Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma

Komunistiskā genocīda upuru piemiņas vieta

 
VissPiedāvājumiKarte
Apraksts

Kopš 1990.gada komunistiskā genocīda upuru piemiņas pasākumi tika rīkoti pie dzelzceļa stacijas ēkas, kur uz sienas izvietota piemiņas plāksne represijās cietušajiem.

2002.gadā grupai represēto dobelnieku radās doma par jaunas, redzamākas piemiņas vietas izveidošanu 1941. un 1949. gada represijās cietušajiem un bojāgājušajiem. Šo ieceri izdevās īsteno, pateicoties Dobeles pilsētas pašvaldības finansējumam un daudzu cilvēku kopīgam darbam. Piemiņas ansambļa idejas autors ir arhitekts Jānis Kukša, pieminekli veidojuši tēlnieks Andis Egle un akmeņkalis Guntis Panders.

Piemiņas ansamblis arhitektoniski līdzinās peronam, no kura savulaik aizveda deportētos. Pārtraucot tālākvirzību uz Austrumiem, tas noslēdzas ar skulpturālu veidojumu - lielu laukakmeni, kas aiz sevis betonā atstājis dziļas pēdas. Simbolisko sliežu ceļu veido kompozicionāli puķu stādījumi. Piemiņas ansamblī iekļautais akmens atrasts Dobeles pagasta teritorijā, uz bijuša politiski represētā Jura Dabras zemes. Saimnieks labprāt ziedoja šo akmeni piemiņas ansambļa izveidošanai.

Komunistiskā genocīda upuru piemiņas ansambli atklāja 2005.gada 14.jūnijā.

PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresPiemiņas vietas
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 602
Meklēšanas rezultātos parādīts : 1742


Smēde, metālapstrāde
Smēde, metālapstrādeSMĒDE ir metālkalēju darbnīca, dekoratīvu metālkalumu izgatavošana pēc pasūtījuma. Roku darbs, interjera elementu skicēšana un dažādu ideju zīmēšanu.
Žuvine, zivju restorāns
Žuvine, zivju restorānsŽuvinė. Vienīgais specializētais zivju restorāns Palangā, atrodas uz galvenās izklaides ielas Basanaviciaus, piecu minūšu gājienā līdz jūrai.
Ūdensdzirnavas, viesu nams
Ūdensdzirnavas, viesu namsAtpūtas komplekss atjaunota dzirnavu ēkā. Viesību zāle. Sauna ar baseinu, "lux" numurs ar džakuzi un kamīnu. Komfortabla naktsmītne.
Palmas, brīvdienu māja
Palmas, brīvdienu mājaBrīvdienu māja Palmas atrodas 1500 metri no jūras, Jūrkalnes centrā : divstāvu jauna guļbūves ēka, divas atsevišķas istabas otrā stāvā, gultas vietu skaits 8, ir virtuve (ledusskapis plīts, trauki, izlietne, silts ūdens) duša, vc,
Svētku mode, šūšanas salons
Svētku mode, šūšanas salonsŠūšanas salons "Svētku mode" atrodas Koknesē, Daugavas krastā, kur top Likteņdārzs. Salonam ir 15 gadu pieredze. Salons iepriecina savus klientus ar kvalitatīvu darbu un bagātīgu pieredzi šūšanas nozarē.
Robežnieki kokaudzētava
Robežnieki kokaudzētavaPlašs skujkoku, lapu koku, krūmu un ziemciešu puķu stādu sortiments. 130 dažādu krāsu, formu skujkoku, 250 lapu koku un krūmu nosaukumi, kā arī ap 200 ziemciešu puķes.
Kokaudzētava Baltezers, kokaudzētava
Kokaudzētava Baltezers, kokaudzētavaDekoratīvo stādu vairošana, audzēšana un realizācija ir Kokaudzētavas Baltezers darbības nozare, sortimentā ir vairāk kā 500 augu nosaukumu.
Juris Tumulkāns
Juris TumulkānsKeramiķis Juris Tumulkāns dzīvo un strādā Rīgā, jau 15 gadus vada VEF Kultūras pils Tautas Lietišķās mākslas studiju „Saule”, rīko un piedalās dažādās izstādēs un citos kultūras pasākumos.
Kalves, brīvdienu māja
Kalves, brīvdienu mājaBrīvdienu māja Kalvenes ezera krastā. Makšķerēšana, piknika vietas, atpūta pie dabas, meža zvēru vērošana.
Edīte Začeste, tekstila dizainere
Edīte Začeste, tekstila dizainerePārsvarā izgatavoju mājas tekstilu - aizkarus, galdsegas, salvetes, sedziņas, galda celiņus, segas, pārklājus, spilvendrānas, paklājus, grīdas celiņus, dvieļus. Tāpat aužu arī šalles, lakatus, apmetņus.
Visi banneri