Pūdnīku skūla, keramika

Apraksts
1989.gada februārī vairāki Rēzeknes podnieka Ēvalda Vasilevska mācekļi nolēma strādāt kopā, lai saglabātu podniecības amatu no izzušanas. 1990.gada 23.septembrī šī amatnieku grupa tiek apstiprināta kā Latvijas Kultūras fonda kopa ar nosaukumu Pūdnīku skūla. Latvijas Kultūras fonda kopa Pūdnīku skūla ir radošs kolektīvs, kas rūpējas par tradicionālās podniecības saglabāšanu, nelieto industriālās un keramikas lietotāju veselībai kaitīgās tehnoloģijas. Izstrādājumu apdedzināšanu veic "bedres" tipa malkas keramikas apdedzināšanas cepļos. Kopas veidošanos vadīja pārliecība, ka podniecība ir viens no tiem amatiem, kura radītās materiālās vērtības būtiski ietekmējušas tautas garīgās kultūras veidošanos. Amatnieku meistarība un godaprāts bija un tam jābūt par tautas ētiskas neatņemamu daļu. Ikdienā lietojamajiem traukiem un citiem podniecības izstrādājumiem ir nepārvērtējama loma tautas pastāvēšanas procesā noteiktā ģeogrāfiskā reģionā - Latvijā. Māla izstrādājumi ir viena no redzamākajām identitātes zīmēm. Kopas principi balstās uz atziņām, ka amatniekam jāmācās no materiāla. Par tradicionālās podniecības izstrādājumu var dēvēt tikai to, kura izgatavošanā saglabāta tradicionālā tehnoloģija. Kopas primārais uzdevums - realizēt sevi kā podniecības zināšanas un tradīcijas akumulējošu kolektīvu. Mūsu estētiskais kredo - gudra atturība, vienkāršs, praktisks skaistums. Pirmatnēja nepabeigtība ir sena un mūsdienīga estētika.
Galerija
Video
  • video
  • video
Produkti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozares
Karte, Saistītie uzņēmumi
Statistika:
Pilnībā apskatīts : 638374
Meklēšnas rezultātos parādīts : 1046019
Kartridzuuzpilde.lv
Kartridzuuzpilde.lvKārtridžu Uzpilde piedāvā ātru un kvalitatīvu kārtridžu uzpildes pakalpojumu un plašu jaunu kārtridžu klāstu visiem populārākajiem printeru ražotājiem ar piegādi visā Latvijā par izdevīgām cenām.
Viola Stils, salons
Viola Stils, salons"Viola-Stils" ir viena no lielākajām inovatīvajām bezšuvju trikotāžas ražotnēm Baltijas reģionā, Latvijā. Uzņēmumam ir vairāk nekā trīsdesmit gadu pieredze trikotāžas ražošanā, izmantojot augstas kvalitātes itāļu dziju, piemēram, kašmiru, zīdu un smalku merino vilnu.
Mīļmājiņa, brīvdienu māja
Mīļmājiņa, brīvdienu mājaMīļmājiņa ir veidota, lai jūs apburtu ar lauku šarmu, esot tuvu pilsētai. Tā ir vieta, kur atpūsties ārpus mājas, jūtoties kā mājās, ērti baudīt nedēļas nogales un brīvdienas, un rast iespēju atjaunot enerģiju, atrast jaunas idejas, vēlmes un spēku būt, darīt un radīt.
Pārcelšanās24.lv, pārvietošanās serviss
Pārcelšanās24.lv, pārvietošanās servissPārcelšanās24.lv piedāvā dažādus pārvākšanās servisa pakalpojumus visā Latvijā un Eiropā.
Olymp, fitnesa klubs
Olymp, fitnesa klubsUzmanību! Akcija. Pērkot abonementu ar laika ierobežojumu uz gadu, cena tikai 15Ls.
Arco Color Latvija, SIA
Arco Color Latvija, SIAArco Color Latvija piedāvā pulverkrāsošanas pakalpojumu tērauda, alumīnija un citu metālu detaļām. Mūsu klienti darbojas celtniecības, jumta pārklājumu, ventilācijas sistēmu, logu un durvju ražošanā, kā arī dažādu interjera dizaina elementu izgatavošanas jomā.
Tāti, kempings
Tāti, kempingsKempings „Tāti” ir 115 km no Rīgas, un apmēram 7 minūšu gājienā no Kaltenes akmeņainās jūrmalas pludmales. Tā ir vieta, kur baudīt klusumā, būt savu draugu lokā pie ugunskura. Ir iespēja uzspēlēt volejbolu. Ir draudzīgs mazajiem atpūtniekiem. 
Skangaļu muiža, viesu nams
Skangaļu muiža, viesu namsSkangaļu muiža atrodas skaistā vietā Vidzemes vidienē starp divām pilsētām – vēsturisku un tūristu iecienītu pilsētu – Cēsīm un Valmieru. Rauna, kas tiek tautā saukta par mazo Šveici –atrodas 9km. Pie mums atbraucot, var apskatīt dabas objektus- kā Raunas Staburagu, Lielo ellīti, Līču-Lanģu klintis
Oneway Logistics, SIA
Oneway Logistics, SIAOneway Logistics uzticama transporta un ekspedīcijas kompānija, kura piedāvā pilnu loģistikas pakalpojumu kompleksu, Jūsu kravas glabāšanu un apdrošināšanu. Garantējam jebkāda veida transportēšanu Eiropas, Skandināvijas, Āzijas un NVS valstīs.
Ekostandarts tehnoloģijas, SIA
Ekostandarts tehnoloģijas, SIAEkoStandarts Tehnoloģijas ir notekūdeņu attīrīšanas iekārtu ražotājfirma jau kopš 2001. gada, kas savas darbības laikā ir veiksmīgi realizējusi vairāk kā 250 projektus.
Visi banneri
Rundāles dzirnavasIzglītības ceļvedisBaneru reklāma