KartensucheSucherKatalogMeine DatenReklame
Abavas ielejas attīstības centrs, biedrība

Abavas ielejas attīstības centrs, biedrība

Kūrortu iela 1b, Kandava, Tukuma novads, Latvija, LV-3120
(+371) 28396830 - Tālrunis
Juristische-Person : Abavas ielejas attīstības centrs, biedrība
Eintragungsnummer : 50008072441
Juristische adresse : Kūrorta iela 1B, Kandava, Tukuma novads, LV-3120
Bank : AS "SEB banka" UNLALV2X
Kontonummer : LV68UNLA0050002511151
 
AlleAngebotDie Karte
Beschreibung

Biedrība „Abavas ielejas attīstības centrs” reģistrēta 2003.gada 5.februārī un tā sākotnēji bija pazīstama kā sabiedriskā organizācija ARDIC (saīsinājums no angļu valodas Abava Rural Development and Information Centre). Tās tapšanas iniciatori bija Nīderlandes Overjiseles province un Latvijas dabas fonds, bet dibinātājas bija lielākās dabas parkā esošās pašvaldības – Kandava, Sabile, Ģibuļi un Renda.

Dabas parks „Abavas senleja” ir īpaši aizsargājama dabas teritorija (14’933 ha) no Kandavas līdz Abavas upes ietekai Ventā. Tā ir arī Nature 2000 teritorija – visā Eiropā retu un apdraudētu augu un dzīvnieku sugu dzīves vieta. Dabas parkā atrodas dabas liegums Čužu purvs (96 ha).

Biedrību „Abavas ielejas attīstības centrs” veido dabas parkā „Abavas senleja” esošā Kandavas pašvaldība, iedzīvotāji un uzņēmēji.

Tās mērķi ir:

  • Veicināt bioloģiskās daudzveidības saglabāšanos;
  • veicināt tūrisma attīstību;
  • veicināt zivju resursu saglabāšanu un atjaunošanu;
  • veicināt bioloģiskās lauksaimniecības attīstību;
  • veicināt ekoloģiski tīras vides saglabāšanu;
  • izglītot ar lauku attīstību saistīto uzņēmumu vadītājus un darbiniekus;
  • attīstīt sadarbību Biedrības biedru starpā;
  • sekmēt informācijas apmaiņu, apkopošanu un izplatīšanu;
  • veicināt videi draudzīgu tehnoloģiju ieviešanu;
  • veicināt veselīgu dzīves stilu;
  • veicināt kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu;
  • citas darbības un uzdevumi, kas nav pretrunā ar Biedrības darbības statūtiem.

No 2003.gada līdz pat šodienai biedrība ir realizējusi projektus, kas veicina dabas aizsardzību un uzņēmējdarbības attīstību dabas parkā „Abavas senleja”. Tas paveikts sadarbībā ar vietējām pašvaldībām un iedzīvotājiem, Dabas aizsardzības pārvaldi, Latvijas dabas fondu, Latvijas vides aizsardzības fondu, Eiropas sociālo fondu, uzņēmumu Latvijas Valsts meži.

Lielākie no tiem – uzcelta biroja ēka, realizēti mitrāju apsaimniekošanas un aizsardzības pasākumi, realizēts projekti „Abavas ielejas pašvaldību un NVO kapacitātes stiprināšana” Eiropas sociālā fonda pasākumu ieviešanai, Dabas parka Abavas senleja tūrisma attīstības plāns, Dabas lieguma „Čužu purvs” dabas aizsardzības plāna ieviešana, Vides izglītība Abavas senlejā, apsaimniekota dabas taka Čužu purva teritorijā, izgatavoti un izvietoti informācijas stendi par dabas parku „ Abavas senleja” projekta „ Abavas vide” ietvaros, atjaunota skatu platforma Greiļu kalnā,…

Pirmoreiz vēsturē izdota karte par dabas parku un izveidots buklets par dabas parku Abavas senleja, izdoti trīs avīzes „Abavas ielejas ziņas” numuri.
Katru gadu tiek organizēta Abavas upes sakopšanas talka no Kandavas līdz Rendai, sniegtas intervijas televīzijā un radio, rīkoti pieredzes apmaiņas semināri un braucieni, uzņemtas citu valstu un reģionu delegācijas.

Esam piedalījušies Latvijas vides aizsardzības fonda konsultatīvajā padomes darbā, esam pārstāvēti biedrībā „Kandavas partnerība”, starptautiskajā bioloģiskās lauksaimniecības organizācijā „Avalon”, Ventas upju baseina konsultatīvajā padomē.

Biedrībai ir sava biroja ēka Kandavā, Kūrorta ielā 1b. Tajā atrodas Kandavas Tūrisma informācijas centrs un autobusu uzgaidāmās telpas.

Par biedrības darbību un aktivitātēm lemj valde:

Iveta Piese, valdes priekšsēdētāja – privātpersona, Kandava, Kandavas novads.
Baiba Strazdiņa, valdes locekle – pārstāv Latvijas Dabas fondu, Rīga,
Gunta Pērkone, valdes locekle – pārstāv Kandavas novada domi,
Andris Dzērve, valdes loceklis – privātpersona, pārstāv z/s „ Drubazas”, Abavas pagasts, Talsu novads,
Māris Lācis, valdes loceklis – privātpersona, Sabile, Talsu novads,
Kārlis Krūmiņš, valdes loceklis – privātpersona, Matkules pagasts, Kandavas novads.

AngebotErzeugnis, Dienstleistung, Bereich, SchlüsselwortVereine, Gründungen
Die Karte

Statistik:
Ist durchgesehen : 6220
Gezeigt in sucht Ergebnisse : 26702


Tulku Fabrika, tulkošanas birojs
Tulku Fabrika, tulkošanas birojsZTB.LV sniedz plašu tulkošanas pakalpojumu klāstu – rakstiskus un mutiskus tulkojumus jebkurās valodu kombinācijās. Mūsdienīgās megapoles multikulturālā vide pastāvīgi liek mums saskarties ar dažādas tematikas tekstu tulkošanas nepieciešamību.
Pierīgas pirtis, pirts
Pierīgas pirtis, pirtsPirts ēka, kur nosvinēt jubilejas līdz 8 cilvēkiem vai atpūsties ģimenei. Teritorija, 3ha platībā, kur uzrīkot sporta svētkus. Demokrātiskas un diferencētas cenas.
Albatross SPA
Albatross SPADer Albatros SPA-Erholungskomplex verfügt über ein 25-m-Schwimmbecken mit drei Bahnen und einer Wassertemperatur von 28 ° C. Die Tiefe des Beckens am flachen Ende beträgt 1 Meter, in der Mitte 1,5 Meter, am tiefsten Ende 2 Meter, a 7 m Kinderbecken mit einer Wassertemperatur von 32 °C, durchschnittliche Tiefe 0,5 Meter, Sauna und Dampfbad
Rīgas Būvserviss, Baumarkt
Rīgas Būvserviss, BaumarktRĪGAS BŪVSERVISS piedāvā izdevīgi iegādāties visdažādākos būvmateriālus - jumtam, fasādei, pamatiem, iekšējai un ārējai apdarei, siltumizolācijai u.c., kā arī logus, durvis, santehniku un pārvietojamās mājiņas.
Mucenieki, Gasthaus
Mucenieki, GasthausKleines Blockhaus mit einer Sauna direkt am Fluss Lielupe, Bootfahrten, Angeln.
Arņa Preisa keramikas darbnīca
Arņa Preisa keramikas darbnīcaĪpaši izraudzīti māli, ūdens, kas nostādināts uz dažādiem augiem, trauka izgatavošanas un apdedzināšanas diena, dzīvā malkas uguns, trauka krāsa un rotājums, kā arī Meistara burvju māka ļauj radīt to vienīgo un neatkārtojamo priekšmetu, kas kļūs par jūsu palīgu, nesīs jums prieku un veiksmi.
Silamalas, atpūtas komplekss
Silamalas, atpūtas komplekssDer Komplex befindet sich im Wald, ganz oben auf dem Berg, in einer landschaftlich reizvollen Lage - Milzkalne, nur 60 km von Riga entfernt. Bei uns können Sie dem Lärm der Stadt entfliehen und Ruhe genießen, in der Sauna entspannen oder sich im Whirlpool aufwärmen und ein erfrischendes Bad im Pool genießen.
Aivars Neško, pieminekļu darbnīca
Aivars Neško, pieminekļu darbnīcaAkmeņkalis Aivars Neško, strādā jau kopš 1978. gada. Izgatavo pieminekļus no Latvijas laukakmens, kā arī no importēta granīta un marmora. Panākumu atslēga – individuāla pieeja darbam, uzklausām klienta vēlmes un atrodam vispiemērotāko risinājumu!
Logu Plēves, SIA
Logu Plēves, SIAWir verlegen Folien in Industrie-, Industriegebäuden, Büros, Geschäften, Hotels, Kindergärten, Schulen und anderen staatlichen Einrichtungen, Privathäusern und Wohnungen, überall wo es Glas und Glasprodukte gibt.
Lobes krogs, Gasthaus
Lobes krogs, GasthausLobes krogs. Kafejnīca - līdz 50 cilvēkiem, banketa zāle - līdz 150 cilvēkiem, numuriņi, pirts - līdz 20 cilvēkiem.
Visi banneri