Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Andreja Pumpura Lielvārdes muzejs

Andreja Pumpura Lielvārdes muzejs

Edgara Kauliņa aleja 20, Lielvārde, Ogres novads, Latvija, LV-5070
(+371) 65053759
 
VissPiedāvājumiGalerijaVideoKarte
Apraksts
Muzejs atklāts 1970. gadā ar toreizējās kopsaimniecības "Lāčplēsis" leģendārā priekšsēdētāja Edgara Kauliņa svētību un atbalstu. Muzejā savākti un apkopoti materiāli par dzejnieku Andreju Pumpuru (1841 - 1902), eposu "Lāčplēsis", latviešu kultūru un vēsturi. Muzejs piedāvā ekskursijas pa Lielvārdi un Birzgali, mainīgas ekspozīcijas, ģimenes godu svinības.Andrejs Pumpurs dzimis 1841. gada 22. septembrī. Katru gadu 22. septembris Lielvārdē ir muzeja svētki. Katra mēneša pirmajā trešdienā plkst. 17 muzejā notiek pārdomu pēcpusdienas.Muzeja ēka Lielvārdes "Kraujās", kādreizējā muižas klēts, atrodas iepretim ev. luteriskai baznīcai. Lielie akmeņi muzeja priekšā ("Lāčplēša gulta" un "Lāčplēša sega") līdz Ķeguma spēkstacijas uzcelšanai gulēja Daugavā, pie Lielvārdes salas, kas tagad atrodas zem ūdens. Pie Andreja Pumpura muzeja atrodas Lielvārdes parks.
Galerija
Video
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresMuzeji Skatīt vairāk   Tūrisma apskates objekti Skatīt vairāk
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 12252
Meklēšanas rezultātos parādīts : 102857


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
Darba drošības centrs, SIA
Darba drošības centrs, SIADARBA DROŠĪBAS CENTRU 2003. gadā izveidoja darba aizsardzības, ugunsdrošības, pārtikas aprites jomā zinoši cilvēki, kuri līdz tam pakalpojumus šajās jomās sniedza individuāli vai kā citu uzņēmumu eksperti.
Dekogrīdas, SIA
Dekogrīdas, SIA Betona kāpņu pakāpienu, metāla margu, koka lentera - atjaunošana/ remonts/ restaurācija
Intema, SIA
Intema, SIAUzņēmuma galvenais darbības virziens - ortopēdisko atsperu un bez atsperu matraču ražošana no maksimāli dabīgām izejvielām un augstas kvalitātes mīksto mēbeļu izgatavošana. Uzņēmums galvenokārt izmanto individuālo pieeju katram klientam.
SAKA - S, mēbeles
SAKA - S, mēbelesMēbeļu izgatavošana, projektēšana un uzstādīšana pēc individuāliem pasūtījumiem. Praktiskas, izturīgas, vienkāršas un modernas, ekskluzīvas, ekoloģiskas mēbeles.
Stila Elements
Stila ElementsUzņēmums Stila Elements ir klasisku dekoru eksperts, kas palīdz veidot elegantus interjera un eksterjera dizainus izmantojot tādus materiālus kā koks un ģipsis.
Debesiss SIA, apbedīšanas birojs
Debesiss SIA, apbedīšanas birojsApbedīšanas firmas Debesis piedāvājums: - apbedīšanas pakalpojumi - Dokumentu noformēšana. - Diennakts morga pakalpojumi, bezmaksas uzglabāšana morgā. - Zārki. - Krusti. - Pārklāji. - Katafalks. - Transports bēru viesiem
Arkadia, SPA viesnīca
Arkadia, SPA viesnīcaHotel-Spa Arkadia. Viesnīca, SPA centrs, saunas, džakuzi, baseins, bistro, restorāns,  konferenču zāles, banketi un svinības, biljards, atpūta ar bērniem
Vila Baldininkas
Vila BaldininkasBALDININKAS ir moderns kūrorts, kas sastāv no trim korpusiem. Tas atrodas Kuršu jūras līča krastā, Neringā. Vien- un divistabu aparatmenti.
Mīts, akmens apstrāde
Mīts, akmens apstrādeSabiedrība MĪTS izgatavo 15 veidu un 8 krāsu betona bruģakmeni, ceļu un ietvju apmales, betona pakāpienus.
Visi banneri