Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Jāņa Zābera memoriālais muzejs

Jāņa Zābera memoriālais muzejs

Vecais Ceplis, Meirāni, Indrānu pagasts, Madonas novads, Latvija, LV-4826
(+371) 29355123
 
VissPiedāvājumiGalerijaVideoKarte
Apraksts

Pusceļā starp Praulienu un Lubānu, šosejas malā blakus Aiviekstei stāv sens nams no laukakmeņiem – muzejs Vecais Ceplis. 

Jāņa Zābera muzejs viņa dzimtajās mājās tika atklāts 1973. gada 11. augustā – dziedātāja dzimšanas dienā, tikai dažus mēnešus pēc viņa nāves. Piemiņas koncertu līdzās mājai iekārtotajā koncertestrādē noklausījās vairāk nekā trīs tūkstoši visu paaudžu klausītāju. Vairākus gadus, pieminot izcilo mākslinieku, ap viņa dzimšanas dienas laiku viņa tēva mājās tika rīkoti koncerti. 

Šī sabiedriskā muzeja izveidē iniciatīvu uzņēmās dziedoņa draugs, Lauksaimniecības akadēmijas docents, vēlākais akadēmiķis Sigizmunds Timšāns kopā ar operteātra kolēģi Maiguru Andermani. Lielu atbalstu sniedza vietējie kolektīvi, Madonas novadpētniecības un mākslas muzejs ar Annu Rudenāju priekšgalā, Zābera draugi un kolēģi. Pašlaik Jāņa Zābera muzejs Vecais ceplis ir Zāberu ģimenes privātīpašums, par kuru gādā dziedātāja brāļa Miervalža meita Gunta Brieze. 

Pīķa dāmas Hermaņa melnā uniforma un Antiņa zelta jātnieka tērps Vecajā ceplī novietoti līdzās Jāņa ģitārai un Zāberu ģimenes vijolei un cītarai, konservatorijas diplomam, citiem dokumentiem, fotogrāfijām un piemiņas lietām.

Galerija
Video
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresMuzeji    Muzeja ekspozīcijas    Tūrisma apskates objekti    Ekskursijas Atpūta pie dabas Izbraucieni ar laivām    Telšu vietas
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 32414
Meklēšanas rezultātos parādīts : 476676

Cheirons, veterinārā klīnika - aptieka
Cheirons, veterinārā klīnika - aptiekaKlīnikā piedāvājam daudzpusīgu visa veida veterināro palīdzību dzīvniekiem (suņiem, kaķiem, seskiem, trušiem, jūras cūciņām, kāmīšiem u.c.) Slimību diagnostika un ārstēšana, vakcinācija, mikročipēšana, ķirurģiskās operācijas dzīvniekiem (t.sk. kastrācija, sterilizācija, audzēju operācijas, kaulu lūzumu operatīvā un konservatīvā ārstēšana, traumas, brūces u.c.) Laboratorijas analīzes, rentgens, ultrasonogrāfija.
Ziepju virtuve
Ziepju virtuvePiedāvājam : ziepju masas, bāzes šampūnam, dušas želejai un matu balzamam, krāsvielas, perlamutri (mikas), gliteri (spīdumi), pārtikas aromātus, ēteriskās eļļas, smaržvielas, bāzes eļļas un sviestus, ziepju formas, instrumentus ziepju veidošanai un iepakošanai.
Lantus, lauku māja
Lantus, lauku mājaAtpūta laukos ar lauku labumiem un zāļu tējām, izbaudot lauku SPA, kas dos iespēju uzlabot savu pašsajūtu un radīt laimes sajūtu.
Edīte Začeste, tekstila dizainere
Edīte Začeste, tekstila dizainerePārsvarā izgatavoju mājas tekstilu - aizkarus, galdsegas, salvetes, sedziņas, galda celiņus, segas, pārklājus, spilvendrānas, paklājus, grīdas celiņus, dvieļus. Tāpat aužu arī šalles, lakatus, apmetņus.
Radisson Hotel Old Town Riga, viesnīca
Radisson Hotel Old Town Riga, viesnīcaViesnīcas Astor Rīga Hotel centrālā atrašānās vieta ir ideāli piemērota kā biznesa ceļotājiem, tā arī tūristiem. Vecrīga un Rīgas centrs, kā arī vispopulārākas apskates vietas, atrodas tikai dažu minūšu gājienā no viesnīcas.
Žuvėdra, viesnīca, restorāns
Žuvėdra, viesnīca, restorānsViesnīcā ir 10 numuri, konferenču zāle ar aprīkojumu, alus bārs, restorāns, mini relaksācijas centrs - pirts, sauna, hidromasāžas vanna, atpūtas istaba.
Uldis Kleins, akmeņkalis
Uldis Kleins, akmeņkalisUlda Kleina akmeņkaļu darbnīca. Kapu pieminekļu izgatavošana, uzstādīšana, kapu vietas labiekārtošana.
Lobes krogs, viesu nams
Lobes krogs, viesu namsLobes krogs. Kafejnīca - līdz 50 cilvēkiem, banketa zāle - līdz 150 cilvēkiem, numuriņi, pirts - līdz 20 cilvēkiem.
Port Hotel, viesnīca
Port Hotel, viesnīcaPORT HOTEL atrodas vienā no skaistākajām un ekskluzīvākajām vietām Pierīgā – Ādažos, ieskauta skaista priežu meža ielokā. Viesnīca piedāvā 29 mūsdienīgus, ērtus un komfortablus numurus 3 klājos ar individuālu dizainu un visu nepieciešamo viesu ērtībām
Escape.lv rooms, kvesti, izlaušanās istaba
Escape.lv rooms, kvesti, izlaušanās istaba"Escape" ir interaktīva un intuitīva reālas dzīves spēle, kas prasa koncentrēšanos, prasmi rast risinājumus un iemaņas strādāt komandā neparastos apstākļos. 60 minūtes tiek dotas komandai no 2 līdz 6 dalībniekiem, lai atrisinātu mīklas un atrastu "pavedienus" izkļūšanai no istabas. Spēles rezervēšana jāveic ne vēlāk kā 24 stundas pirms spēles.
Visi banneri