Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma

Brīvības piemineklis

Brīvības bulvāris, Rīga, Latvija
 
VissPiedāvājumiKarte
Apraksts
Piemineklis personificē Latvijas brīvību un neatkarību. Tas celts par tautas saziedotiem līdzekļiem 1935. gadā pēc tēlnieka K. Zāles un arhitekta E. Štālberga projekta. Pieminekli vainagojošais Brīvības tēls tur trīs zvaigznes, kas simbolizē trīs Latvijas novadus. Pieminekļa lejasdaļā granītā cirstās skulptūru grupas un travertīnā kaltie ciļņi atveido simboliskus tēlus un ar brīvības cīņām saistītus motīvus. Pieminekļa priekšpusē izvietojas Kārļa Skalbes veltījums “Tēvzemei un Brīvībai”, kas izsaka pieminekļa idejas būtību. Padomju okupācijas laikā ziedu nolikšana un pulcēšanās pie pieminekļa tika aizliegta. Sākoties atmodas kustībai, par spīti iespējamām represijām pie pieminekļa notika mītiņi, cilvēki pulcējās un pieminēja tautai svarīgos notikumus – Latvijas Republikas dibināšanu, brīvības cīņas, okupāciju un represijas.
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresTūrisma apskates objekti Pieminekļi
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 8506
Meklēšanas rezultātos parādīts : 56933


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
DHM Group, SIA, būvmateriālu tirdzniecība
DHM Group, SIA, būvmateriālu tirdzniecībaCeltniecības materiāli. Būvmateriālu tirdzniecība. Siltumizolācija. Fasādes siltināšana. Būvmateriālu interneta veikals.
Saulrieti, atpūtas komplekss, atpūtas centrs pie jūras
Saulrieti, atpūtas komplekss, atpūtas centrs pie jūrasRomantiska nedēļas nogale. Atpūta visai ģimenei, 16 ērtas un mājīgas guļvietas.Telpas svinībām un banketiem. Krievu un turku pirtis, džakuzi.
Jerevan, viesnīca
Jerevan, viesnīcaTrīs zvaigžņu viesnīca ar 24 vietām Erevāna atrodas netālu no pilsētas, skaistā mežu ielokā. Šī ir lieliska vieta atpūtai un jaukai laika pavadīšanai. Droša autostāvvieta, bērnu rotaļu laukums, ugunskura vietas.
Gintus, SIA, mērniecība
Gintus, SIA, mērniecībaSIA Gintus , mērniecība, topogrāfija, detālplānojumi, izpildshēmas, robežplāni.
MS Auto noma, SIA
MS Auto noma, SIAUzņēmums piedāvā vieglo automašīnu, mikroautobusu un nelielu kravas automašīnu nomu un tirdzniecību. Piedāvājam Jūsu ērtībai šādas mašīnas Opel Vivaro, Renault Trafic, Mercedes Sprinter, VW Caddy, Mercedes GL 350, Audi Etron, Volvo XC 60.
Vidzemes vēnu centrs
Vidzemes vēnu centrsVienmēr laipni esat gaidīti Cēsīs "Vidzemes vēnu centrā". Garantējam laipnu, profesionālu attieksmi, izmeklēšanu un ārstēšanu mūsu uzņēmumā.
Waldmeisteri, viesu māja
Waldmeisteri, viesu mājaJūs gaida omulīga atpūtas zāle ar bāru, kā arī pirts un 11 labiekārtotas istabiņas. Apmetieties pie mums un baudiet skaisto dabu!
Rojas rodes, brīvdienu māja
Rojas rodes, brīvdienu mājaRojas Rodes ir savrupa brīvdienu māja ar visām ērtībām un atsevišķu slēdzamu ieeju netaļu no jūras.
Mavia, SIA
Mavia, SIAUnikāla iespēja izlidināties ar motodeltoplānu profesionāļa vadībā. No putna lidojuma izbaudīt apkārtējās pasaules skaistumu.
Visi banneri