Beschreibung

Usmas Evaņģēliski luteriskā baznīca ir tipiska 17. un 18. gadsimta Kurzemes hercogistes sakrālās koka arhitektūras celtne, kas mūsdienās atrodas Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā Rīgā.

Tā celta 1704. gadā no tēstiem guļbaļķiem un sākotnēji tas atradās Usmas ezera krastā līdz 1935. gadā to izjauca un kā vērtīgu kultūras pieminekli pārveda uz Brīvdabas muzeju.

1936. gadā pēc arhitekta un etnogrāfa P.Kundziņa un P.Ārenda projekta uz vecajiem pamatiem tika uzbūvēts jauns Usmas dievnams. Padomju ideoloģijas dēļ, draudzes dzīve apsīka pagājušā gadsimta 60-tajos gados. Latvijai atgūstot neatkarību, pēc vietējo iedzīvotāju iniciatīvas, notika pirmais dievkalpojums un nedaudz vēlāk tika dibināta draudze un savesta kārtībā baznīca.

Usmas baznīca apvieno koka celtniecības tradīcijas ar vecā dievnama siluetu. Un līdz mūsu dienām arī šī baznīca kļuvusi par aizsargājamu un tiek dēvēta par pagājušā gadsimta 30.gadu latviskās arhitektūras un Kurzemes koka celtniecības pērli.

Erzeugnis, Dienstleistung, Bereich, Schlüsselwort
Die Karte
    Statistik:
    Ist durchgesehen : 7889
    Gezeigt in sucht Ergebnisse : 21186
    EscapeTown, Breakout-Spiele
    EscapeTown, Breakout-SpieleBreakout-Spiele. Begeben Sie sich mit Ihren Freunden oder Kollegen auf ein unvergessliches Abenteuer zum Thema des Zweiten Weltkriegs. Fordern Sie sich selbst heraus und sehen Sie, wie einfallsreich und agil Sie unter Druck sind und ob Sie logisch und analytisch denken und im Team arbeiten können.
    Atpūtas komplekss "Viesītes", Campingplatz
    Atpūtas komplekss "Viesītes", CampingplatzLauku tūrisma un atpūtas vieta „ Karpu dīķis KASTOS” izveidots 2009 .gadā. Dīķa platība 2,3 ha. Vidējais dziļums 4m. Atrodamies tikai 15 km attālumā no Rīgas centra - "Viesītes", Jaunmārupē, Mārupes novadā
    Skursteņmeistars, SIA
    Skursteņmeistars, SIALatvijas Amatniecības Kamerā diplomēti skursteņslauķu amata meistari, zeļļi un mācekļi sniedz sekojošus pakalpojumus: Mehāniskās ventilācijas sistēmu tīrīšanu, Dūmvadu projektēšanu, pieņemšanu ekspluatācijā, Skursteņu un apkures ierīču tīrīšanu...
    Vīcežu muiža, atpūtas komplekss
    Vīcežu muiža, atpūtas komplekssVīcežu muiža, atpūtas komplekss. Dažādu pasākumu un svētku organizēšana, atrakcijas , atpūta pie dabas.
    Vila Baldininkas
    Vila BaldininkasBALDININKAS ist ein modernes Ferienhaus aus drei Gebäuden in Pervalka bei Neringa an der Küste Kurischen Haffes.
    Pierīgas pirtis, pirts
    Pierīgas pirtis, pirtsPirts ēka, kur nosvinēt jubilejas līdz 8 cilvēkiem vai atpūsties ģimenei. Teritorija, 3ha platībā, kur uzrīkot sporta svētkus. Demokrātiskas un diferencētas cenas.
    Kāli, Gasthaus
    Kāli, GasthausAtpūta ezera krastā 10 minūšu braucienā no Rīgas Bauskas virzienā. Galdu klāšana, nakšņošana,  pirts, makšķerēšana. Darbadienās elastīgas cenas!
    Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs
    Rīgas vēstures un kuģniecības muzejsRīgas vēstures un kuģniecības muzejs ir vecākais publiskais muzejs Latvijā un Baltijā, kā arī viens no vecākajiem Eiropā. Muzejs atrodas Vecrīgā, ievērojamā 13.–20. gs. arhitektūras piemineklī – Rīgas Doma ansamblī.
    Valenas, SIA
    Valenas, SIAWir laden Geschäfte zur Zusammenarbeit ein. Wir sind die offizielle Vertretung der deutschen Firmen Sassa Mode, CECEBA, BUGATTI, TOM TAILOR, SUSA-Vertriebs, Dr. Bieler. Vertreter. Wir bieten eine große Auswahl an Korrektur-, Thermo- und Jugendwäschesets an, auch große Größen sind verfügbar, die Preise sind angemessen. Entscheiden Sie sich für deutsche Qualität und Praktikabilität. Wir werden im Markt für Stabilität und Zuverlässigkeit geschätzt.
    DHM Group, SIA, Baumarkt
    DHM Group, SIA, BaumarktCeltniecības materiāli. Būvmateriālu tirdzniecība. Siltumizolācija. Fasādes siltināšana. Būvmateriālu interneta veikals.
    Visi banneri
    laba_seta_deu.jpgRundāles dzirnavasIzglītības ceļvedisBaneru reklāma