.
Meistars A, koka suvenīru un rotaļlietu ražošana
Meistars A, koka suvenīru un rotaļlietu ražošanaMeistars A pamatdarbības veids ir saliekamu koka modeļu un kokā gravētu attēlu izgatavošana. Produkcija ir domāta gan bērniem, gan pieaugušajiem.
Visi banneri