Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma

Skanstes kalns

Ērgļu pagasts, Madonas novads, Latvija
 
VissPiedāvājumiKarte
Apraksts
Atrodas Ērgļu centrā Ogres upes kreisajā krastā un tiek pieskaitīts vēlā dzelzs laikmeta 9.-12.gs. nocietinājumiem. Kalns ir 10m augsts, trīsstūra formā. Ir minējumi, ka uz tā stāvējusi izturīga kaujas pils.Ir ziņas, ka 1876.gadā divi vācu mācītāji un Ērgļu muižas pārvaldnieks kalnā veikuši izrakumus. Tur atrastas mītņu vietas, kur zeme satur ogles, kaulus, trauku gabaliņus un plīsušus akmeņus. .Kad 20.gs.20.gados raka spēkstacijas kanālu, strādnieki atrada vecu būvju atliekas, aptēstus kokus, kas, šķietams, piederējuši kādiem tiltiem pār muklāju pilskalna dienvidu pakājē. Kalnam ir kultūrvēsturiskā nozīme. 1998.gadā tajā tika uzvilks Eiropas kultūras mantojuma dienu karogs.Blakus kalnam 1924.gadā atklāja Ērgļu ūdens spēkstaciju, vienu no pirmajām Latvijā. Ar pārtraukumiem spēkstacija darbu atsāka 1997.gadā. 2002.gadā Ērgļu spēkstacijai piešķirts Eiropas kultūras mantojuma dienu karogs par Latvijas industriālā mantojuma - spēkstacijas saglabāšanu un izmantošanu.
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresKalni, Pauguri Tūrisma apskates objekti
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 8465
Meklēšanas rezultātos parādīts : 64724


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
Eco Roof niedru jumti un celtniecība
Eco Roof  niedru jumti un celtniecībaECO ROOF ir daudzu gadu pieredze. Jumtus klājam visās Eiropas Savienības valstīs neatkarīgi no klienta atrašanās vietas, vai nu ar saviem, vai klienta materiāliem.
GRANITE, IK
GRANITE, IKUzņēmums Granitespecializējās kapu labiekārtošanā. Izgatavojam, pārdodam un uzstādām kapu pieminekļus, kapu apmales, kapu sētiņas, kā arī piedāvājam kapu memoriālu izveidi. Piedāvājam labiekārtot kapa vietu, veicot apzaļumošanu un/vai restaurāciju.
Rancho Randevu, atpūtas komplekss
Rancho Randevu, atpūtas komplekss„Rancho Randevu„ - tā ir komfortabla atpūta gleznainā Latvijas nostūrī, kur satek Pērses un diženās Daugavas ūdeņi. Tā ir arī unikāla iespēja kāzu, jubileju svinības, lietišķās tikšanās un seminārus savienot ar brīnišķīgu atpūtu pie dabas.
Lakta, metālapstrāde
Lakta, metālapstrādeFirma Lakta. Metālapstrāde, metāla dizains, kalumi interjeram, Metāla kāpnes, margas, nožogojumi, vēja rādītāji, svečturi. Dažādi materiāli, tehnika, ir iespējama cinkošana un mākslinieciska virsmas krāsošana.
Tree Climbers, SIA
Tree Climbers, SIAArborists, kokkopis - veicam koku kopšanu, zāģēšanu, bīstamo koku novākšanu un ne tikai..
Ziemupes Muiža, SPA viesnīca
Ziemupes Muiža, SPA viesnīcaViesnīca Ziemupes Muiža & SPA atrodas Ziemupē, 1,9 km attālumā no Ziemupes pludmales. Viesu rīcībā ir restorāns, bezmaksas privātā autostāvvieta, bārs un koplietošanas atpūtas telpa. Naktsmītnei ir dārzs un terase.
DUNENSE, ādas aksesuāri
DUNENSE, ādas aksesuāriRoku darbs, pasūtījumi pēc klientu vēlmēm, iespēja iestrādāt logotipu. Grāmatas ādas vākos, ādas piezīmju bloknoti, ādas somas, ādas vāki restorānu ēdienkartēm, dažādi citi ādas izstrādājumi.
Saullēkti ozolos, viesu nams
Saullēkti ozolos, viesu namsViesu māja Ezernieku pagastā pie lielākās ozolu birzs Baltijā, blakus Ežezers ir salām bagātākais ezers Latvijā. Atpūta gan divām personām, gan lielām tūristu grupām. Banketu zāle līdz 40 cilvēkiem. Izbraucienus ar kuteri pa Ežezeru.
Paulas Karlsons, privātā pirmsskolas izglītības iestāde
Paulas Karlsons, privātā pirmsskolas izglītības iestādeNo 2015. gada 1. jūnija darbu uzsācis bērnu uzraudzības pakalpojumu centrs "Karlsons", palīgs māmiņām un tētiem ik dienu, ik vakaru, arī brīvdienās un svētku dienās. Piedāvājam arī diennakts pieskatīšanu. Par jūsu mazuļiem rūpēsies sertificētas auklītes.
Visi banneri