Latvijas Fotogrāfijas muzejs

Description

Latvijas Fotogrāfijas muzejs ir atvērts apmeklētājiem kopš 1993. gada. Tas darbojas kā Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja struktūrvienība. Muzejs ir iekārtots senā tirgotāju ēkā, kas saglabājusies no 16. gadsimta, un ekspozīcijas telpās iespējams apskatīt gan restaurēto daudzkrāsaino sienas gleznojumu, gan vēsturiskā parketa ornamentu uz grīdas. Ēka atrodas vienā no senākajiem Rīgas apbūves kvartāliem, kas datējams ar 1500. gadu, pavisam netālu no Rīgas Kino muzeja un Latvijas Sporta muzeja turpat uz Alksnāja ielas.

Muzeja pastāvīgajā ekspozīcijā iespējams iepazīties ar fotogrāfijas attīstības vēsturi Latvijā un pasaulē. Apskatāmi ir vairāki dagerotipi, ferrotipi un ambrotipi – senākie fotogrāfiskā attēla veidi –, stereoskopiskie attēli, fototehnika un fotoattēli, kas uzņemti laika posmā, sākot no 19. gadsimta beigām līdz 20. gadsimta 40. gadiem.

Pastāvīgās ekspozīcijas „Fotogrāfijas attīstība Latvijā. 1839. – 1940.” autors ir foto vēsturnieks Pēteris Korsaks. Muzejs regulāri rīko latviešu un ārzemju fotogrāfu, kā arī krājuma kolekciju izstādes un ir organizē citus ar fotogrāfiju saistītus pasākumus. Tāpat Latvijas Fotogrāfijas muzejs piedalās gan vietēja, gan starptautiska mēroga pasākumos, tostarp, izstādēs, fotofestivālos un konferencēs. Papildus ekspozīcijai un izstādēm apmeklētājiem tiek piedāvātas muzeja darbinieku sagatavotas ekskursijas, lekcijas un konsultācijas.

Latvijas Fotogrāfijas muzeja misija ir veicināt Latvijas fotogrāfijas nozares sasniegumu popularizēšanu un būt par fotogrāfiju saglabājošu, reprezentējošu un vienlaikus iedvesmojošu vietu, kur jebkurš sabiedrības pārstāvis var gūt zināšanas par fotogrāfiju Latvijā no tās pirmsākumiem līdz mūsdienām, izmantojot daudzveidīgo muzeja piedāvājumu.

Video
  • video
  • video
Products, services, keywords
Map
    Statistics:
    Fully viewed : 28621
    Showed in search results : 508144
    Kartridzuuzpilde.lv
    Kartridzuuzpilde.lvWe offer a fast and high-quality cartridge refilling service and a wide range of new cartridges for all the most popular printer manufacturers with delivery across Latvia at affordable prices. Contact us today to learn more!
    Viola Stils, salon
    Viola Stils, salon"Viola-Stils" is a leading manufacturer of innovative seamless knitwear in the Baltic region, based in Latvia. The company boasts over thirty years of experience in producing knitwear using high-quality Italian yarns, including cashmere, silk, and fine merino wool
    Mīļmājiņa, holiday House
    Mīļmājiņa, holiday HouseSweetesthome is designed to enchant you with the charm of the countryside while staying close to the city, offering a home-like retreat away from your house where you can comfortably enjoy weekends and holidays, and providing you with a space to renew your energy, discover new ideas, desires, and the strength to be, do, and create.
    Mauriņi, guest house
    Mauriņi, guest houseGuest house Mauriņi is located in Allažu civil parish, about six kilometres from Sigulda. Mariņi is a two floor house with individual accomodations, fire place,swimming pool, bathhouse and festivity hall.
    Jerevan, hotel
    Jerevan, hotelThe three-star 24-bed hotel Jerevan is for your services. Modern hotel situated near the town is surrounded by miraculous beauty of forests. It is a great place to have a rest and spend one’s time pleasantly.
    Baltic Media, translation office
    Baltic Media, translation officeTranslation office Baltic Media Ltd. is the leading language services company in Northern Europe. It provides translation and localization as well as language training services. Translations from and into Swedish, Finnish, Danish, Icelandic, Norwegian, Faroese, German, English, Polish, Russian, Latvian, Lithuanian and Estonian.
    Granīts O, SIA
    Granīts O, SIAThe company is engaged in the manufacture of monuments, stone garden sculptures and interior design elements.
    220.lv veikals un servisa centrs
    220.lv interneta veikals piedāvā ērtu, ātru ieprikšanos internetā, kā arī plašu preču klāstu, nodrošinot pasūtīto preču piegādi visā Latvijā.
    Sumbrs, café - motel
    Sumbrs, café - motelCafe - motel, meal offer, it is possible to lay the table till 50 persons.
    Ārijas stādaudzētava, tree nursery
    Ārijas stādaudzētava, tree nurseryĀrijas stādaudzētava ir izveidota uz Lēdurgas dendroparka bāzes, kas garantē piedāvāto dekoratīvo augu stādu sekmīgu ieaugšanos vietējos klimatiskajos apstākļos.
    Visi banneri
    Rundāles dzirnavasIzglītības ceļvedisBaneru reklāma