Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Alūksnes Svētā Bonifācija Romas Katoļu baznīca

Alūksnes Svētā Bonifācija Romas Katoļu baznīca

Helēnas iela 31, Alūksne, Alūksnes novads, Latvija, LV-4301
(+371) 29479873
 
VissPiedāvājumiKarte
Apraksts

Alūksnes Svētā Bonifācija Romas katoļu baznīca, ir jaunākais dievnams Alūksnē. 2001. gadā baznīcu iesvētīja arhibīskaps metropolīts Jānis Pujats.

Arhitekts A. Krusts ir izveidojis tādu ēkas formu, kas ļauj baznīcai neuzkrītoši iekļauties apkārtējā vidē un apbūvē, tomēr 2021. gadā, kas bija baznīcas jubilejas gads, iekšpuse pārsteigusi ar skaistām interjera dizaina vizuālajām pārmaiņām.

Alūksnes Svētā Bonifācija Romas katoļu baznīcas tēla atjaunošanu no iekšpuses veica Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma Koka mākslas un metālmākslas nodaļas audzēkņi, veidojot to kā savu diplomdarbu nodaļas vadītāja Arvīda Verzas vadībā.

RMMT (bijusī Rīgas Amatniecības vidusskola) koka mākslas un metālmākslas nodaļas 2021. gada absolventu altāra paraugam izvēlējās 10. gs. krucifiksu no Ķelnes katedrāles.

Bizantijas mākslas skarbo krāšņumu, zeltīto mandorlas formu oreolu un iespaidīgo formu gloriju papildina Romas barokam raksturīgā dekorativitāte.

Tagad baznīcā jaušamas Bizantijas arhitektūras vēsmas, kā arī ir vairāki inovatīvi jauninājumi – kristību altāris, sānu altāri, ērti pieejams grāmatu galds un plaša zakristija.

Baznīcu iespējams apmeklēt: otrdien- svētdien no plkst. 12:00-17:00

Pieejamība: Objekts ir pieejams cilvēkiem ar pārvietošanās grūtībām.

PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresBaznīcas, dievnami
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 7162
Meklēšanas rezultātos parādīts : 17489


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
Akvedukts, AS
Akvedukts, ASUzņēmums AKVEDUKTS - viens no stabilākajiem un uzticamākajiem apkures, ūdensapgādes un dārza preču vairumtirgotājiem Baltijas valstīs. Mūsu kompānija piedāvā modernas, augstiem standartiem un tehniskām prasībām atbilstošas preces ūdensapgādei, apkurei un laistīšanai Latvijas, Lietuvas un Igaunijas teritorijā.
Baltijas durvis
Baltijas durvisBaltijas durvis. Metāla durvis. Logi. Durvis. Plastikāta logi. Ugunsdrošās durvis. Iekšdurvis. Uzstādīšana. Montāža.
Līga Reitere, Ventiņu zāļu sieva
Līga Reitere, Ventiņu zāļu sievaVentiņu stāstniece un zāļu sieva. Zāļu sievas mācības - "Savvaļas aptieka", "Zaļās receptes", "Pirts rituāli" un "Vārda spēks".
Maripol, SIA, cepuru un kažoku salons
Maripol, SIA, cepuru un kažoku salonsEkskluzīvās cepures, eleganti kažokādas izstrādājumi, graciozi aksesuāri no „Maripol” izcels jūsu individualitāti, veidos neatkārtojamu izskatu un papildinās dabisko sievietes skaistumu.
Lantus, lauku māja
Lantus, lauku mājaAtpūta laukos ar lauku labumiem un zāļu tējām, izbaudot lauku SPA, kas dos iespēju uzlabot savu pašsajūtu un radīt laimes sajūtu.
Vaives, kokapstrāde
Vaives, kokapstrādeKokmateriālu eksports, zāģmateriālu impregnēšana, žāvēšana, ēvelēšana, kalibrēšana, kā arī zāģmateriālu kvalitātes sertifikācija, zāģmateriālu tirdzniecību iekšējā tirgū.
Uldis Kleins, akmeņkalis
Uldis Kleins, akmeņkalisUlda Kleina akmeņkaļu darbnīca. Kapu pieminekļu izgatavošana, uzstādīšana, kapu vietas labiekārtošana.
RD Met, SIA, metālapstrāde
RD Met, SIA, metālapstrādeSIA "Brizmet" nodarbojas ar metālapstrādi un metālizstrādājumu ražošanu pēc pasūtījuma. Virpošanas un frēzēšanas darbi. Pie mums strādā speciālisti ar lielu pieredzi mētālapstrādes jomā.
Birzgaļi Z/S, lauksaimniecības tehnikas tirdzniecība
Birzgaļi Z/S,  lauksaimniecības tehnikas tirdzniecībaJauni un lietoti traktori no Japānas. Piekabes, arkli, frēzes, traktoru servisa apkope un garantijas remonti. MITSUBISHI, FOTON, KUBOTA, ISEKI, MURATORO, YANMAR
Visi banneri