Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Kandavas vecpilsētas Promenāde

Kandavas vecpilsētas Promenāde

Ūdens iela 1, Kandava, Tukuma novads, Latvija
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts

Promenāde (2011) ir iemīļota kandavnieku un viesu atpūtas vieta svētkos un ikdienā. To grezno lielākas un mazākas zīles. Teritorijā ir divi spēļu laukumi bērniem ar dažādām šūpolēm un aktīvās atpūtas objektiem.

Skulptūras "Ozolzīle" autors ir Valtis Barkāns. Promenādes centrā pie "Ozolzīles" ar zīļu cepurīti galvā un ietērpies savās glaunajās, kuplajās biksēs pozē mazs mākslinieks. Viņš aicina kopā nobildēties un pieskarties cepurei. Ievēlieties vēlēšanos un ticiet. Tad tā noteikti piepildīsies.

Promenādi caurvij strauts, kuru daiļo akmeņainas malas un 7 tiltiņi, kas aicināt aicina jaunlaulātos.

Promenāde ir izgaismota arī diennakts tumšajā periodā.

Neoficiālais Kandavas simbols - zīle sastopams vairākās Promenādes vietās un priecē garāmgājēju acis. Dažs no dabas skaisti veidots koks labi jūtas un gaida zinātkāros skatienus.
Te ir piemērota atpūtas vieta iedzīvotājiem un vilinoša iebraucējiem. Var rīkot koncertus.

Vēsturiski lielākā daļa šīs vietas netika izmantota. Tā bija purvaina un nepiemērota apbūvei. Nelielā daļā Promenādes pirms izbūves atradās spēļu laukums. Turpat pagājušā gadsimta sākumā bija iekopts sakņu dārzs.

Piezīmes: 2010. gadā projekta ietvaros, piesaistot ERAF finansējumu, uzsāka Kandavas pilsētas vēsturiskā centra pārbūvi. Promenāde atklāta 2011.gada novembrī. Kopš 2012. gada vasaras Promenādē ir Eiropas valstu celiņš. Bruģakmens plāksnēs iegravēts Eiropas mazo pašvaldību hartas dalībvalsts nosaukums, to pārstāvošās pašvaldības nosaukums un gadaskaitlis «2012».

2020. gada augustā atjaunots rotaļu laukums Kandavas vecpilsētas Promenādē. Atjaunošanas darbu ietvaros tika uzstādītas jaunas šūpoles un divi zemes līmenī iebūvēti batuti, kā arī tika ieklāts triecienu absorbējošs gumijas vienlaidu segums. 2019. gada septembrī Kandavas novada dome īstenojusi projektu un rotaļu laukumā ir uzstādīts jauns rotaļu komplekss, piramīda un vingrošanas komplekss, nodrošinot bērniem iespēju aktīvi darboties svaigā gaisā, uzlabot savas fiziskās prasmes un attīstīt veiklību.

Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresTūrisma apskates objekti
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 5758
Meklēšanas rezultātos parādīts : 14675


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
Odzienas muiža, muiža
Odzienas muiža, muižaMuižas komplekss - telpas dažādiem svētkiem, semināriem un pasākumiem. Odzienas Krogusmājā varat pārlaist nakti jaukos pagājušā gadsimta sākumam atbilstoši iekārtotos numuriņos, kopumā 9 numuri, taču muižas kompleksā kopumā spējam izguldīt līdz 74 cilvēkiem.
Stieress, kempings
Stieress, kempingsKempings Stieress piedāvā 4 vietīgus un 2 vietīgus numuriņus, telšu vietas. Kempingā arī iespējams ieturēt sātīgu maltīti kafejnīcā. Labiekārtotas dušas un tualetes, 400 m - jūra.
Nomadic Homes glempings Tipi village, glempings
Nomadic Homes glempings Tipi village, glempingsTIPI VILLAGE - unikāla atpūtas vieta ar plašu teritoriju, kurā rast jaunas izjūtas nakšņojot mūsu Tipi teltīs, saplūst ar dabu, baudīt klusumu un mieru tālu no pilsētas, redzēt briežu un stirnu barus, supot apkaimes ūdeņos, doties pārgājienā pa meža takām, šaut ar loku, baudīt dabiskas ainavas skaistumu un gūt neaizmirstamu lauku piedzīvojumu.
Vitkopi, atpūtas bāze
Vitkopi, atpūtas bāzeIdeāla vieta makšķerniekiem un klusuma mīlētājiem. Makšķerēšana, zemledus makšķerēšana, spiningošana no laivas. Makšķerniekiem un atpūtniekiem tiek piedāvātas arī naktsmītnes.
Park Hotel Kekava, viesnīca
Park Hotel Kekava, viesnīcaViesnīca, telpas konferencēm un semināriem, sauna, bārs, galdu klāšana dažāda veida pasākumiem.
Ozolleja
OzollejaVeicam visa veida zemes rakšanas darbus. Atīram grāvjus un novācam bīstamos kokus.
Kaņepītes, ZS, bioloģiskā lauksaimniecība
Kaņepītes, ZS, bioloģiskā lauksaimniecībaZemnieku saimniecība "Kaņepītes" bioloģiski audzē un ražo dazāda veida graudu produkciju no kviešiem, rudziem, miežiem, auzām, griķiem, zirņiem un ķimenēm. BIO milti, graudi, pārslas u.c. Brauciet ar saviem traukiem uz saimniecību pēc produkcijas, dabūsiet patīkamu atlaidi!
Fotostudijas.lv, fotostudija
Fotostudijas.lv, fotostudijaFotostudija Rīgas centrā. Fotostudijas īre un fotogrāfa pakalpojumi. Fotosesijas studijā vai Jūsu izvēlētā vietā. Lielformāta druka, kanvu un fotogrāmatu izgatavošana.
ZOONA , teritorijas kontroles sistēmas dzīvniekiem
ZOONA , teritorijas kontroles sistēmas dzīvniekiemZOONA, radio sistēmu dzīvniekiem tirdzniecība. Partneri ir ASV kompānija PetSafe. PetSafe izstrādā radio un elektroniskas ierīces, kuras uzlabo cilvēku un dzīvnieku attiecības.
Visi banneri