Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Dainu kalns

Dainu kalns

Turaida, Krimuldas pagasts, Siguldas novads, Latvija
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts
Jelgavkalnā – senajā lībiešu ciemata vietā, Turaidā, Turaidas muzejrezervātā 1982. gadā tika uzstādīta pirmā tēlnieka Induļa Rankas skulptūra „Veļu akmens”. Tai piepulcējās vēl četrpadsmit tēlnieka darbi, un 1985. gada jūlijā tika atklāts Dainu kalns, kas kļuvis par tautas trešās atmodas laika simbolu. Starptautiskajā folkloras festivālā Baltica 1988. gadā pie skulptūras Dziesmu tēvs pirmo reizi ārpus Rīgas plīvoja Latvijas, Lietuvas un Igaunijas nacionālie karogi. Ar tautasdziesmu tika iznēsātas un izteiktas tautas brīvības alkas. Dainu kalnā 80. gados ik vasaras svētdienu skanēja etnogrāfisko un folkloras ansambļu koncerti. Uz Dainu kalnu brauca dziedātāji un dejotāji no visiem Latvijas novadiem. Tagad vēl plašāk izkoptajā teritorijā, kas ieguvusi Tautasdziesmu parka nosaukumu, apskatāmas 26 Induļa Rankas skulptūras. Dainu kalnā un Dziesmu dārzā skan starptautiskā folkloras festivāla Baltica koncerti, notiek bērnu un jauniešu folkloras festivāli, kā arī citi dziesmoti pasākumi. Tautas folklorā sakņotie akmens tēli nav konkrētu tautasdziesmu ilustrācijas, bet kā vārti brīvam domu lidojumam. Dabas, mākslas un dziesmas harmonija muzejrezervāta apmeklētāju parasti šeit dara nesteidzīgu. Tā ir pārdomu un dvēseles atveldzēšanas vieta.
Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresTūrisma apskates objekti Skatīt vairākDabas parki Skatīt vairāk
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 9312
Meklēšanas rezultātos parādīts : 51850


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
Žagarkalns, slaloma trase
Žagarkalns, slaloma traseAktīvā atpūta, Slēpošana un snovbords Kalnu slēpošanas trases, Distanču slēpošana, Ziemas inventāra noma, Slēpošanas instruktori, Naktsmītnes
Dārziņi, zirgu sēta
Dārziņi, zirgu sētaZirgu izjādes ne tikai dažādos Jūsu atpūtu, bet arī palīdzēs stiprināt organismu. Jāšana labi ietekmē veselību – nervu, elpošanas un gremošanas sistēmas. Tieši tāpēc jāšana ar zirgiem ir tik populāra.
Mucenieki, lauku māja
Mucenieki, lauku mājaLauku māja Mucenieki atrodas Abavas senlejā,klusā meža ielokā. Plašs pagalms un dīķis. Atsevišķā ēkā pirts ar kamīnzāli un karaoke.
Azarkrosti, viesu māja
Azarkrosti, viesu mājaAzarkrosti atrodas gleznainā, Adamovas ezera krastā. Viesu māja - pirts. Pirmajā stāvā atrodas banketu zāle ar kamīnu līdz 30 cilvēkiem
Villa Vanilla, viesnīca
Villa Vanilla, viesnīcaViesnīca Villa Vanilla piedāva 10 labiekārtotus numuriņus Siguldas klusajā centrā - tuvumā atrodas gan ēdināsnas vietas, gan ievērojami apskates objekti.
Jaunsvelmes, viesu māja
Jaunsvelmes, viesu mājaJaunsvelmes. Iespēja izbaudīt jauku atpūtu, organizējot izlaidumus vai citus saviesīgus pasākumus 80 viesiem klusā, zaļā dabas stūrītī.
Apartamenti Dundaga XXL, apartamenti
Apartamenti Dundaga XXL, apartamentiBrīvdienu māja ar brīnišķīgu silto baseinu un aromātisku malkas pirti. Atrodamies Ziemeļkurzemē, Dundagā, 150 km no Rīgas, privātā teritorijā. Dundagas pils un parks no mums nieka 800 m, līdz jūrai 22 km, Baložezers 5 km, pāri ielai Eksotisko dzīvnieku parks, netālu Liepniekvalka alas u. c. dabas apskates objekti. Piedāvājam 2 apartamentus ar virtuvi. Piedāvājumā siltais baseins un pirts.
ALma, ģimenes ārsta A. Lasmaņa klīnika
ALma, ģimenes ārsta A. Lasmaņa klīnikaŠobrīd mūsu klīnikā ir nodarbināti vairāk kā 30 cilvēki, 29 no tiem ir medicīniskais personāls – ārsti, speciālisti un māsas. Mēs apkalpojam kā privātpersonas, tā arī uzņēmumus, piedāvājot plašu veselības aprūpes un profilakses pakalpojumu klāstu.
Otafs, stiklinieku darbi
Otafs, stiklinieku darbiOtafs. Iespēja pasūtīt tieši tādu skolas tāfeli, kāda vajadzīga konkrētai klases telpai (pēc izmēriem un dizaina). Pianistu krēsli. Roku darbs.
Visi banneri