KartensucheSucherKatalogMeine DatenReklame
Kandavas novadpētniecības muzejs, Museum

Kandavas novadpētniecības muzejs, Museum

Talsu iela 11, Kandava, Tukuma novads, Latvija, LV-3120
(+371) 26667031
 
AlleAngebotGalerieDie Karte
Beschreibung

Darba laiks:

Pirmdiena līdz piektdiena: no plkst. 10:00 līdz plkst. 17:00;

Sestdiena: no plkst. 10:00 līdz plkst. 16:00; Svētdiena: slēgts.


Muzeja vadītāja:Guna Ošeniece
Krājuma glabātāja: Gerda Laumane
Vēsturniece: Aksilda Petrevica

Ieejas maksa:
Pieaugušajiem - EUR 2,00;
skolēniem, studentiem, pensionāriem - EUR 1,00.

  • Kandavas novada muzeja pamatekspozīcija - "Ar zirgu uz Kandavas tirgu".

Īpašie piedāvājumi:

  • Kandavas ozolzīļu kafijas degustācija un galda spēle "Spēks no ozolzīles" ,iepriekš piesakoties pa tālr. 63182064. Muzejā var iegādāties Kandavas kafiju kā suvenīru.
  • "Pie pavarda" - piedāvājam izmantot labiekārtotu atpūtas un pasākumu norises vietu, kura atrodas muzeja dārzā. Tajā ir soli (sēdvietas ~ 50gb.), divi galdi un ugunskura vieta.
  • Izglītojoša programma skolēniem - "Represijas Kandavas novadā 1941. un 1949. gadā", kuras ietvaros tiek dota iespēja apmeklēt muzeja pastāvīgo izstādi "Piemiņas istaba", pēc tam doties uz represētā novadnieka P. Brieža izveidoto Briežu dzimtas parku, kur katram dzimtas pārstāvim ir iestādīts savs koks. Parka teritorijā ir iespēja uzkāpt skatu tornī, palūkoties uz gleznaino Abavas ieleju, "pasveicināt Sibīriju", kā arī pasēdēt nojumītē pie siltas tējas tases.

Apraksts:
Kandavas novada muzejs dibināts 1995. gada 17. novembrī, pateicoties vēsturnieka un Kandavas internātvidusskolas skolotāja Viktora Vītola iniciatīvai un savāktajiem materiāliem

Muzejs atrodas ēkā, kura uzcelta 1887. gadā kā diakonišu slimnīca. No 1921. līdz 1939. gadam ēkā darbojas Vācu vecāku pamatskola. Sākot no 20.gs. 50-jiem gadiem, vairāk kā 40 gadus šeit atradās PSRS valsts bankas nodaļa, kura atstājusi muzejam unikālu mūžīgo eksponātu - bankas naudas seifu, kurā piedāvājam iekļūt.

Muzejā skatāmas pastāvīgās izstādes: "Ar zirgu uz Kandavas tirgu", "Piemiņas istaba", "Sarkanais Stūrītis", "Ja man būtu tā naudiņa", kā arī 19.gs.vidus - 20.gs.sākuma Kandavas vecpilsētas makets un vecpilsētas vēstures digitālā ekspozīcija.

Muzeja telpās darbojas Kandavas amatniecības centrs, biedrība "Kandavas partnerība".

Papildus pakalpojumi: WiFi jeb bezvadu internets.

Galerie
AngebotErzeugnis, Dienstleistung, Bereich, SchlüsselwortMuseen mehr Details   Kandavas novada muzejs mehr Details
Die Karte

Statistik:
Ist durchgesehen : 94362
Gezeigt in sucht Ergebnisse : 161726


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIA"SIA Rasu Dārzniecība" ist eine relativ neue Gärtnerei in Familienbesitz in der Gemeinde Birzgale des Bezirks Ogre. Wir spezialisieren uns auf Beetpflanzensetzlinge und winterharte Pflanzen. Wir bieten auch Gemüsesetzlinge an: Tomaten, Gurken, Kürbisse, Wassermelonen, Melonen und andere Setzlinge.
Rīgas Logi, Türen und Fenster
Rīgas Logi, Türen und FensterMēs piedāvājam plaši izmantojamas stikla paketes: dažādas formas, izmēra un materiāla logiem un durvīm, starpsienām, fasādes konstrukcijām.
Aviokase.Lv, aviobiļetes on-line
Aviokase.Lv, aviobiļetes on-lineAvioKases.lv. Flugkarten on-line, Flugkartenkassen, Reservierung, Verkauf. Hotelbuchung weltweit.
RD Met, SIA, Metallbearbeitung
RD Met, SIA, MetallbearbeitungSIA "Brizmet" nodarbojas ar metālapstrādi un metālizstrādājumu ražošanu pēc pasūtījuma. Virpošanas un frēzēšanas darbi. Pie mums strādā speciālisti ar lielu pieredzi mētālapstrādes jomā.
Mežābeles, Gasthaus
Mežābeles, GasthausAtrodas ekoloģiski tīrā, dabas aizsargājamā zonā Dridža ezera dabas parkā, 17 km attālumā no Krāslavas. Tās apkārtnē ir mežs, pļavas, dzidrs ezers - bagāts ar zivīm.
HBH Juozo alus , atpūtas centrs
HBH Juozo alus  , atpūtas centrsIn den geschlossenen Barräumen sowie im Hof der Bar von 700 bis zum 1200 Leuten auf einmal ,,Juozas Bier“ und schöne Rada Küche genießen.
Aiva plus, Bauarbeiten und Renovierungen
Aiva plus, Bauarbeiten und RenovierungenAiva plus. Celtniecības un remonta darbi, fasāžu siltināšana. Iekšējie un ārējie apdares darbi. Būvmateriālu tirdzniecība.
Papes Čakstes, Gasthaus
Papes Čakstes, GasthausTūrisma bāze "Papes Čakstes" atrodas gleznainā, vietā starp jūru un Papes ezeru. Viesu māja, pirts, kafejnīca. Atpūta pie dabas, makšķerēsana.
Dārza Tehnika, SIA, Veikals-serviss
Dārza Tehnika, SIA, Veikals-servissMeža un dārza tehnikas zīmoli Husqvarna, Stiga, Partner, Jonsered un Alpina ražoti motorzāģi, trimmeri, krūmgrieži, zāles pļāvēji, traktori.
Izbushka, viesu nams, pirts
Izbushka, viesu nams, pirtsLieliska pirts,kur mūsu viesi var pamatīgi sasildīties, no sirds izpērties, Pēc pirts iespējams noskaloties dušā vai atvēsināties baseinā. Kamīna zāle.
Visi banneri