Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums
- Strādnieku iela 16, Daugavpils, Latvija, LV-5404
- (+371) 65436893
- (+371) 27741511
- pasts@dttt.lv
- dttt.lv
- Youtube
- Waze
- Google maps
Konditors
Izglītības programmas nosaukums – Ēdināšanas pakalpojumi
Iegūstamā kvalifikācija – Konditors (Ceturtais profesionālās kvalifikācijas līmenis)
Mācību ilgums – ar pamatizglītību – 4 gadi (tiek iegūta arī vidējā izglītība)
Ceturtais profesionālās kvalifikācijas līmenis – paaugstināta teorētiskā sagatavotība un profesionālā meistarība, kas dod iespēju veikt noteiktus izpildītāja pienākumus, kuros ietilpst arī izpildāmā darba plānošana un organizēšana.
Konditors veic pilna tehnoloģiskā cikla darbu izpildi konditorejas vai ēdināšanas uzņēmumā un organizē savu darbu – sagatavo atbilstošās izejvielas, gatavo un noformē dažādas sarežģītības konditorejas izstrādājumus un desertus, ievērojot receptūru un tehnoloģiskās kartes prasības.
Konditori cep un dekorē dažādus saldos un sāļos konditorejas izstrādājumus, piemēram, smalkmaizītes, kūkas, kēksus, ruletes, kliņģerus, pīrādziņus, picas un cepumus. Viņi gatavo arī saldumus, piemēram, konfektes vai augļus šokolādē, arī dažādus desertus.
Skolā audzēkņi apgūst teorētiskās zinības, pirmās praktiskās iemaņas pilnveido skolas konditorejas izstrādājumu gatavošanas laboratorijā, bet, beidzot skolu, strādā konditorejas cehos un ēdināšanas uzņēmumos.
Mazākās konditorejās un maizes ceptuvēs konditors izstrādājumu formu veido ar rokām.
Izcepto izstrādājumu konditors papildina, uzklājot glazūru; ar speciāliem konditorejas piederumiem iepilda saldā vai sāļā pildījuma masu, smērē krēmu starp kūku vai toršu kārtām.
Lai izgreznotu vai izdekorētu mīklas izstrādājumus, tortes un kūkas, konditors izmanto krēma vai marcipāna veidojumus, kā arī riekstus un augļus.
Dažkārt konditors pēc īpaša pasūtījuma gatavo vairākstāvu un vairāku kilogramu smagas tortes. Pēc pasūtītāja vēlmes viņš var izveidot tortei dažādus rotājumus – logotipu vai uzrakstus, figūriņas vai ornamentus.
Visām tortes sastāvdaļām un rotājumiem gan jābūt ēdamiem. Nereti šos pasūtījumus konditors pats arī pieņem, ar pasūtītāju pārrunājot izstrādājuma dizainu, vēlamās garšas un sastāva īpašības.
Pieredzējuši konditori strādā kā burvju mākslinieki!
Pēc konditora specialitātes iegūšanas jaunieši var turpināt studijas arī augstskolā, piemēram:
- Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība; Pārtikas produktu tehnoloģija);
- Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolā (Tūrisms, viesnīcu un restorānu serviss);
- Biznesa augstskolā Turība (Tūrisma un viesmīlības nozares uzņēmumu vadība) un daudzās citās.

Statistika :
Produkts apskatīts: 151
Skatīt arī katalogā : Konditors
- Profesionālā izglītība
- Datorsistēmu tehniķisSkatīt vairāk
- Programmēšanas tehniķisSkatīt vairāk
- Komerczinības
- Komercdarbinieks ar specializācijāmSkatīt vairāk
- FrizierisSkatīt vairāk
- ElektrotehniķisSkatīt vairāk
- Elektronisko sakaru tehniķisSkatīt vairāk
- Atjaunojamās enerģētikas tehniķisSkatīt vairāk
- Dzelzceļa transporta automātikas, telemehānikas un sakaru tehniķisSkatīt vairāk
- Loģistikas darbinieksSkatīt vairāk
- Lokomotīvju saimniecības tehniķisSkatīt vairāk
- PavārsSkatīt vairāk
- KonditorsSkatīt vairāk
- ViesmīlisSkatīt vairāk
- Viesmīlības pakalpojumu speciālistsSkatīt vairāk
- Tērpu izgatavošanas un stila speciālistsSkatīt vairāk