Искать на картеПоисковикКаталогОбьявлениеСтатьиМои данныеРеклама
Rubenes evaņģēliski luteriskā baznīca, церковь

Rubenes evaņģēliski luteriskā baznīca, церковь

Rubenes baznīca, Rubene, Kocēnu pagasts, Valmieras novads, Latvija, LV-4227
(+371) 29723322
 
ВсёПредложениеКарта
Описание

3. gs. celtā Rubenes baznīca ir Valsts nozīmes arhitektūras piemineklis. Sākotnēji tā bijusi koka ēka, bet tagadējo izskatu ieguvusi 1739. gadā. Rubenes baznīcas grīdas atjaunošanas laikā 2000. gadā tika atrastas senas kapenes, par kuru pastāvēšanu līdz šim nebija ziņu.

Iepriekš piesakot gida pakalpojumus,baznīcā vari aplūkot multimediālu ekspozīciju, kas integrēta atjaunotā interjerā un ar interaktīvi vadāmu videoprojekciju palīdzību stāsta par apkārtnes vēsturi no 13. gs. līdz mūsdienām, īpaši akcentējot Livonijas Indriķa ieguldījumu. Iepazīsi baznīcu un tās apkārtni savdabīgā gaisotnē, kā arī varēsi aplūkot Indriķa mājiņas āra izstādi.

Restaurētajā vēstures ekspozīcijas skapī aplūko Valsts nozīmes priekšmetu atdarinājumus: oblatu kārbiņu (1755. gads) un kausu (1849. gads), kā arī citus Rubenes baznīcas vēsturei nozīmīgus priekšmetus, tajā skaitā no Valmieras muzeja krājumu glabātuves deponēto vīna kannu.

Katru dienu bez maksas ir iespēja apskatīt Rubenes draudzes kalpotāju mājā izveidoto ārtelpas vitrīnu ar ekspozīcijām, kas iepazīstina ar Rubenes draudzes notikumiem un vēsturiski nozīmīgiem procesiem Vidzemē, kā arī tādām ievērojamām personām kā Latviešu Indriķi, Kristofu Harderu, Voldemāru Dītrihu brīvkungu fon Budbergu Benninghauzenu.

Uzkāpšana baznīcas tornī par ziedojumiem iespējama katru dienu bez iepriekšējas saskaņošanas.

ПредложениеПродукты, услуги, ключевые словаПаствы Церкви
Карта

Статистика:
Полнастю просмотрен : 6812
Показан в результатах поиска : 37831


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIA"SIA Rasu Dārzniecība" - это относительно новый питомник, семейный бизнес, расположенный в волости Бирзгале Огрского района. Мы специализируемся на рассаде летних цветов и зимостойких растений. Мы также предлагаем рассаду овощей: помидоров, огурцов, тыквы, арбузов, дынь и других.
Vuolake Hotelli, гостиница
Vuolake Hotelli, гостиницаВуолаке - уютная гостиница для всей семьи, расположенная в 15 минутах езды от Ювяскюля. В гостинице 26 комнат. Комфортные бани.
Pāces vilnas fabrika
Pāces vilnas fabrikaИщу пряжу для овец, выращенных в Латвии. Шерсть проходит путь от стирки до готовой пряжи. Покупка, обмен нестиранной шерсти.
P. Čerņavska keramikas māja
P. Čerņavska keramikas mājaОсмотр музея. Занятия на гончарном круге. Сувениры, изделия на заказ.
Pētes, благоустройство, озеленение
Pētes, благоустройство, озеленениеSpeciālisti ātri un droši nozāģēs bīstamos kokus jūsu īpašumā, kā arī nodrošinās koksnes atlieku un zaru transportēšanu un utilizāciju. Pieredze lielu objektu (trases gar ielām, lieli būvlaukumi).
LMIC servisa centrs
LMIC servisa centrsLMIC SERVISS является авторизованным сервис партнером SIEMENS. Выполняем гарантийный и послегарантийный ремонт мобильных телефонов SIEMENS. Ремонтируем NOKIA, SAMSUNG, SonyEricsson, Motorola и др.
Kokaudzētava Baltezers, лесопитомник
Kokaudzētava Baltezers, лесопитомникKokaudzētavas Baltezers - размножение, выращивание и реализация декоративных саженцев, самый обширный ассортимент растений в Латвии.
Kombucha, ресторан
Kombucha, ресторанMēs esam parūpējušies par to, lai ienākot pie mums Jūs aizmirstu par ikdienas steigu. Rūpēsimies, lai Jūs pārņem patīkamas sajūtas un smaids uz lūpām! Mūsu restorāns piedāvā ne tikai veselīgu, bet arī gardu un pilnvērtīgu maltīti.
Ziemupes Muiža, SPA Гостиница
Ziemupes Muiža, SPA Гостиница Спа-отель Ziemupes Muiža расположен в городе Зиемупе, в 1,1 км от пляжа Зиемупе. К услугам гостей ресторан, бесплатная частная парковка, бар и общий лаундж.
Vanna vannā
Vanna vannāАкриловые ванны-вставки производятся в Латвии. Ванна изготовлена из акрилово - полимеровых пластин толщиной 6 мм.
Visi banneri