Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Aktieru Amtmaņu muzejs - Zvanītāju Bukas

Aktieru Amtmaņu muzejs - Zvanītāju Bukas

Zvanītāju Bukas, Valle, Valles pagasts, Bauskas novads, Latvija, LV-5106
(+371) 26608478
(+371) 65152894
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts

No 1985.gada 5.augusta darbojas divu brāļu, aktieru, režisoru Teodora Amtmaņa (1883 -1938) un Alfreda Amtmaņa Briedīša (1885 - 1966) muzejs, kura vēsture un Amtmaņu dzimtas saknes atklātas A. Amtmaņa Briedīša grāmatā „Pretim saulei”(1963).

Šeit bērnības zemē ar Valles ziedošajiem dārziem un dūmakā tītajiem Taurkalnes egļu mežiem meklējams aizsākums brāļu Amtmaņu darba apzināšanai kā visas dzīves jēgas un dzīves pamata vērtībai.

„Zeme jāmīl un jāizkopj, no tās mums nākamie labumi, tur visa mūsu nākotne, mūsu labklājība un prieks. Lai tas būtu par pamatu visiem, kas grib dzīvot un laimi nest savā mājā.” (A.Amtmanis Briedītis)

Pastāvīgā ekspozīcija muzejā iepazīstina ar brāļu Amtmaņu dzimtu, viņu dzīves gājumu, darbību teātra mākslā. Saglabāta 1985. gadā iedibinātā Alfreda Amtmaņa Briedīša prēmija, kuru pasniedz reizi divos gados diviem NT darbiniekiem 5. augustā.

Muzejā apskatāms :

  • Ģimenes istaba
  • Alfreda Amtmaņa Briedīša radošo darbu istaba
  • A.Amtmaņa Briedīša prēmijas laureātu istaba
  • Izstāžu zāle, kur papildus esošajām ekspozīcijām skatāmas mākslas, lietišķās mākslas izstādes.

Muzeja pakalpojumi : Ekskursiju vadīšana

Ieejas maksa:
0.70 eur - pieaugušajiem;

0.40 eur - skolas vecuma bērniem, pensionāriem.

Uzņemam kāzu viesus:

Programmā jautras izdarības un derīgi padomi, praktiskas dāvaniņas no „Silmaču saimes”, jo Alfreda Amtmaņa Briedīša mīļākais režijas darbs bija R.Blaumaņa „Skroderdienas Silmačos”.

„Ak, mīļā, katram labam cilvēkam labprāt spiestu roku un teiktu, vai tu zini arī, cik es esmu laimīgs!”

Amtmaņu muzeja telpa (36,2 m2), „Zvanītāju Bukas”, Valle, Valles pagasts - 20.33 EUR (bez PVN) par vienu stundu

Amtmaņu muzeja visa teritorija, „Zvanītāju Bukas”, Valle, Valles pagasts - 40.66 EUR (bez PVN) par vienu stundu

Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresMuzeji Skatīt vairāk   Muzeja ekspozīcijas    Tūrisma apskates objekti Skatīt vairāk   Skroderdienas Silmačos (Kāzu pieturvietas, programmas, atrakcijas)    Izstāžu zāles    Ekskursijas skolēniem
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 28718
Meklēšanas rezultātos parādīts : 122130


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
Tehnika darbam un atpūtai, tehnikas veikals
Tehnika darbam un atpūtai, tehnikas veikalsTehnikas veikals ir pasaules vadošo meža un dārza tehnikas ražotāju pārstāvis. Nodrošinām kvalitatīva apkalpošanu, servisu un zemākās cenas!
Villa Anna, viesu nams
Villa Anna, viesu namsVilla Anna - tas ir mūżīgais sirmās jūras un tas nostāstu noslēpums, ko papildina čaklu pavāru sagādāta azaida aromāts, kas ienāk kopā ar rīta saules stariem Jūsu istabā.
Vuolake Hotelli, viesnīca
Vuolake Hotelli, viesnīcaVuolake - mājīga viesnīca visai ģimenei ezera krastā, 15 minūšu braucienā no Jyvaskyla. Viesnīca ir 26 istabiņas, telpas svinībām, konferencēm un banketiem. Sauna.
Iks park, biedrība
Iks park, biedrībaBiedrība “Iks parks” piedāvā izbaudīt lauku priekus, spēlējoties un relaksējoties meža malā. Šeit iespējams nodarboties ar amatniecību, interaktīvā veidā iepazīt Latvijā augošos ārstniecības augus un to īpašības.
Ezernieki, viesu nams
Ezernieki, viesu namsViesu nams Ezernieki atrodas 300m attālumā no Zāģezera. Vietu skaits – 20 Katrā stāvā dušas telpas, tualetes. Kopēja virtuve, pieejama plīts, ledusskapis, trauki. Atpūtas telpa, var organizēt svinības, seminārus. Atsevišķi pirts māja. Cena: 7-10 €/personai. Saziņas valodas: LV, ENG, RUS
Ārijas stādaudzētava, stādaudzētava
Ārijas stādaudzētava, stādaudzētavaĀrijas stādaudzētava ir izveidota uz Lēdurgas dendroparka bāzes, kas garantē piedāvāto dekoratīvo augu stādu sekmīgu ieaugšanos vietējos klimatiskajos apstākļos.
Ezerkrasti, atpūtas bāze
Ezerkrasti, atpūtas bāzeAtpūta pie Rāznas ezera. Viena mazā/ģimenes mājiņa un viena lielā viesu māja/pirts. Telpas svinībām un atpūtai. Banketu un konferenču zāle līdz 150 personām. Mājīgi numuriņi gulēšanai. Pirtis, baseins, aktīva atpūta .
Leļļu galerija, miniatūra karaļvalsts, apskates objekts
Leļļu galerija, miniatūra karaļvalsts, apskates objektsKaraliste sastāv no miniatūras pils mājas pagalmā, leļļu galerijas un garderobes .Tas ir ļoti populārs un unikāls tūristu pilsētas objekts. Jums tiek piedāvāta fotogrāfēšanās iespēja uz pils fona.Karaļa garderobe - ģērbuvē atrodami vairāk nekā 550 grezni dažādu izmēru sieviešu, bērnu un vīriešu tērpi. Leļlu galerija - apskatāmas vairāk kā 170 darbi.
Lotes Toys, veikals
Lotes Toys, veikalsLotes Toys ir Latvijas uzņēmums, kurš no augstvērtīgiem dabas izejmateriāliem izgatavo rotaļlietas, attīstības spēles un dizaina mantas.
Visi banneri