Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Rucavas tradīciju nams Zvanītāji

Rucavas tradīciju nams Zvanītāji

Zvanītāji, Rucavas pagasts, Dienvidkurzemes novads, Latvija, LV-3477
(+371) 29618492
(+371) 26409823
 
VissPiedāvājumiGalerijaVideoKarte
Apraksts

Rucavas tradīciju nams „Zvanītāji” – 19. gs. pirmajā pusē celta koka ēka ar manteļskursteni, šim laikam raksturīgo iedzīvi, etnogrāfiskiem priekšmetiem pašā Rucavas centrā. "Zvanītājos" saimnieko biedrība "Rucavas tradīciju klubs".

Piedāvājam - bagātīgu tradicionālās kultūras programmu tūristiem un citiem interesentiem, arī ģimenes un draugu svinību rīkošanu: Rucavas goda mielastu ar tradicionālo ēdienu degustāciju, stāstus un teikas par tautastērpiem, dzīves godiem, iepazīt Rucavas kultūras mantojumu, Rucavai raksturīgo vienbalsīgo dziedāšanu, rotaļas un danču soļus, kā arī meistarklases ēdienu gatavošanā un rokdarbos - cimdu, zeķu, Rucavas jakas adīšanā. 

Pasākuma laikā viesi tiek aicināti aktīvi iesaistītes nodarbībās un izbaudīt Rucavas garšu ne tikai ēdienos, bet iejusties vietējā kultūrvidē - uzģērbt Rucavas tautastērpu, uzsiet nāmatu, uzzināt senos apvidvārdus un  ieklausīties vietējā valodas izloksnē un kopā izdziedāt Rucavas balsus.

Par dalībnieku interesēm un vēlamo ievirzi jāvienojas, piesakot pasākumu vismaz vienu nedēļu iepriekš. "Zvanītāju" saimes istabā varam uzņemt līdz 30 - 35 cilvēkiem.

Kulināro mantojumu piedāvājam atbilstoši gada ritam: pavasarī un vasarā piena ēdienus, bimbalu tīri, siļķi ar rāciņiem, Rucavas balto sviestu,  rudenī un ziemā vairāk graudaugu, pākšaugu un kartupeļu ēdienus - rīvētus kukulīšus  ar gaļas- krējuma mērci, riezi (kuģeli), tīri, maizes zupu vai ko citu ļoti gardu un sātīgu. Ēdienkarte ir jāsaskaņo, piesakot apmeklējumu.

 Kontaktinformācija: 29618492 Māra vai 26409823 Natālija.

Gaidām Zvanītājos visa gada garumā (ja vien ziemā nav aukstāks par mīnus 10 grādiem)!

Galerija
Video
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresBiedrības, nodibinājumi, fondi Biedrība Rucavas tradīciju klubs (Muzeji) Amatniecības projekti (Amatniecība, amatnieki) Rucavas amatniecības tradīcijas (Amatnieki) Rucavas tautas tērpa darināšana (Tautastērpi) Etnogrāfisko tērpu gatavošana Tradīciju nams (etnogrāfiskā māja) „Zvanītāji” (Muzeji) Rucavas tradicionālās kultūras mantojuma apguve (Vēsture) Rucavas kāzu un krustūbu tradīcijas (Folklora un tradīcijas) Tradicionālie kurzemnieku ēdieni – rāciņi ar balto sviestu, riezis (kuģelis), rīvētu kartupeļu kukulīši (Ēdieni) Lejaskurzemes kulinārais mantojums (Ēdieni) Rucavas dziedāšanas tradīcija (Mūzika, vokālā māksla) Rucavas tradicionālā vienbalsīgā dziedāšana (Mūzika, vokālā māksla) Svinību mājas Latviešu gadskārtas svētki – Jāņi, Ziemassvētki, Lielā diena, Mārtiņi (Svinību organizēšana) Kultūrizglītojošās programmas tūristiem- „Rucavas goda mielasts”, „Ceļa maize kāzās”, „Vakarēšana” (Muzeja pedagoģiskās programmas) Rucavas goda mielasts (Ēdieni) Rucavas rakstaino adījumu mantojums (Adījumi)
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 27714
Meklēšanas rezultātos parādīts : 236055

Granīts O, SIA
Granīts O, SIAGranits O nodarbojas ar kapu pieminekļu, dārza akmens skulptūru un interjera dizaina elemenšu izgatavošanu.
Ķoņu dzirnavas, viesu nams
Ķoņu dzirnavas, viesu namsVieta Latvijā, kur maļ graudus, vērpj vilnu, šuj segas un spilvenus, pildītus ar aitu vilnu. Aktīvās atpūtas pasākumi, kāzas, ekskursijas, nakšņošana viesu namā, pirts un garšīga maltīte.
Hotel KOLUMBS, viesnīca
Hotel KOLUMBS, viesnīcaGaidām ciemos gan liepājniekus, gan pilsētas viesus. Piedāvājam mājīgas telpas darbam, atpūtai un izklaidei. Viesnīcā pieejami 30 mājīgi un komfortabli numuriņi, konferenču un semināru zāle ar patīkamu interjeru. Restorānā kopā ar draugiem varēsit aizmirst ikdienas steigu un rūpes. Atpūtas kompleksā varēsit baudīt saunu ar hidromasāžas vannu.
Kļava
KļavaViena no Kļavas jaunajām aktivitātēm ir sadarbība ar slavenu Vācijas koka durvju ražotāju - firmu LEBO, kas pērk Latvijā ražotas, precizi ēvelētas sagataves, durvju karkasu izgatavošanai
Tree Climbers, SIA
Tree Climbers, SIAArborists, kokkopis - veicam koku kopšanu, zāģēšanu, bīstamo koku novākšanu un ne tikai..
Ireneta, kāzu salons
Ireneta, kāzu salonsIreneta. Jūsu izvēlei salonā uz vietas vienmēr pieejami 250 kleitu modeļi. Visu veidu variācijās no baltās līdz šampanieša krāsai.
Sīpoli, viesu nams
Sīpoli, viesu namsViesu māja Sīpoli atrodas 1 km no jūras. Skaists, dārzs, pirtiņa, viesu māja, banketu zāle, piknika vietas.
Lakta, metālapstrāde
Lakta, metālapstrādeFirma Lakta. Metālapstrāde, metāla dizains, kalumi interjeram, Metāla kāpnes, margas, nožogojumi, vēja rādītāji, svečturi. Dažādi materiāli, tehnika, ir iespējama cinkošana un mākslinieciska virsmas krāsošana.
Mārcienas muiža, SPA viesnīca
Mārcienas muiža, SPA viesnīcaMārcienas muiža. SPA komplekss, pirtis, naktsmītnes, konferenču un banketa zāles, atpūta pie dabas.
Radošuma attīstības centrs, SIA
Radošuma attīstības centrs, SIA«Radošuma attīstības centrs» - neformālas izglītības iestāde. Mācību kursi. Mākslas pakalpojumi. Ierāmēšana, rāmju dizains.
Visi banneri