Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma

Mujānu viduslaiku pils- Baltais tornis

Mujāni, Kocēnu pagasts, Valmieras novads, Latvija
 
VissPiedāvājumiKarte
Apraksts
Mujānu pils bijusi Rīgas arhibīskapa vasaļa pils. Spriežot pēc vēstures avotu sniegtajām ziņām, Mujānu pils celta laikā starp 1473. g., kad tur vēl minēta muiža, un 1503. g., kad dokumentos sastopams pils apzīmējums. 1555. g. Livonijas piļu sarakstā Mujānu pils nosaukta par arhibīskapa vasaļu Rozenu mantotu īpašumu. 1601. g. pavasarī pili ieņēma zviedri, bet jau 1601. jūlijā to atkaroja poļi. Vēlāk gan zviedri Mujānu pili atguva. 1633. g. tika plānots pili nostiprināt. Tiek pieļauta doma, ka pils sagrauta Ziemeļu kara laikā. 19. gs. no Mujānu pils bija palikušas tikai drupas, izņemot Balto torni vairāku stāvu augstumā, un nebija vairs iespējams saskatīt apkārtmūra plānojumu. Pils pēdējais īpašnieks grāfs Morics Mengdens 19. gs. otrajā pusē licis Baltā torņa otrā stāva velvi noklāt ar cementa betonu.
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresPilis Tūrisma apskates objekti
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 6670
Meklēšanas rezultātos parādīts : 65295


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
Bēnes Ozoli, grīdas segumi
Bēnes Ozoli, grīdas segumiParkets, parketa dēļi, palodzes, trepju pakāpieni, masīvkoka, mozaīkas, vairogparkets, grīdlīstes, kājlīstes - produkcija no oša un ozola koka. Parketa ieklāšana, lakas, līmes.
Tuvs, SIA
Tuvs, SIAMūsu uzņēmums veic Zoo-preču vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības izplatīšanu Latvijā. Uzņēmums veiksmīgi sadarbojas ar Eiropas rūpnīcām un ir ekskluzīvais pārstāvis BOSCH Tiernahrung, kas ražo pazīstamu barību: Bosch, Sanabelle.
R. A. Kaspari, celtniecības un remonta darbi
R. A. Kaspari, celtniecības un remonta darbiR.A. KASPARI - No idejas līdz atslēgai! Darbojas vispārējās celtniecības un inženiertīklu izbūves jomā. Firmā strādājošie speciālisti ir profesionāļi savā nozarē.
ML Grupa 3, būvmateriālu tirdzniecība
ML Grupa 3, būvmateriālu tirdzniecībaBūvmateriālu interneta veikals. Fasādes un Siltumizolācijas materiāli. Jumta segumi. Sausie maisījumi, mastikas. Iekšdurvis. Skrūves un stiprinājumi.
Jaunarāji, kempings
Jaunarāji, kempingsAtpūta pie Gaujas. Varēsiet patīkami atpūsties priežu meža ielokā, pašā Gaujas krastā. Jūsu rīcībā būs piecas jaunas un komfortablas 8-vietīgas mājiņas viesiem lauku pirts un banketu zāli.
Vidi, viesu nams
Vidi, viesu namsAtpūta pie Sasmakas ezera. Vieta svinību, sporta pasākumu un nometņu organizēšanai. Banketu zāle un pirts.
Photon L Baltic, apgaismes tehnika
Photon L Baltic, apgaismes tehnikaVisdažādākā pielietojuma LED apgaismojuma produkciju – dažāda veida spuldzes, prožektorus un ielu gaismekļus. Uzņēmuma „Photon - L" vīzija ir zaļāka nākotne, samazinot enerģijas patēriņu.
Lobes krogs, viesu nams
Lobes krogs, viesu namsLobes krogs. Kafejnīca - līdz 50 cilvēkiem, banketa zāle - līdz 150 cilvēkiem, numuriņi, pirts - līdz 20 cilvēkiem.
Latgales galdnieks, IK
Latgales galdnieks, IKLatgales galdnieks. Mēbeļu restaurācija un ražošana, kāpņu un durvju ražošana, guļbūves. Masīvkoks, finierēts saplāksnis, MDF, lamināts. Izstrādājumi tiek beicēti, lakoti vai krāsoti, atkarībā no klienta vēlmēm.
Visi banneri