Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma

Simtēnu ala

Amatas novads, Latvija
 
VissPiedāvājumi
Apraksts
Saukta arī: Dzirnes ala. Gaujas kreisās pietekas Dzērdupes (Simtupes) kreisā krasta sāngravā, apm. 0,7 km no ietekas Gaujā, iepretī Simtēnu mājām. Alu XX gs. 30.gados atklājis Roberts Dzirne, kurš tolaik dzīvojis Simtēnos. Alas atradējs ne tikai sīki izpētījis alu, uzzīmējis tās precīzu plānu, bet arī veicis tajā izrakumus. Pēckara gados, savu pētījumu un atklājumu neatzīts, R.Dzirne alu aizracis. Tā atrakta 1986.gadā, īsi pirms R.Dzirnes nāves. Ala, kurai ir pavisam šaura ieeja, sastāv no trim palielām zālēm. Tās visu eju l ~ 40 m, pl = 7 m, h = 1,9 m. Visas sānejas vēl nav attīrītas un uzmērītas. 2000.gadā alas ieeja no jauna aizbrukusi vai aizbērta. Pēc tam vismaz divas reizes atrakta, taču no jauna aizbrukusi. ► 2005.gada vasarā alu atrakām un tajā ielīdām (trīs vīri ar lāpstām visu laiku bija ārā), bet pēc dažām dienām ala atkal bija ciet!!
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresAlas

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 7034
Meklēšanas rezultātos parādīts : 44887


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
EXI, mēbeles
EXI, mēbelesLietotas mēbeles no Vācijas: lietotas mīkstās un ādas mēbeles, kumodes, guļamistabu komplekti. Jaunas mēbeles no katalogiem. Lētāk nemēdz būt!!!
Vecliepas, brīvdienu māja
Vecliepas, brīvdienu mājaVecliepas, Ventas upes krastā. Makšķerēšanas un sportošanas iespējas. Telpas svinībām. Mājiņas ar terasi un grilu.
Invite, ielūgumi
Invite, ielūgumiKāzu ielūgumi, galda kartes, ēdienkartes, personalizētas šampanieša pudeles, kājas mežģīnes līgaviņām, gredzenu spilventiņi un citi kāzu aksesuāri. Rūpīgs roku darbs.
Embūtes muiža, viesu māja
Embūtes muiža, viesu mājaNaktsmītnes, banketu un semināru zāle. Embūtes dabas parkā - eko taka, izbaudīsiet dabas parkā esošos dabas un kultūrvēsturiskos objektus.
Turies!, pasākumu organizēšana
Turies!, pasākumu organizēšanaMobilās atrakcijas jūsu pasākumam - virvju trase, vertikālās kāpšanas trases , galda futbola lielformāta versija. Piedāvājām arī mobilās skatuves un citas konstrukcijas. Pasākuma formāts: publiskie un korporatīvie pasākumi, izstādes, reklāmas pasākumi.
AQUA SAN, SIA, santehnika
AQUA SAN, SIA, santehnikaAQUA SAN. Peldbaseini un SPA baseini, projektēšana, aprīkojuma uzstādīšana. SPA baseins - sporta kompleksam, skolai, privātmājai, dārzam, viesnīcai vai medicīnas rehabilitācijas centram.
Pirts Asni, pirts
Pirts Asni, pirtsPirts Asni Lilastē - priekam, atpūtai un veselībai gan ziemā, gan vasarā. Netālu jūra. Koka kubls - karstais ar pazemes ūdeni. Pašu pirts sietas slotiņas.
Telpaugi.lv
Telpaugi.lvAugi, puķu podi birojam, mājām, terasēm un pasākumiem!       Parūpēsimies arī par augu kopšanu!
Vitkopi, atpūtas bāze
Vitkopi, atpūtas bāzeIdeāla vieta makšķerniekiem un klusuma mīlētājiem. Makšķerēšana, zemledus makšķerēšana, spiningošana no laivas. Makšķerniekiem un atpūtniekiem tiek piedāvātas arī naktsmītnes.
Visi banneri