Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Bulduru evanģēliski luteriskā baznīca

Bulduru evanģēliski luteriskā baznīca

Krišjāņa Barona iela 6, Jūrmala, Latvija, LV-2010
(+371) 29457433
 
VissPiedāvājumiKarte
Apraksts

Bulduru luterāņu baznīca celta no 1888. līdz 1889. gadam. Iesvētīta kā "Meža kapella" 1889. gada 29. jūnijā. 1894. gadā baznīcu paplašināja mūrnieku meistara Radziņa vadībā. 1896. gadā Baltijas domeņu valde dāvā baznīcas ieejai dzelzs durvis ar uzrakstu, ka tās veltītas Krievijas imperatora Aleksandra III piemiņai. 1930. gada sākumā, Senāts galīgi piespriež Bulduru baznīcu Dubultu evanģēliski luteriskai draudzei. Ap 1930. gadu par mācītāju kalpo Mārtiņš Eihe. 1939. gada janvārī Baznīcas virsvalde nolemj, ka pielaižama baznīcās vācisko uzrakstu dzēšana. To vietā liekot tekstus latviešu valodā, bet to grafiskais iekārtojums pieskaņojams dievnama iekšpuses stilam. Tā virs altāra telpas puslokā izveidojās Svēto rakstu vārdi: ”Dievs ir mīlestība”. No 1953. līdz 1992. gadam ēkā atrodas Lavijas Valsts info–foto–fono dokumentu arhīvs. 1989. līdz 1990. gadam, uzceļot dzelzsbetona monstru “Belorusija”, nosedza “slepeno” objektu – Valsts kinofotofonodokumentu arhīvu, liedzot redzēt Bulduru baznīcas ēku. 1991. gada sākumā notiek Bulduru evanģēliski luteriskās draudzes dibināšanas sapulce. 1994. gada 9. maijā Dubultu evanģēliski luteriskai draudzei tiek atkārtoti nostiprinātas īpašuma tiesības uz Bulduru baznīcu un tai pieguļošo zemes gabalu. 1998. gads 20. septembrī draudzes priekšnieks Juris Mušperts saņem baznīcas atslēgas un draudze atgriežas Bulduru baznīcā. Pirmais dievkalpojums notiek 1. novembrī – Ticības atjaunošanas dienā – Reformācijas svētkos. Baznīcas ēka aptuveni 20. gadsimta sākumā.

PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresBaznīcas, dievnami Baznīcas, Draudzes
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 596
Meklēšanas rezultātos parādīts : 5230


Veido sevi, studija
Veido sevi, studijaTikšanās vieta kustību un mūzikas mīļotājiem. Vieta, kur piepildīt senu vai jaunu sapni. Studija Tev, Taviem draugiem un ģimenei.
Priedes māja, viesu nams
Priedes māja, viesu namsViesnīca Helmi atrodas pašā Ainažu centrā, 500m attālumā no jūras. Kafejnīca, bārs un banketu zāle ar 25 vietām
Silamalas, atpūtas komplekss
Silamalas, atpūtas komplekssKomplekss atrodas meža ielokā, pašā kalna galiņā, ainaviskā vietā - Milzkalnē, tikai 60km attālumā no Rīgas. pie mums varat aizbēgt, no pilsētas kņadas un baudīt mieru un klusumu, relaksējies pirtiņā, vai izkarsējies karstajā kublā un baudi veldzējošu peldi baseinā.
Dekogrīdas, SIA
Dekogrīdas, SIA Betona kāpņu pakāpienu, metāla margu, koka lentera - atjaunošana/ remonts/ restaurācija
BKB Birojs, SIA, grāmatvedības pakalpojumi
BKB Birojs, SIA, grāmatvedības pakalpojumiSIA „BKB Birojs” strādā grāmatvedības pakalpojumu jomā, izmantojot savas zināšanas un pieredzi. Mūsu darbības laikā grāmatvedības sfērā mūs ir izvēlējušies vairāk kā 90 uzņēmumu vadītāji. Ar katru gadu mūsu klientu skaits palielinās.
Mucenieki, lauku māja
Mucenieki, lauku mājaLauku māja Mucenieki atrodas Abavas senlejā,klusā meža ielokā. Plašs pagalms un dīķis. Atsevišķā ēkā pirts ar kamīnzāli un karaoke.
Big Ben, nocenota sadzīves tehnika
Big Ben, nocenota sadzīves tehnikaLielāka daļa preču, ko mēs piedāvājam, ir nocenotas (graded). Daudzas no precēm, ko mēs pārdodam, ir jaunas. Garantijas serviss, bezmaksas piegāde.
Eiropas reģionālais tūrisma institūts
Eiropas reģionālais tūrisma institūtsTūrisma ziņu portāls Eiropa.lv: tūrisma ziņas, eKatalogs, semināri, apmācības, konsultācijas, vēstkopas, CV online.
Rūķīši, viesu māja
Rūķīši, viesu mājaRūķīši, viesu māja Murjāņos. Atpūta pie Gaujas, naktsmītnes, pirts, banketu zāle, telšu vietas.
Jaunogres nams, brīvdienu māja
Jaunogres nams, brīvdienu mājaTelpas svinībām, atpūtai, semināriem - kamīnzāle 36 personām. Pirts, silts baseins ar straumi un filtrētu ūdeni. Tenisa korts, viesību galda klāšana, satelītu TV. Speciāls piedāvājums divām personām - 30 Ls (darbadienās). 35 km no Rīgas.
Visi banneri