Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Kandavas katoļu baznīca

Kandavas katoļu baznīca

Liepu iela 2, Kandava, Tukuma novads, Latvija, LV-3120
(+371) 28368889 - Ekskursijas pieteikt iepriekš
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts

Apraksts: Kandavas Gvadalupes Dievmātes Romas katoļu baznīca ir īpaša un vienreizēja – tā ir vienīgā baznīca Latvijā un varbūt arī Eiropā, kuru uzcēluši draudzes locekļi – pensionāri bez jebkādas atlīdzības.

Baznīcas veidošanas iniciators bija prāvests Andrejs Mediņš.
Baznīca durvis vēra 2003.gada 14.septembrī, bet katoļu draudze Kandavā darbojas kopš 1938.gada. Pirmais Kandavas draudzes prāvests bijis Jānis Mendriks. 2018.gada 9.septembrī tika svinēti divkārši svētki - baznīcas 15 gadu jubileja un draudzes 80 gadu jubileja.

1998.gadā ar Sv. Bonifācija biedrības Vācijā atbalstu, tika iegādāta veca dzīvojamā māja Kandavā. Ēka bija 18. gadsimta arhitektūras piemineklis, tāpēc nācās rēķināties ar dažādiem ierobežojumiem, - nedrīkstēja mainīt tās ārējo izskatu. Tāpēc tika padziļinātas pagrabtelpas, nojauktas iekšējās sienas un demontēti griesti, tā palielinot telpas iekšējo apjomu.
Baznīcas interjers ir īpašs. Dievnamā ir vairāk kā 100 gadus vecs 19. gadsimta altāris ar divām rotējošām gleznām: Kristus augšāmcelšanās un Gvadalupes Dievmātes svētbildes kopija no Meksikas. Dievmāte attēlota uz rupjas tilmas (indiāņu apmetnis) no agaves šķiedrām, kuras maksimālajam lietošanas ilgumam vajadzētu būt 20 gadi, bet vēl pēc 470 gadiem tā nav izrādījusi ne mazākās iršanas vai sadalīšanās pazīmes. Krāsas joprojām saglabājušas savu mirdzumu.
Baznīcu grezno logi ar vitrāžām, balkons, kurš balstās uz koka kolonnām un lielas ērģeles. Neparastu iespaidu atstāj stilizētie Krusta tēla attēli, kurus baznīcai uzdāvināja mākslinieks Jānis Bārda. Baznīcas logos ievietotas Ingas Gabrielas Kārkliņas izgatavotās vitrāžas, kurās simboliski atspoguļoti evaņģēlija sižeti.
Kopš 2006. gada blakus baznīcai atrodas moderns zvanu tornis ar vītņveida kāpnēm. No torņa paveras jauks skats uz Kandavas vecpilsētu un Abavas ieleju.

Gvadalupe tulkojumā nozīmējot “gaismas straumes” jeb “plūstošā gaisma”. Šādi sevi nodēvējusi Dievmāte, 1531. gada decembrī parādoties dedzīgi kristīgajam indiānim Huanam Djego. Tagad netālu no Mehiko, vietā, kur Dievmāte parādījusies, slejas Gvadalupes Dievmātes bazilika, kas ir populārākais svētceļojuma galamērķis Latīņamerikā.

Dievkalpojumi notiek svētdienās plkst. 15:00 un svētku dienās.
Kapusvētki Kandavas katoļu kapos - augusta pēdējā svētdienā plkst. 15:00.

Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresBaznīcas, dievnami Tūrisma apskates objekti
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 7597
Meklēšanas rezultātos parādīts : 62586


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
Svaigu zivju un Sushi veikals, Sushifish.lv Jūrmala
Svaigu zivju un Sushi veikals, Sushifish.lv Jūrmala Vienmēr svaigas zivis - zvejniekciemos kūpinātās zivis, zivju produkti, jūras veltes, delikateses un pašu gatavoti SUSHI!Gatavojam izcilas kvalitātes Suši no svaigākajām zivīm - sushi ar lasi (philadelphia roll, phialadelphia lux, sakecheese maki, spicy ...), sushi ar tunci (Teka maki...), sushi ar tīģergarnelēm (Ebi roll, Ebi maki...), sushi ar ..... :)Esat laipni gaidīti Svaigu zivju un Sushi veikals / Sushi&Fish Dubultu pr. 18, Jūrmala.
Nāras, viesnīca - atpūtas komplekss
Nāras, viesnīca - atpūtas komplekssAtpūtas centrs Nāras atrodas pašā Naukšēnu centrā, Rūjas upes krastā, bijušā spirta brūža ēkā, 156 km no Rīgas, 50 km no Valmieras.
Toode, SIA, jumtu segumi
Toode, SIA, jumtu segumiSIA TODE ražo: valcētos jumtus, teknes, palodzes, karnīzes, kores, vējdēļus, kā arī visus citus locījumus no tērauda. Jumtu segumi.
RIKON AC, gaisa siltumsūkņi un gaisa kondicionieri
RIKON AC, gaisa siltumsūkņi un gaisa kondicionieriFirma RIKON. Panasonic gaisa siltumsūkņu un kondicionieru piegāde, montāža, garantijas un pēcgarantijas apkope.
Zilver, vīna darītava
Zilver, vīna darītavaPatlaban “Zilver” vīna darītavā tiek ražoti vairāk kā 10 dažādu ogu, augļu, meža ogu un pat ziedu vīni. Blakus esošajā vīnotavā kā tūristu grupām, tā arī individuālajiem apmeklētajiem tiek piedāvāta iespēja nobaudīt darītos vīnus, starp kuriem ikviens noteikti atradīs savai gaumei atbilstošu.
Gungas, viesu nams
Gungas, viesu namsGungas -  etnogrāfiskais viesu nams svinībām, atpūtai un semināriem.
Trīs pēdas, aplīmēšana, dizaina firma
Trīs pēdas, aplīmēšana, dizaina firmaAuto aplīmēšana ir uzņēmuma pamatvirziens. Strādājam ar firmu 3M un MACTAC līmplēvēm un palīgmateriāliem. Katram braucamam piemeklējam attiecīgās kvalitātes līmplēvi.
4 Vēji, krodziņš
4 Vēji, krodziņšCeļmalas krodziņš „4 vēji” atrodas Rīgas - Liepājas šosejas 72 km, krustcelēs, kur Zemgales līdzenums mijas ar Kurzemes pauguriem. Mājīgā gaisotne, sprēgājošais kamīns, laipnā apkalpošana sniegs Jums patīkamu atpūtu.
Pāces vilnas fabrika
Pāces vilnas fabrikaLauku dzija no Latvijā audzētām aitām. Vilnas pārstrāde no mazgāšanas procesa līdz gatavam dzijas pavedienam. Nemazgātas vilnas pirkšana, maiņa.
Visi banneri