Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Zaļās draudzes Zaļenieku evaņģēliski luteriskā baznīca

Zaļās draudzes Zaļenieku evaņģēliski luteriskā baznīca

Zaļās draudzes baznīca, Zaļenieku pagasts, Jelgavas novads, Latvija, LV-3011
(+371) 26747240
(+371) 26137247
 
VissPiedāvājumiKarte
Apraksts

Zaļenieku evaņģēliski luteriskā baznīca pēc hercoga Gotharda Ketlera rīkojuma būvēta ap 1571.gadu katoļu kapelas vietā. Tagadējās mūra baznīcas celtniecība pabeigta 1872.gadā. Tumšā ozolkoka apdare rada ļoti interesantu un savdabīgu akustiku - skaņas nevis izplūst, kā tas notiek baznīcās ar augstām griestu velvēm, bet gan tiek slāpētas un teju vai uzsūktas baznīcas koka dēļos. Baznīcā ir saglabājušās vecās ērģeles, kuras 1862.gadā uzbūvējis P.K.Hermanis. Baznīcas altāri veido tās paaugstinājums ar svečturu un krusta rotājumiem un 1873.gadā gleznotā J.Hübnera altārglezna "Jēzus pie krusta". Blakus baznīcai atrodas Pirmā pasaules karā kritušo kapi. 1943.gadā baznīcas torņa zvanu noņēma un aizveda sakausēt ieročos. Šobrīd tornī ir apskatāms Dumpju kapu zvans.

Apmeklētājiem pieejama ekskursija un stāstījums par draudzes vēsturi, Aspaziju, Andreju Stērsti, Grāfienes Aleksandrīnes Medemas un viņas meitu 1873.gadā krustdūrienā izšūto paklāju un Zaļenieku pagasta vēsturi, kā arī iespēja ieklausīties ērģeļu skaņās. Draudzē notiek kristības, iesvētības, laulības un koncerti.

PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresBaznīcas, dievnami
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 215
Meklēšanas rezultātos parādīts : 2056


Silta-maja.lv
Silta-maja.lvSilta-Māja.lv ir apkures sistēmu montāžas kompānija ar lielu pieredzi siltumsūkņu tirgū, nodrošinot saviem klientiem augstu montāžas un apkalpošanas kvalitāti par pieejamu cenu.
Vitkopi, atpūtas bāze
Vitkopi, atpūtas bāzeIdeāla vieta makšķerniekiem un klusuma mīlētājiem. Makšķerēšana, zemledus makšķerēšana, spiningošana no laivas. Makšķerniekiem un atpūtniekiem tiek piedāvātas arī naktsmītnes.
Celmiņi, brīvdienu māja
Celmiņi, brīvdienu mājaBrīvdienu māja Celmiņi piedāvā svinību vietu līdz 30 personām. Viesību galdu klāšana, pasākumu rīkošana (kāzu vadītāji, Jaungada pasākumi), naktsmītnes 15 personām.
Mare, viesnīca
Mare, viesnīcaViesnīca Mare, 500m līdz jūrai, telpas semināriem, konferencēm, pirts, kamīnzāle, TV, internets, izbraucieni ar zvejas laivām, peintbols, pļavu golfs, izjādes ar zirgiem, ekskursijas, gida pakalpojumi.
Skangaļu muiža, viesu nams
Skangaļu muiža, viesu namsSkangaļu muiža atrodas skaistā vietā Vidzemes vidienē starp divām pilsētām – vēsturisku un tūristu iecienītu pilsētu – Cēsīm un Valmieru. Rauna, kas tiek tautā saukta par mazo Šveici –atrodas 9km. Pie mums atbraucot, var apskatīt dabas objektus- kā Raunas Staburagu, Lielo ellīti, Līču-Lanģu klintis
Norde metāls, SIA, metālapstrāde
Norde metāls, SIA, metālapstrādeNORDE METĀLS, uzņēmuma darbības veids ir metālizstrādājumu ražošana - melnā metāla,  nerūsējošā tērauda. Vārti, trepes, margas
Azerbaidžāna, atpūtas centrs un restorāns
Azerbaidžāna, atpūtas centrs un restorānsRestorānā AZERBAIDŽĀNĀ jūs gaida gardie ēdieni , romantiska austruma atmosfēra un protams lieliskās azerbaidžāņu ritmi. Piedāvājam vairak nekā 120 lieliskus ēdienus azerbaidžāņū gaumē , kā arī galdu klāšanu pēc Jūsu vēlmēm un svinībam!
Ūši, kempings
Ūši, kempingsKolkasraga tuvums, jūras un priežu smaržas piesātināts gaiss, sena vēsture un savdabīga vietas identitāte ir Kolkas rakturiezīmes, kuras uzsūkušas sevī arī Ūšu sēta un tās cilvēki. Piedāvājam iepazīt Kurzemes tālākā ziemeļu stūra identitāti izbaudot nesteidzīgu atpūtu jūras tuvumā.
Jaunsvelmes, viesu māja
Jaunsvelmes, viesu mājaJaunsvelmes. Iespēja izbaudīt jauku atpūtu, organizējot izlaidumus vai citus saviesīgus pasākumus 80 viesiem klusā, zaļā dabas stūrītī.
RD Met, SIA, metālapstrāde
RD Met, SIA, metālapstrādeSIA "Brizmet" nodarbojas ar metālapstrādi un metālizstrādājumu ražošanu pēc pasūtījuma. Virpošanas un frēzēšanas darbi. Pie mums strādā speciālisti ar lielu pieredzi mētālapstrādes jomā.
Visi banneri