KartensucheSucherKatalogMeine DatenReklame
Kalāči, Eduarda Veidenbauma memoriālais muzejs

Kalāči, Eduarda Veidenbauma memoriālais muzejs

Kalāči, Liepas pagasts, Cēsu novads, Latvija
(+371) 64195309
 
AlleAngebotGalerieDie Karte
Beschreibung
Darba laiks: no 15. maija līdz 15. oktobrim, no plks. 10:00 līdz 17:00, pirmdienās – slēgts. Ieejas maksa: Ls 0,50 / 0,20 Apraksts: Eduarda Veidenbauma (1867-1892) memoriālais muzejs „Kalāči” atrodams braucot pa Cēsu – Smiltenes lielceļu, 16 kilometrus no Cēsīm, ceļa dienvidu malā. Te no piektā dzīves gada aug, mācās, strādā un arī mirst slavenais latviešu dzejnieks. Kā muzejs „Kalāči” pastāv no 1958.gada, taču interesenti jau ilgi pirms tam ir apmeklējuši šo vietu, lai iepazītos ar Veidenbauma dzīvi un daiļradi. "Kalāču" senatnīgajā un plašajā dārzā redzēsiet Eduarda Veidenbauma pieminekli (autors Laimonis Blumbergs). Tepat arī Eduarda tēva stādītie ozoli. Dārza stūrī paslēpusies neliela guļbūve, ēka ar augstu slieksni un apsūnojušu salmu jumtu. Tā ir bieži daudzinātā Veidenbauma klētiņa, kurā dzejnieks mitinājies pa vasarām. Gulta, grāmatu skapis, veļas rullis, kuru Eduards izmantoja galda vietā. Te viņš mācījās, rakstīja un skoloja jaunāko brāli un māsu. Te ir apskatāma ekspozīcija par Eduardu Veidenbaumu un dzejnieka memoriālās lietas. Pašlaik apmeklētājiem ir atvērta tikai viena telpa, jo vēl joprojām notiek atjaunošanas darbi pēc 1987. gada ugunsgrēka. Apmeklētājus gaida arī dvīņu klēts un izstāžu zāle, kur vienkopus var redzēt Latvijā plašāko Vidzemes lāžu izstādi un iepazīties ar 19. un 20. gadsimta saimniecības piederumiem. Šobrīd apmeklētajiem ir iespēja apskatīt fotogrāfes Teiksmas Puriņas fotoizstādi „Buvīgie Burtnieki” un Cēsu gleznošanas studijas audzēkņu mākslas darbus. Divas reizes gadā, maija pēdējā svētdienā un oktobra pirmajā svētdienā muzejā notiek dzejniekam veltīti pasākumi. Mājupceļā var apstāties Liepā un apskatīt Lielo Ellīti – smilšakmens alas. Netālu atrodas arī Mazā Ellīte. Tālāk var doties uz Valmieru, Cēsīm, Smilteni vai Raunu, kā nu kurš to vēlas.
Galerie
AngebotErzeugnis, Dienstleistung, Bereich, SchlüsselwortMuseen mehr Details
Die Karte

Statistik:
Ist durchgesehen : 16269
Gezeigt in sucht Ergebnisse : 74210


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIA"SIA Rasu Dārzniecība" ist eine relativ neue Gärtnerei in Familienbesitz in der Gemeinde Birzgale des Bezirks Ogre. Wir spezialisieren uns auf Beetpflanzensetzlinge und winterharte Pflanzen. Wir bieten auch Gemüsesetzlinge an: Tomaten, Gurken, Kürbisse, Wassermelonen, Melonen und andere Setzlinge.
Pāces vilnas fabrika
Pāces vilnas fabrikaIch suche Garn für in Lettland gezüchtete Schafe. Wolle wird vom Waschvorgang bis zum fertigen Garnfaden verarbeitet. Ungewaschene Wolle kaufen, umtauschen.
Kandava, Hotel
Kandava, HotelLaipni lūdzam jaunajā kafejnīcā Kandava, kura atrodas Kandavas vecpilsētas daļā, ar izsmalcinātu un reizē mājīgu gaisotni. Piedāvājam 10 labiekārtotus numuriņus, banketu un konferenču zāli, pirti ar džakuzi.
EXI, Möbel
EXI, MöbelLietotas mēbeles no Vācijas: lietotas mīkstās un ādas mēbeles, kumodes, guļamistabu komplekti. Jaunas mēbeles no katalogiem. Lētāk nemēdz būt!!!
Mozello, mājas lapu izstrāde
Mozello, mājas lapu izstrādeIzveido savu mājas lapu vai interneta veikalu 5 minūtēs, bez maksas. Ātri, viegli, profesionāli. Šis ir vislabākais piedāvājums gan Latvijā gan pasaulē. Izmēģini tagad!
Iks park, biedrība
Iks park, biedrībaBiedrība “Iks parks” piedāvā izbaudīt lauku priekus, spēlējoties un relaksējoties meža malā. Šeit iespējams nodarboties ar amatniecību, interaktīvā veidā iepazīt Latvijā augošos ārstniecības augus un to īpašības.
Aviokase.Lv, aviobiļetes on-line
Aviokase.Lv, aviobiļetes on-lineAvioKases.lv. Flugkarten on-line, Flugkartenkassen, Reservierung, Verkauf. Hotelbuchung weltweit.
Tavs Draugs, zoosalons
Tavs Draugs, zoosalonsUzņēmumam SIA''Tavs Draugs'', Rīgā atrodas divas veterinārās aptiekas kuras sevī ietver arī zooveikalu sortimentu.Veikali atrodas Pētersalas iela 17 un Ilūkstes iela 109. Kā pārdevēji un konsultanti kas strādā abās aptiekās ir diplomēti veterinārārsti un veterinārie feldšeri, tāpēc mēs varam nodrošināt pilnvērtīgu konsultāciju un kvalitatīvu apkalpošanu.
BriedīšKrogs, Kneipe
BriedīšKrogs, KneipeĢimenes restorāns Jūrmalā. Dienas piedāvājumi. Telpas banketiem un bērnu ballītēm.
Tāti, Campingplatz
Tāti, CampingplatzKempings „Tāti” ir 115 km no Rīgas, un apmēram 7 minūšu gājienā no Kaltenes akmeņainās jūrmalas pludmales. Tā ir vieta, kur baudīt klusumā, būt savu draugu lokā pie ugunskura. Ir iespēja uzspēlēt volejbolu. Ir draudzīgs mazajiem atpūtniekiem. 
Visi banneri