Saules skola - Daugavpils dizaina un mākslas vidusskola, profesionālās izglītības kompotences centrs

Beschreibung

PIKC Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola “SAULES SKOLA” ir Daugavpils pilsētas pašvaldības dibināta kultūrizglītības iestāde, kura īsteno 13 profesionālās vidējās izglītības programmas, profesionālās ievirzes izglītības programmu, tālākizglītības un interešu izglītības programmas. Visas programmas ir licencētas un akreditētas. SAULES SKOLA ir Latgales reģiona dizaina un mākslas izglītības metodiskais centrs. Skolas metodiskā darbība un izglītības programmas tiek veidotas sadarbībā ar Kultūras ministriju un Latvijas Nacionālo kultūras centru.

PIKC DDMV “SAULES SKOLA” PIEDĀVĀ:

Četrgadīgās profesionālās vidējās izglītības programmas (iegūstot vispārējo vidējo izglītību un 3. līmeņa vidējo profesionālo izglītību) un divgadīgās profesionālās vidējās izglītības programmas (iegūstot 3. līmeņa vidējo profesionālo izglītību) šādās dizaina nozarēs :

  • Apģērbu dizains,
  • Koka izstrādājumu dizains,
  • Foto dizains;
  • Interjera dizains,
  • Reklāmas dizains,
  • Tekstiliztrādājumu dizains,
  • Multimediju dizains
  • 2018./2019. mācību gadā skolā mācās 138 audzēkņi vidējā izglītības posmā un 300 audzēkņi profesionālās ievirzes izglītības programmā. Skola nodrošina audzēkņus ar materiāliem mācību un kvalifikācijas darbu izstrādei. Vidusskolas audzēkņi saņem stipendiju, ir nodrošinātas vietas dienesta viesnīcā.

    Skolu beidzot, audzēkņi iegūst dizaina speciālista kvalifikāciju, kas dod iespēju radoši strādāt profesijā, kā arī turpināt studijas Latvijas un ārvalstu augstskolās. Skolas absolventi var veikt individuālo komercdarbību, kā arī strādāt patstāvīgi vai citu speciālistu vadībā valsts vai privātuzņēmumos.

    2017/ 2018. mācību gadā SAULES SKOLĀ strādās 45 pedagogi – vispārizglītojošo un profesionālo priekšmetu pasniedzēji. Skolā strādā savā jomā pazīstami dizaineri un mākslinieki.

    Saule skolas struktūrvienība – Bērnu mākslas skola - piedāvā licencētu un akreditētu profesionālās ievirzes izglītības programma „Vizuāli plastiskā māksla”, kas ir paredzēta bērniem no 7 līdz 16 gadiem (mācību ilgums – seši gadi).

    Saules skolā mācās audzēkņi ne tikai no Daugavpils, bet arī no tuvākajiem novadiem, īpaši – Daugavpils, Ilūkstes, Preiļu un Līvānu novadiem, Jēkabpils novada un pilsētas. Profesionālās ievirzes izglītības programma tiek realizēta ne tikai Daugavpilī, bet arī filiālē Aglonas vidusskolā, kur pašvaldības nodrošina telpas skolas darbībai.

    dizaina un mākslas izglītības metodiskais centrs skola sadarbojas ar reģiona mākslas un mūzikas skolām, sniedzot metodisko palīdzību un organizējot pedagogu tālākizglītības kursus. Reģiona bērnu skolu absolventi bez iestājpārbaudījumiem tiek uzņemti Saules skolas vidējās izglītības programmās.

    Video
    • video
    Erzeugnis, Dienstleistung, Bereich, Schlüsselwort
    Die Karte
      Statistik:
      Ist durchgesehen : 21271
      Gezeigt in sucht Ergebnisse : 266604
      Jūsu-mēbeles.lv, SIA
      Jūsu-mēbeles.lv, SIAAuf der Website des Geschäfts finden Sie Möbel und Accessoires von führenden skandinavischen, deutschen, italienischen, polnischen und anderen Herstellern. Alle Produkte werden vor der Auslieferung an die Kunden sorgfältig auf die Einhaltung der Qualitäts- und Sicherheitsstandards des Herstellers geprüft. Alle Artikel sind gemäß den Vorschriften der Europäischen Union zertifiziert.
      Kartridzuuzpilde.lv
      Kartridzuuzpilde.lvWir bieten einen schnellen und qualitativ hochwertigen Tintenpatronenservice und eine große Auswahl an neuen Tintenpatronen für alle gängigen Druckerhersteller mit Lieferung in ganz Lettland zu günstigen Preisen. Kontaktieren Sie uns noch heute, um mehr zu erfahren!
      Viola Stils, salons
      Viola Stils, salons"Viola-Stils" ist ein führender Hersteller von innovativem nahtlosem Strickwaren im Baltikum mit Sitz in Lettland. Das Unternehmen verfügt über mehr als dreißig Jahre Erfahrung in der Herstellung von Strickwaren unter Verwendung hochwertiger italienischer Garne, darunter Kaschmir, Seide und feine Merinowolle.
      Arre, Metallbearbeitung
      Arre, MetallbearbeitungARRE izgatavo metāla vārtus, žogus,margas un citus metālizstrādājumus
      Waldmeisteri, Gasthaus
      Waldmeisteri, GasthausJūs gaida omulīga atpūtas zāle ar bāru, kā arī pirts un 11 labiekārtotas istabiņas. Apmetieties pie mums un baudiet skaisto dabu!
      Dienliliju Dārzs, park
      Dienliliju Dārzs, parkLatvijā lielākais Dienliliju Dārzs piedāvā Latvijas klimatiskajiem apstākļiem piemērotu dienliliju jeb dienziežu (Hemerocallis) šķirņu selekciju, pavairošanu un stādu tirdzniecību  dārzā un internetā. Tuvāk www.daylily.lv
      Lilaste, atpūtas komplekss
      Lilaste, atpūtas komplekssKomfortabli viesnīcu numuri, un guļbūves namiņi, banketu zāle, kamīnzāle, kurās varat pavadīt gan svētkus, gan seminārus – tas viss vienmēr ir Jūsu rīcībā.
      Smēde, Metallbearbeitung
      Smēde, MetallbearbeitungSMĒDE ir metālkalēju darbnīca, dekoratīvu metālkalumu izgatavošana pēc pasūtījuma. Roku darbs, interjera elementu skicēšana un dažādu ideju zīmēšanu.
      Viesu nams "Imantas" un kempings "Sīļi"
      Viesu nams "Imantas" un kempings "Sīļi"Entspannung und Gesundheitszentrum "Imantas" bietet Rehabilitation und Entspannung in der Nähe von einem der schönsten und grünsten Orte in Lettland - Jurkalnes steilen Klippe am Meer in Kurland. Schöne Natur Umgebung entspannen und die heilende Kraft von selbst aus.
      Edīte Začeste, tekstila dizainere
      Edīte Začeste, tekstila dizainerePārsvarā izgatavoju mājas tekstilu - aizkarus, galdsegas, salvetes, sedziņas, galda celiņus, segas, pārklājus, spilvendrānas, paklājus, grīdas celiņus, dvieļus. Tāpat aužu arī šalles, lakatus, apmetņus.
      Visi banneri
      Rundāles dzirnavasIzglītības ceļvedisBaneru reklāma