Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Latvijas Valsts pirmā prezidenta Jāņa Čakstes dzimtas mājas- Auči, muzejs

Latvijas Valsts pirmā prezidenta Jāņa Čakstes dzimtas mājas- Auči, muzejs

Auči, Salgales pagasts, Jelgavas novads, Latvija
(+371) 26392154
 
VissPiedāvājumiGalerijaVideoKarte
Apraksts

Ozolnieku novada Salgales pagastā Lielupes krastā atrodas pirmā Latvijas Republikas prezidenta Jāņa Čaktes dzimtas īpašums“Auči”, kur 2018.gadā atjaunotajā kalpu mājā ir tapusi ekspozīcija, kas piedāvā nevis tradicionālu memoriālo muzeju eksponātu izkārtojumu, kas vedina uz konkrētas personas klātbūtni pagātnes formā, bet paplašina robežas, piedāvājot domas klātbūtni, idejas klātbūtni:

Jāņa Čakstes dzīves būtiskākie notikumi kā personības veidošanās ceļš – tas sasaucas ar ikviena apmeklētāja (topošas personības, nobriedušas personības..) personīgo pieredzi;

Jāņa Čakstes vērtību sistēma, demokrātija kā kompromisu māksla, kā kalpošana sabiedrībai veido asocācijas ar norisēm mūsdienu sabiedrībā, kā arī rosina izvērtēt savas prioritātes;

Stāsts par “Auču” saimniecību un dzimtas likteņi atklāj, ko nozīmē būt latvietim likteņa līkločos,kāda nozīme ir ģimenei cilvēka dzīvē un vēl – ko mums nozīmē dzimtas mājas.

Apmeklējums iespējams ar iepriekšēju pieteikšanos pa tālr. +37126392154 vai e-pastā freimaneineta@gmail.com

Galerija
Video
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresTūrisma apskates objekti    Muzeji Atpūta pie dabas    Piknika vietas    Parki    Alejas Skatīt vairākAtpūta pie upēm Kāzu pieturvietas, programmas, atrakcijas Telpas konferencēm un semināriem
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 243291
Meklēšanas rezultātos parādīts : 586666


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
Mare, viesnīca
Mare, viesnīcaViesnīca Mare, 500m līdz jūrai, telpas semināriem, konferencēm, pirts, kamīnzāle, TV, internets, izbraucieni ar zvejas laivām, peintbols, pļavu golfs, izjādes ar zirgiem, ekskursijas, gida pakalpojumi.
Info Hotel, Palanga
Info Hotel, PalangaInfo Hotel Palangā. Piedāvā 13 modernus divvietīgus numuriņus, WiFi, SAT TV. Vakarā varat atpūsties pie bāra viesnīcas hallē un izbaudīt plašu dzērienu klāstu.
Zanda, rokdarbi, keramika
Zanda, rokdarbi, keramikaSvēpētās keramikas bļodas, krūzes, svečturi, vāzes,adījumi.
ESELO, centrālā noliktava
ESELO, centrālā noliktavaSIA "SLO LATVIA" darbības pamatvirziens ir elektro, telekomunikāciju un drošības sistēmu materiālu vairumtirdzniecība. Augsta pakalpojumu kvalitāte, plašs preču klāsts un augsta darbinieku profesionalitāte.
Nāras, viesnīca - atpūtas komplekss
Nāras, viesnīca - atpūtas komplekssAtpūtas centrs Nāras atrodas pašā Naukšēnu centrā, Rūjas upes krastā, bijušā spirta brūža ēkā, 156 km no Rīgas, 50 km no Valmieras.
Bērnības sala, bērnu pieskatīšanas un attīstības centrs
Bērnības sala, bērnu pieskatīšanas un attīstības centrsBērnu centra tiks organizētas radošas nodarbības, tiek apgūta jauna informācija, attīstītas jaunas prasmes un iemaņas. Liela izēvelē dažādu materiālu, pedagogi izmanto dažādas darba metodes. Nodarbības tiek pasniegtas latviešu un krievu valodā. Mūsu uzdevums ir lai bērnam centrā pavadītais laiks paiet pēc iespējas interesantāk, veicina- iztēli, uztveri, domāšanu, fantāziju un vingrina un nostiprina rokas sīku muskulatūru, praktiskā darbībā. Veicināt sociālo un emocionālo prasmju attīstīšanu, komunikācijas spējas. Piedāvāt mazākumtautību bērniem latviešu valodas apgūšanu. Nodarbību istabas ir iekārtotas gaišas un saulainas telpas un dažādam attistošam rotaļlietām atbilstoši bērnu vecumam.
Līva***, viesnīca
Līva***, viesnīcaViesnīca Līva ir tūristu klases viesnīca, kura piedāvā 111 numurus ar Biznesa plus, biznesa, standarta un ekonomiskās klases ērtībām. Restorāns Upe piedāvā Jums brokastis pie zviedru galda, biznesa pusdienas un vakariņas.
Azarkrosti, viesu māja
Azarkrosti, viesu mājaAzarkrosti atrodas gleznainā, Adamovas ezera krastā. Viesu māja - pirts. Pirmajā stāvā atrodas banketu zāle ar kamīnu līdz 30 cilvēkiem
Dekogrīdas, SIA
Dekogrīdas, SIA Betona kāpņu pakāpienu, metāla margu, koka lentera - atjaunošana/ remonts/ restaurācija
Visi banneri