Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Ģenerāļa Ludviga Bolšteina piemiņas muzejs

Ģenerāļa Ludviga Bolšteina piemiņas muzejs

Pūces dzirnavas, Matkules pagasts, Tukuma novads, Latvija, LV-3132
(+371) 20246626 (Gundega)
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts

Darba laiks: Pieteikties iepriekš.

Cena: Ziedojumi.

Apraksts: Ģenerālis Ludvigs Bolšteins (dzimis 1888.gada 5. februārī, miris 1940. gada 21. jūnijā) bija ļoti spilgta personība un izcils virsnieks. Viņa vadībā no 1928. gada 24. aprīļa līdz viņa nāves dienai Latvijas Robežsargu brigāde tika izveidota par labi organizētu militāru struktūru. 1940. gada 21. jūnijā vienu stundu pēc tam, kad Iekšlietu ministrijas vadību pārņēma Vilis Lācis, ģenerālis, nespēdams samierināties ar Latvijas okupāciju, savā darba kabinetā nošāvās. Ģenerāļa Ludviga Bolšteina atpūtas namiņā, iekārtota viņa piemiņas istaba. Bija laiks, kad ģenerāļa Ludviga Bolšteina ģimene nomāja dzirnavas. Blakus L. Bolšteina muzejam atrodas Pūces dzirnavas, kas darbojās jau 19. gadsimta beigās. Tās bija ūdens un tvaika dzirnavas. Pūces dzirnavas atrodas uz Imulas upes.

Uz dzirnavu vārtu staba redzama tēlnieces D. Ezergailes veidota pūce.

Pūces dzirnavās ir uzņemta režisora Jāņa Sreiča filma "Likteņdzirnas".

Pasākumi: Katru gadu 21.jūnijā tiek rīkota ģenerāļa L.Bolšteina atceres diena. Visi mīļi aicināti!

Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresMuzeji
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 4472
Meklēšanas rezultātos parādīts : 49511

Arre, metālapstrāde
Arre, metālapstrādeARRE izgatavo metāla vārtus, žogus,margas un citus metālizstrādājumus
Izbushka, viesu nams, pirts
Izbushka, viesu nams, pirtsLieliska pirts,kur mūsu viesi var pamatīgi sasildīties, no sirds izpērties, Pēc pirts iespējams noskaloties dušā vai atvēsināties baseinā. Kamīna zāle.
Valteri, viesu nams
Valteri, viesu namsViesu namā Valteri Daugavas krastā, labi jutīsies pat 70 cilvēku lielas kompānijas. Svinības vai veselības kūres pirtiņā, ar peldi baseinā vai laisku gulšņāšanu āra kubulā.
Zobārstniecības centrs Svenata
Zobārstniecības centrs SvenataZobārstniecības centrs Svenata. Augsti kvalificēti speciālisti, vismodernākās zobārstniecības iekārtas, žokļu un mutes dobuma slimību profilakses un ārstēšana.
Iešnalė, lauku māja
Iešnalė, lauku mājaModernā lauku saimniecība "Iešnalė" atrotads Žemaitijas nacionālā parka teritorijā, Iešnalis ezera krastā.
LaPizza, SIA, picērija - kafejnīca
LaPizza, SIA, picērija - kafejnīcaItāļu picas Latgaliešu gaumē! Vienmēr svaiga un garda produkcija. Jauka, mierīga atmosfēra. Laipni gaidīts ikviens viesis.
Kristus Karaļa kalns, kalns
Kristus Karaļa kalns, kalnsAglonā, Karaļa kalnā, 2006. gada 16. septembrī ir atklātas “Jēzus Kristus – uzvarētāja” un “Eņģeļa ar Dzīvības grāmatu” skulptūras. Vēl ir uzstādītas skulptūras : Krusts, ko nes 12 ciltis, «Jaunava Marija ar Jēzus bērniņu» un «Lotosa zieds»
Papes Čakstes, viesu māja
Papes Čakstes, viesu mājaTūrisma bāze "Papes Čakstes" atrodas gleznainā, vietā starp jūru un Papes ezeru. Viesu māja, pirts, kafejnīca. Atpūta pie dabas, makšķerēsana.
Pierīgas pirtis, pirts
Pierīgas pirtis, pirtsPirts ēka, kur nosvinēt jubilejas līdz 8 cilvēkiem vai atpūsties ģimenei. Teritorija, 3ha platībā, kur uzrīkot sporta svētkus. Demokrātiskas un diferencētas cenas.
Nabīte, kempings
Nabīte, kempingsGleznaina vieta, Lielā Nabas ezera krastā, viesu māja ar banketu zāli un 7 labiekārtotiem numuriņiem, pirts, 36 kempinga mājiņas. Ūdens velosipēdu un laivu noma, sporta un bērnu rotaļu laukumi. Vasaras kafejnīca, telšu un piknika vietas, makšķerēšanas iespējas, peldvieta.
Visi banneri