Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Jāņa Jaunsudrabiņa muzejs Riekstiņi

Jāņa Jaunsudrabiņa muzejs Riekstiņi

Riekstiņi, Neretas pagasts, Aizkraukles novads, Latvija, LV-5118
(+371) 65176467
(+371) 29133076
Pirmdiena09:00 - 18:00
Otrdiena09:00 - 18:00
Trešdiena09:00 - 18:00
Ceturdiena09:00 - 18:00
Piektdiena09:00 - 18:00
Sestdiena09:00 - 18:00
Svētdiena09:00 - 16:30
 
VissPiedāvājumiGalerijaVideoKarte
Apraksts

Jāņa Jaunsudrabiņa muzejs „Riekstiņi” atrodas 7 km no Neretas ciemata - Aknīstes virzienā; iekārtots kultūras pieminekļa – sensētas „Riekstiņi” saimniecības ēkā(celta 19.gs. sākumā, restaurēta 1977.g.). Muzejs atvērts 1967.g.- gleznotāja un rakstnieka Jāņa Jaunsudrabiņa (1877.-1962.)- 90.dzimšanas dienā.

Pamatekspozīcija iepazīstina ar Jaunsudrabiņa dzīvi un daiļradi – te skatāmas viņa grāmatas, gleznas, fotogrāfijas, personīgās lietas(arī no Vācijas) u.c., bet 19.-20.gs.sākuma sadzīves priekšmeti, kas iegūti Neretas pagasta un tuvākās apkārtnes viensētās, dod ieskatu tā laika sadzīvei lauku sētā.

Vasaras periodā papildus ekspozīcijai skatāmas lietišķās mākslas un mākslas izstādes.

Viensēta „Riekstiņi”-„Baltās grāmatas”- „Mūsmājas”- ar savu reālo vidi ļauj apmeklētājiem iejusties un izjust Jaunsudrabiņa bērnu dienu pasauli.

Pastaigu takas „Riekstiņu” apkārtnē ved gar dabā iezīmētiem kultūrvides objektiem (ir norādes) – vietām, kas minētas „Baltās grāmatas” tēlojumos.

Muzejā regulāri notiek dažādi pasākumi (Mākslas dienas , Dzejas dienas, Jaunsudrabiņa atcere, gadskārtu svētki, Muzeju nakts u.c), mācību stundas, uzņemam kāziniekus.

Muzejs veic izdevējdarbību tā popularizējot Jaunsudrabiņa devumu latviešu kultūrā.

Nozīmīgākās piemiņas vietas :- 2,5 km no muzeja atrodas Ķišku kapsēta – Jaunsudrabiņa un Saknīšu dzimtas atdusas vieta(piemiņas zīmes aut. Ojārs Feldbergs).

Neretā : - Sudmalu saliņā Jaunsudrabiņa piemineklis – portrets (aut. Indulis Ranka), pie skolas – rakstnieka vārdā nosauktā iela (piemiņas zīmes aut. Guntis Pavārs), parks un viņa 1937.g. stādītā liepa (piemiņas zīmes aut. Imants Līcis).

Neretas ev. - lut. baznīca (1584-1593.g.),kurā Jaunsudrabiņš krustīts, iesvētīts, laulāts.

Galerija
Video
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresJ. Jaunsudrabiņa dzīve un daiļrade (Muzeja ekspozīcijas) Muzeji Lietišķās mākslas un mākslas izstādes (Lietišķā māksla) Izstādes, Ekspozīcijas Pastaigu takas Pastaigu taka (Dabas taka) Kultūrvides objekti (Kultūra) Kāzu viesu uzņemšana Mākslas dienas, Dzejas dienas, Jaunsudrabiņa atcere, gadskārtu svētki, Muzeju nakts (Pasākumu organizēšana)
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 30761
Meklēšanas rezultātos parādīts : 218815

Mežinieku mājas, viesu nams
Mežinieku mājas, viesu namsMežinieku mājas . Naktsmītnes (54 pers.+ papildvietas); Banketi (zāle 120 pers.); Kāzu galdi; Ēdināšana; Pirtis (sauna, džakūzi, kubuls); Pirtnieks, masieris;  Ekskursijas dabā; Aktivitātes bērniem. Radošās darbnīcas. Rezervācija pēc iepriekšējās pieteikšanās!
Dekogrīdas, SIA
Dekogrīdas, SIA Betona kāpņu pakāpienu, metāla margu, koka lentera - atjaunošana/ remonts/ restaurācija
Pinumi, salons - darbnīca
Pinumi, salons - darbnīcaPinumi tiek izgatavoti no Latvijā izaudzēta materiāla. Izgatavojot pinumus, man ir svarīga kvalitāte, lai izstrādājums kalpotu daudzus gadus.
Kalna ligzda, viesnīca
Kalna ligzda, viesnīca3 zvaigžņu viesnīca Kalna Ligzda atrodas Smiltenes pievārtē, vēsturiskajā Kalnamuižas teritorijā. Piedāvājam 1-vietīgas, 2-vietīgas, 3-vietīgas un lielākas istabas ģimenēm ar bērniem. No katra numuriņa loga paveras gleznains skats uz Kalnamuižas teritoriju. Numuriņos pieejama kabeļtelevīzija, vannas istaba ar dušu un wc.
Daiga Liepa, pirtniece
Daiga Liepa, pirtnieceEsmu pirtniece un pirtsslotu meistare. Pirts ir ieņēmusi nozīmīgu vietu manā dzīvē, un man liels prieks, ka ar pirts palīdzību varu sagādāt daudz jaukus, patīkamus un veselīgus brīžus arī citiem cilvēkiem.
Jerevan, viesnīca
Jerevan, viesnīcaTrīs zvaigžņu viesnīca ar 24 vietām Erevāna atrodas netālu no pilsētas, skaistā mežu ielokā. Šī ir lieliska vieta atpūtai un jaukai laika pavadīšanai. Droša autostāvvieta, bērnu rotaļu laukums, ugunskura vietas.
RD Met, SIA, metālapstrāde
RD Met, SIA, metālapstrādeSIA "Brizmet" nodarbojas ar metālapstrādi un metālizstrādājumu ražošanu pēc pasūtījuma. Virpošanas un frēzēšanas darbi. Pie mums strādā speciālisti ar lielu pieredzi mētālapstrādes jomā.
Medus veikals, veikals
Medus veikals, veikalsPiedāvā: Vairāk neka 30 veidu medus ievāktu Latvijas bišu dravās, uzturu bagātinātājus, bišu vaska ziedes, 100% bišu vaska sveces, biškopības produktus (ziedputekšņus, bišu maizi, bišu māšu peru pieniņu, propolisu).
Zilver, vīna darītava
Zilver, vīna darītavaPatlaban “Zilver” vīna darītavā tiek ražoti vairāk kā 10 dažādu ogu, augļu, meža ogu un pat ziedu vīni. Blakus esošajā vīnotavā kā tūristu grupām, tā arī individuālajiem apmeklētajiem tiek piedāvāta iespēja nobaudīt darītos vīnus, starp kuriem ikviens noteikti atradīs savai gaumei atbilstošu.
Akmens lietas, SIA
Akmens lietas, SIAŅemot vērā ilggadējo meistaru darbu pieredzi, SIA „Akmens Lietas” ir iespējams veikt visdažādākās sarežģītības pakāpes darbus, kas saistīti ar akmens apstrādi, t.i.: dažādu pieminekļu formu izveide un izgriešana, granīta un laukakmens zāģēšana, pulēšana, pārpulēšana
Visi banneri