Искать на картеПоисковикКаталогОбьявлениеСтатьиМои данныеРеклама

Melngalvju nams, apskates objekts

Rātslaukums 7, Rīga, Latvija
(+371) 67181800
 
ВсёПредложениеКарта
Описание
Rīgas rātslaukums, kura atjaunošana ir uzsākta 1995. gadā, izveidojās jau 13.gs. kā tirgus vieta. 1334. gadā pie laukuma uzcēla divas pilsētas nozīmīgākās ēkas – Rātsnamu un Sapulču zāli, t.s. Jauno namu. Jauno Namu sākotnēji īrēja Lielās ģildes tirgotāji un neprecēto tirgoņu – melngalvju brālība, kas 1713. gadā namu nopirka savā īpašumā. No 15.gs. to izmantoja Melngalvju biedrība, kuras patrons bija Sv. Maurīcijs. Nosaukumu “Melngalvju nams” ieviesa tikai 1687. gadā, bet tikai 1713. gadā melngalvji kļuva par nama pilntiesīgiem īpašniekiem. Ēkā bija viena no bagātākajām sudraba izstrādājumu kolekcijām. Samērā vienkāršajam dzīvojamam namam līdzīgā Melngalvju nama celtne ar svētku zāli otrajā stāvā vairākkārt tika pārbūvēta, un tās gotiskais pakāpju zelmenis 16.-17.gs mijā tika izrotāts ar Holandes manierisma formās veidotiem akmens un metāla elementiem. 19.gs zelmeni papildināja ar Hanzas pilsētu ģērboņiem un alegoriskām cinka skulptūrām. Sava statusa dēļ melngalvji ieņēma ievērojamu vietu pilsētas sabiedriskajā dzīvē un tradīcijās, viņu rīkotajos pasākumos piedalījušās daudzas tā laika VIP personas, ieskaitot Krievijas carus. Celtne aizgāja bojā 1941.gadā. Pēc Latvijas Republikas neatkarības atgūšanas sākās Melngalvju nama atjaunošana, kas noslēdzās 2000. gadā.
ПредложениеПродукты, услуги, ключевые словаАренда помещений    Обьекты для туристического осмотра
Карта

Статистика:
Полнастю просмотрен : 10916
Показан в результатах поиска : 107930


Granda, cтолярные работы
Granda, cтолярные работыФирма Granda, столярные работы. Изготовление, установка лестниц; изготовление мебели; дубовые бочки для пива; банный чан и горячие чаны; деревянные ванны.
Liedags, гостевой дом
Liedags, гостевой домГостевой дом находится на шоссе Liepаja-Ventspils. Гостевой дом Liedags предлагает 16 благоустроенных комнат, снек-бар, баню с бассейном.
Saulrieti, atpūtas komplekss, центр для отдыха у моря
Saulrieti, atpūtas komplekss, центр для отдыха у моряРомантичные выходные. Отдых для всей семьи, 16 удобных спальных мест. Помещения для торжеств и банкетов. Русская и турецкая баня, джакузи.
PREMIUM MANAGEMENT, SIA
PREMIUM MANAGEMENT, SIABiznesa un personības izaugsmes koučings iedrošina un palīdz apzināties savu patieso spēku, izveidot biznesa un privātus mērķus un atbalsta to efektīvā sasniegšanā, lai dzīvotu veiksmīgu un pilntiesīgu dzīvi. Koučs palīdz atklāt, ko Tu patiesi vēlies, lai ktu dzīvot dzīvi veidotu pēc saviem noteikumiem. Uzņemies atbildību par savu dzīvi un rezultātiem jau šodien.
Zanda, rokdarbi, keramika
Zanda, rokdarbi, keramikaSvēpētās keramikas bļodas, krūzes, svečturi, vāzes,adījumi.
Zāģeri, гостевой дом
Zāģeri, гостевой домBioloģiski sertificēta saimniecība, mājlopi. Naktsmītnes, banketu/ konferenču zāles, kamīnzāle ar pirti, dīķis ar pludmali.
Indāni, сельский дом
Indāni, сельский домСельский дом, баня, хозяйство (биологическое сельское хозяйство). Верховая езда, экскурсии по хозяйству. Коллекции старинных рабочих инструментов.
latvaslini, магазин
latvaslini, магазинКомпания SIA "LatvAS" является производителем льняной ткани марки Latvaslini и изделий из овечьей шерсти. Latvaslini — это бренд и сочетание слов, созданных из названия компании latvas и lini, чтобы отдать предпочтение домашнему текстилю из льняной ткани. Вся продукция марки Latvaslini производится в Латвии.
4 Vēji, кабачок
4 Vēji, кабачокCeļmalas krodziņš „4 vēji” atrodas Rīgas - Liepājas šosejas 72 km, krustcelēs, kur Zemgales līdzenums mijas ar Kurzemes pauguriem. Mājīgā gaisotne, sprēgājošais kamīns, laipnā apkalpošana sniegs Jums patīkamu atpūtu.
Vītoli, комплекс для отдыха
Vītoli, комплекс для отдыхаLabiekārtotas viesu mājas gleznaina Rāznas ezera krastā, Rāznas nacionālā parka teritorijā. Pie mums ir iespējams rīkot svinīgus pasākumus, atpūsties, kā arī veldzēties Rāznas ezerā. Iespējams dzīvot divvietīgās, trīsvietīgās un četrvietīgās istabiņās.
Visi banneri