KartensucheSucherKatalogMeine DatenReklame
Vecumnieku pagasta novadpētniecības centrs

Vecumnieku pagasta novadpētniecības centrs

Bauskas iela 4, Vecumnieki, Vecumnieku pagasts, Bauskas novads, Latvija, LV-3933
(+371) 63920586
(+371) 29323741
 
AlleAngebotGalerieDie Karte
Beschreibung

Krājumu glabātāja: Rita Kovala

Vecumnieku pagasta novadpētniecības centrs dibināts 1997. gada 11. novembrī. Tas atrodas Vecumnieku pagasta Sarkanajā skolā. Centra telpa iekārtota toreizējā skolas pārziņa Andreja Spekkes dzīvokļa viesistabā (te līdz 10 gadu vecumam auga latviešu izcilais zinātnieks, vēsturnieks, diplomāts Arnolds Spekke).

Vecumnieku pagasta novadpētniecības centra ekspozīcijā plašs materiālu klāsts par Arnoldu Spekki, viņa diplomāta darbu ārzemēs, viņa sarakstītās grāmatas.

Kā arī daudz materiālu par Vecumnieku pusē dzīvojošā Visvalda Klīves ģimeni, viņu bēgļu gaitām un profesora atgriešanos Latvijā 1990. gadā, kā arī viņa izdotās grāmatas.

Aplūkojams stends par senatni, materiāli par Pirmā Pasaules kara un Otrā Pasaules kara notikumiem, deportācijām. Ieskats pagasta pašdarbnieku kolektīvu darbībā un sporta aktivitātēs Vecumniekos. Aplūkojama izstāde par Sarkano skolu – 125 gadu garumā.

Darba laiks:

Otrdienās, trešdienās un piektdienās 10:00 – 15:00

(izņemot valsts noteiktās brīvdienas un svētku dienas)

Piesakoties vismaz vienu dienu iepriekš, iespējams apmeklēt novadpētniecības centru arī citā laikā.

Galerie
AngebotErzeugnis, Dienstleistung, Bereich, SchlüsselwortSehenswürdigkeiten Museen
Die Karte

Statistik:
Ist durchgesehen : 1670
Gezeigt in sucht Ergebnisse : 38233


JS WoodMagic , Holzbearbeitung
JS WoodMagic , HolzbearbeitungKoka lietas bērniem, mājai, dārzam. CNC un lāzergravēšanas pakalpojumi.
Pārvietojamās pirtis, kubli, SUP dēļu un laivu noma
Pārvietojamās pirtis, kubli, SUP dēļu un laivu nomaTragbare Saunen – Fässer, Badewannen. Bootsverleih für einen Ausflug auf Abava, Bootsfahrten in Kurzeme, Bootsverleih in Kandava, Transport mit Chauffeur vom Endpunkt der Bootsfahrt zu dem Ort, an dem Sie die Reise begonnen und Ihr Transportmittel abgestellt haben. SUP-Board-Verleih. Gartenspiele.
Megadžouls, SIA
Megadžouls, SIAPieredzējusi takelāžas speciālisti ar 20 gadu darba stāžu piedāvā uzņēmumiem un privātpersonām savas profesionālās zināšanas un pieredzi visdažādāko pārvietošanas darbu veikšanai. Strādājam ar atbildību un lielu uzmanību pievēršam drošībai.
Lejasmalas, atpūtas komplekss
Lejasmalas, atpūtas komplekssBrīvdienu mājas un pirts Lejas ezera krastā. Romantiska atpūtas vieta uz neapdzīvotas salas. Telpas semināriem un banketiem. Telšu un piknika vietas.
Stila Elements
Stila ElementsUzņēmums Stila Elements ir klasisku dekoru eksperts, kas palīdz veidot elegantus interjera un eksterjera dizainus izmantojot tādus materiālus kā koks un ģipsis.
Tree Climbers, SIA
Tree Climbers, SIAArborists, kokkopis - veicam koku kopšanu, zāģēšanu, bīstamo koku novākšanu un ne tikai..
Dvina, Gasthaus
Dvina, GasthausNaktsmītnes Jēkabpilī - viesu nams Dvina Jēkabpilī. Viesu mājā ir 7 numuri, viesistaba un virtuve. Vienlaicīgi iespējams uzņemt 20 viesus. Pirts ar baseinu un banketu zāle līdz 12 cilvēkiem.
Zarumi, šūšanas darbnīca
Zarumi, šūšanas darbnīcaŠūšanas darbnīca ZARUMI. Apģērbu šūšana, izšūšana, labošana. Logo un karogu izšūšana. Darba apģērbi, priekšauti.
Vārnu galdniecība
Vārnu galdniecība Vārnu galdniecība. Mēbeles, virtuves, viesistabu, guļamistabu. Iebūvēti skapji. Bīdāmās sistēmas.
Geolite, geologische Forschungarbeiten
Geolite, geologische ForschungarbeitenGeolite. Ģeoloģiskā un ģeotehniskā izpēte. Inženiertehnisko pētījumu komplekss, ko izmanto būvju projektēšanā.
Visi banneri