Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Kārļa Mīlenbaha parks ar saules pulksteni

Kārļa Mīlenbaha parks ar saules pulksteni

Skolas iela 9, Kandava, Tukuma novads, Latvija, LV-3120
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts

2018. gadā Kandavā izveidots parks par godu latviešu tautas dižgaram, valodniekam, Kandavas novadniekam Kārlim Mīlenbaham (1853-1916). Viņš dzimis Kandavas novadā un te uzsācis arī skolas gaitas. Parks atrodas starp Kandavas K. Mīlenbaha vidusskolu un Kandavas Luterāņu baznīcu. Parkā ir izvietots saules pulkstenis, kam ir dubultā ciparnīca. Pulkstenis rāda vietējo laiku un joslas vasaras laiku (GMT+3).

Parka izveidošanas procesā secināts, ka tā ir vienīgā vieta pilsētā, kur ģeogrāfiski ir iespējams novietot saules pulksteni, lai tas rādītu precīzu laiku. Pulkstenis izveidots grāmatas formā. Tā simbolizē sākumu un turpinājumu, zināšanas un pieredzi, savienojot pagātni, tagadni un nākotni.

Saules pulksteņa idejas, dizaina un astronomisko aprēķinu autors ir Mārtiņš Gills, pulksteni izgatavojis Aivars Oleksāns, SIA “Lakta”. Parka labiekārtošanu veica SIA “Westbūve”.

Projekts tika īstenots ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) līdzfinansējumu.

Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresParki Saules pūlksteņi
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 2383
Meklēšanas rezultātos parādīts : 18489


Rīgas 3. arodskola, dienesta viesnīca
Rīgas 3. arodskola, dienesta viesnīcaViesnīca atrodas netālu no pilsētas centra, skaistā Ķīšezera krasta tuvumā. Ja vēlaties pavadīt nakti pie mums vai palikt ilgāk, mēs piedāvājam divvietīgus, trīsvietīgus numurus.
Radošo darbu galerija, veikals - studija
Radošo darbu galerija, veikals - studijaRadošo darbu galerija - mākslinieku materiālu un dekorkrāsu veikals. Mēs piedāvājam Latvijā jau zināmas vācu ražotāja Marabu krāsas zīda, tekstila, stikla, keramikas apgleznošanai.
Iks park, biedrība
Iks park, biedrībaBiedrība “Iks parks” piedāvā izbaudīt lauku priekus, spēlējoties un relaksējoties meža malā. Šeit iespējams nodarboties ar amatniecību, interaktīvā veidā iepazīt Latvijā augošos ārstniecības augus un to īpašības.
Photorent, IK
Photorent, IKFotonoma Rīgas centrā piedāvā kameras, objektīvus, zibspuldzes, audio un video tehniku, apgaismojumu un citus aksesuārus profesionāļiem un amatieriem. Pastāvīgajiem klientiem un īrei ilgtermiņā atlaides.
ANVI AM, SIA, darbnīca
ANVI AM, SIA, darbnīcaANVI AM tautas tērpu sagatavošanā darbojas no 1994.g. Bērnu linu apģērbi, galdauti, aizkari, spilveni, šūpuļkrēsli, šūpuļtīkli. Veic individuālus pasūtījumus.
Pīlādži, stādaudzētava
Pīlādži, stādaudzētavaAugļkopība. Mērķis ir nodrošināt ar kvalitatīviem, Vidzemes apstākļos pārbaudītiem, pašaudzētiem augļu koku un ogulāju stādiem.
Mozello, mājas lapu izstrāde
Mozello, mājas lapu izstrādeIzveido savu mājas lapu vai interneta veikalu 5 minūtēs, bez maksas. Ātri, viegli, profesionāli. Šis ir vislabākais piedāvājums gan Latvijā gan pasaulē. Izmēģini tagad!
Urakši, lauku māja
Urakši, lauku mājaBurvīga vieta pie Limbažu Lielezera. Daba, miers, klusums.
LMIC servisa centrs
LMIC servisa centrsLMIC SERVISS ir autorizēts SIEMENS servisa partneris. Veicam SIEMENS mobilo telefonu garantijas un pēcgarantijas remontus. Labojam NOKIA, SAMSUNG, SonyEricsson, Motorola u.c.
Miedziņš, veikals
Miedziņš, veikalsViss guļamistabai un saldam miegam. Matrači, segas, spilveni, gultas pārvalki, spilvendrānas, palagi utt. Mūsu piedāvātā produkcija ir no tīrām, humānekoloģiskām izejvielām, ražota ar videi draudzīgām metodēm un modernām tehnoloģijām.
Visi banneri