Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Smiltiņkalns jeb Ķīķerkalns

Smiltiņkalns jeb Ķīķerkalns

24 km no Kandavas, Zantes pagasts, Tukuma novads, Latvija
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts

Smiltiņkalns jeb Ķīkerkalns ir augstākais Austrumkursas augstienes paugurs - 155,3 metri virs jūras līmeņa. Tā relatīvais augstums ir 50 metri. Iekārtota jauka atpūtas un piknika vieta.

18.gadsimta beigās Smiltiņkalna vietā pletušies tīrumi, bet augsne bijusi neauglīga, smilšaina un laika gaitā tur sāka augt priedes. Kalnu 20. gs. sākumā sedza skujkoku audze. Kalna teritorijā, meža ielokā bija no guļbaļķiem būvētas “Smiltiņu” mājas. Būvējot ceļu Saldus – Kandava, tās nojauca. Kalnā atrada lielus smilšu un grants krājumus, un mežs tika pakāpeniski nocirsts. Jaunbūvējamais ceļš sadalīja kalnu divās daļās. Smiltiņkalna grants krājumus izmantoja ļoti intensīvi un viss kalns tika norakts. No kalna paaugstinājuma ir saglabāts neliels paugurs, kurā ir ierīkota apskates vieta tūristiem. Daļa grants karjeru ir nolīdzināta, 1983.–1987. gadā iestādīts priežu mežs.

Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresPiknika vietas
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 2926
Meklēšanas rezultātos parādīts : 10913


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
Pinumi, salons - darbnīca
Pinumi, salons - darbnīcaPinumi tiek izgatavoti no Latvijā izaudzēta materiāla. Izgatavojot pinumus, man ir svarīga kvalitāte, lai izstrādājums kalpotu daudzus gadus.
JS WoodMagic , kokapstrāde
JS WoodMagic , kokapstrādeKoka lietas bērniem, mājai, dārzam. CNC un lāzergravēšanas pakalpojumi.
Ziedu Dīva, ziedu studija
Ziedu Dīva, ziedu studijaRadoši un ar mīlestību darināti darbiņi, kas priecē sirdi, jebkuros svētkos un ikdienā. Ar prieku,varam palīdzēt piepildīt vēlmes un izkrāsot svētkus,sapņus pārvērst par īstenību!
Nomadic Homes glempings Tipi village, glempings
Nomadic Homes glempings Tipi village, glempingsTIPI VILLAGE - unikāla atpūtas vieta ar plašu teritoriju, kurā rast jaunas izjūtas nakšņojot mūsu Tipi teltīs, saplūst ar dabu, baudīt klusumu un mieru tālu no pilsētas, redzēt briežu un stirnu barus, supot apkaimes ūdeņos, doties pārgājienā pa meža takām, šaut ar loku, baudīt dabiskas ainavas skaistumu un gūt neaizmirstamu lauku piedzīvojumu.
Leonīda Krāsnis, krāšņu mūrnieks
Leonīda Krāsnis, krāšņu mūrnieksKrāsnis pirtīm, mājai un pavardi dārzam. Īstas krievu pirts krāsnis. Krāsns, kura cep, vāra, sautē. Krāsns izmēri un izskats tiek mainīts pēc klientu vēlmēm, saskaņojot ar telpas interjeru.
Lauvas Tūrs Transports, SIA
Lauvas Tūrs Transports, SIAUzņēmums lauvastūrs piedāvā nomai ne tik vien mikroautobusus un autobusus, bet arī vieglās automašīnas un piekabes.
Dzīpari S, tekstila izstrādājumi
Dzīpari S, tekstila izstrādājumiDzīpars ir viens no retajiem mazpilsētas uzņēmumiem, kurš piedāvā roku darbu izstrādājumus no lina un vilnas.
PREMIUM MANAGEMENT, SIA
PREMIUM MANAGEMENT, SIABiznesa un personības izaugsmes koučings iedrošina un palīdz apzināties savu patieso spēku, izveidot biznesa un privātus mērķus un atbalsta to efektīvā sasniegšanā, lai dzīvotu veiksmīgu un pilntiesīgu dzīvi. Koučs palīdz atklāt, ko Tu patiesi vēlies, lai ktu dzīvot dzīvi veidotu pēc saviem noteikumiem. Uzņemies atbildību par savu dzīvi un rezultātiem jau šodien.
EXI, mēbeles
EXI, mēbelesLietotas mēbeles no Vācijas: lietotas mīkstās un ādas mēbeles, kumodes, guļamistabu komplekti. Jaunas mēbeles no katalogiem. Lētāk nemēdz būt!!!
Visi banneri