Search mapSearchCatalogArticelsMy dataAdvertise
Kuldīgas Svētās Annas Evaņģēliski luteriskā baznīca, church

Kuldīgas Svētās Annas Evaņģēliski luteriskā baznīca, church

Dzirnavu iela 12, Kuldīga, Kuldīgas novads, Latvija, LV-3301
(+371) 26801500
(+371) 22301453
 
AllOffersMap
Description

Kuldīgas pilsētā ir divas luterāņu baznīcas. Viena no tām – Sv. Annas baznīca, kas ir arī jaunākais dievnams pilsētā. Tā celta par ziedojumiem neogotiskā stilā, par ko liecina baznīcā esošie dekoratīvie zvaigžņu tipa velvju griesti. Ziedojumi Sv. Annas baznīcas būvēšanai tika vākti jau no 1606.gada, bet vienmēr tos novirzīja citām steidzamākām vajadzībām, līdz beidzot 300 gadus vēlāk tā tika uzcelta.

Pašreizējo interjeru ar gleznām un vitrāžām baznīca ieguva Latvijas Brīvvalsts gados. Tad baznīca ieguva arī savu vērtīgāko mantojumu – ērģeles, kuras tolaik konstruēja viens no izcilākajiem igauņu ērģeļbūvētājiem Augusts Terkmanis.

Baznīcā atrodas arī kristāmtrauks, ko 1660. gadā Hercogs Jēkabs ziedoja Kuldīgas vācu draudzei. Vēlāk vācu draudzes mācītājs to uzdāvināja jaunajam latviešu dievnamam.

Viens no lielākajiem baznīcas lepnumiem bija trīs logu vitrāžas, no kurām vidējo logu izbūvēja par Valsts prezidenta K. Ulmaņa ziedojumu, vienu sāna logu par pilsētas valdes un otru par apriņķa lauku pašvaldības ziedojumu. Vitrāžās arī iekļauti tādi latviski un pilsētai piederīgi elementi, kā pati Annas baznīca un senais ķieģeļu tilts. Vitrāžas iedzīvotājiem bijušas tik dārgas un sirdij tuvas, ka 1945.gadā frontei tuvojoties, tās izņēma un apraka baznīcas dārzā, lai tās pasargātu no iespējamās karadarbības. Tur tās glabājās septiņus gadus, līdz tās no jauna izraka un ievietoja atpakaļ tām paredzētajā vietā.

Kā vēl viena svarīga altāra telpas sastāvdaļa ir divi īpaši krēsli – viens ar krustu, kas domāts arhibīskapam un otrs ar trīs zvaigznē, kas domāts Valsts prezidentam. Lai gan vēl līdz šai dienai krēslā, kas paredzēts prezidentam, neviens no Latvijas prezidentiem vēl nav sēdējis, krēsls joprojām atrodas tam paredzētajā vietā sv. Annas baznīcā un uzticīgi gaida īsto brīdi.

OffersProducts, services, keywordsChurches
Map

Statistics:
Fully viewed : 6282
Showed in search results : 17840


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIA"SIA Rasu Dārzniecība" is a relatively new family-owned nursery located in the Birzgale parish of Ogre municipality. We specialize in bedding plant seedlings and winter-hardy plants. We also offer vegetable seedlings: tomato, cucumber, pumpkin, watermelon, melon and other seedlings.
Griva Group, būvmateriāli
Griva Group, būvmateriāliIndustrial chemicals, hydro isolation, bonding materials, epoxides, concrete repair materials, PVC membrane.
Azerbaidžāna, recreation center and restaurant
Azerbaidžāna, recreation center and restaurantIn the AZERBAIJAN restaurant, delicious food, a romantic atmosphere of the East and, of course, the great Azerbaijani rhythms await you. We offer more than 120 great dishes in Azerbaijani taste, as well as table setting according to your wishes and celebration!
Ergoss, SIA, building material sale
Ergoss, SIA, building material saleErgoss. Koksnes plātņes - saplāksnis, mēbeļu plātnes, OSB plātnes. Dažādu finieru veidu zāģēšana. Mēbeles pēc pasūtījuma.
Magnus Hotel, hotel
Magnus Hotel, hotelThree-star MAGNUS HOTEL is situated in the center of Kaunas city, not far from Freedom avenue. Hotel is surrounded by remarkable architectural monuments, cultural and entertainment places.
Kalndruvas bloks, SIA, territory improvement, planting
Kalndruvas bloks, SIA, territory improvement, plantingKalndruvas bloks. Cobble stones, concrete blocks, ceramzite čoncrete, concrete. Territory greening, garden equipping, maintenance.
Zilver, vīna darītava
Zilver, vīna darītavaPatlaban “Zilver” vīna darītavā tiek ražoti vairāk kā 10 dažādu ogu, augļu, meža ogu un pat ziedu vīni. Blakus esošajā vīnotavā kā tūristu grupām, tā arī individuālajiem apmeklētajiem tiek piedāvāta iespēja nobaudīt darītos vīnus, starp kuriem ikviens noteikti atradīs savai gaumei atbilstošu.
Vaives, woodworking
Vaives, woodworkingKokmateriālu eksports, zāģmateriālu impregnēšana, žāvēšana, ēvelēšana, kalibrēšana, kā arī zāģmateriālu kvalitātes sertifikācija, zāģmateriālu tirdzniecību iekšējā tirgū.
Otrā Elpa, labdarības veikals
Otrā Elpa, labdarības veikalsFind recycled, antique and otherwise interesting items at the charity shop and vote for the charity project of your choice! Donations of goods and their sale in the store are environmentally friendly actions that bring in money for other good causes.
Prāga Lukss, salons-veikals
Prāga Lukss, salons-veikalsPlaša sortimenta kristāla lustras. Kristāla lustras nelielām telpām. Greznas lustras mājam, viesnīcām un pilīm. Bra, stāvlampas, galda lampas. Bohemijas stikls, kristāla trauki. Dāvanas, interjera preces, kristāla piekariņi. Ekskluzīvi dizaina un izgaismosanas projekti. Interjera dizains.
Visi banneri