KartensucheSucherKatalogMeine DatenReklame
Lībiešu upuralas

Lībiešu upuralas

Salacgrīvas pagasts, Limbažu novads, Latvija
 
AlleAngebotGalerieDie Karte
Beschreibung
Alas atrodas Svētupes krastā pie Kuiķules līča. 1973. gadā J. Urtāns atklāja, ka šeit no 14. līdz 19. gs. ziedots. Viņš alas sienās atrada senās maģijas zīmes - lietuvēna krustus, Jumja zīmes, taisnos un slīpos krustus un citas. Bijušā Metsepoles novada lībiešu nozīmīgākā kulta vieta, par ko liecina arheoloģiskajos izrakumos atrastās 628 monētas un senlietas, alu sienās iegravētās senās maģijas zīmes un visvecākais visvecākais Latvijā datētais uzraksts - 1664. gads (2 vietās) un 1667.g. Viena no visgarākajām alām Latvijā vidusdevona smilšakmeņos. Alas un atsegums Burtnieku svītas smilšakmeņos. Senāk bijusi viena ala ar diviem atzariem, taču lielā ieejas zāle sabrukusi 19. gadsimtā, un tagad ir divas alas, starp kuru ieejām ir daži metri. Alas griestos "skursteņi" - īpatnēji, acīmredzot dabiskas izcelsmes iedobumi griestos, vairākus metrus dziļi un tikai ap 10 cm diametrā. Lielākā Lībiešu Upurala - 46 m gara, ilgi tika uzskatīta par garāko Latvijā. Dziļumā ala ir ļoti šaura. Pie ieejas ala sadalās, lai pēc dažiem metriem atkal apvienotos. Alas platums 2 m, augstums 1,9 m. Mazākā Lībiešu Upurala - 19,5 m gara. Platums 1,5 m, augstums 2 m. Ala ir ļoti iespaidīga, par spīti nelielajai ieejai, sienās seni uzraksti.
Galerie
AngebotErzeugnis, Dienstleistung, Bereich, SchlüsselwortHöhlen mehr Details
Die Karte

Statistik:
Ist durchgesehen : 19092
Gezeigt in sucht Ergebnisse : 47363


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIA"SIA Rasu Dārzniecība" ist eine relativ neue Gärtnerei in Familienbesitz in der Gemeinde Birzgale des Bezirks Ogre. Wir spezialisieren uns auf Beetpflanzensetzlinge und winterharte Pflanzen. Wir bieten auch Gemüsesetzlinge an: Tomaten, Gurken, Kürbisse, Wassermelonen, Melonen und andere Setzlinge.
Wood4ex, SIA
Wood4ex, SIAKurināmais, Malka, Malka maisos, Malka kastēs, Kamīnmalka, Malkas piegāde, Taras paletes, izgatavošana, Apaļkoku, zāģbaļķu iepirkšana.
Eco Tehnoloģijas, SIA
Eco Tehnoloģijas, SIASIA Eco Technologies ist ein Unternehmen, das seit 10 Jahren in seiner Branche tätig ist. Wir arbeiten mit zertifizierten Geräten und Materialien. Wir arbeiten mit den größten Herstellern zusammen, die sich seit vielen Jahren auf dem lettischen Markt bewährt haben. Wir finden die beste Lösung sowohl für ein kleines Privathaus als auch für ein großes Projekt.
Līva***, Hotel
Līva***, HotelDas Hotel Līva ist ein drei- Sterne- Hotel, das seinen Gästen 111 häuslich eingerichtete Hotelzimmer – von eleganten, feinen Luxus- und Business- Suiten bis zu bequemen Standard- und Klasse-Zimmern.
Tukuma muzejs
Tukuma muzejsTukuma muzejs regulāri rīko mākslas, vēstures un etnogrāfijas izstādes. Piedāvā apmeklēt ekskursijas, kā arī mākslas un kultūras pasākumus. Piedalās projektos un gatavo plašu zinātnisko publikāciju klāstu. Paralēli tam muzejs veic intensīvu izglītojošu darbu, piedāvājot radošās darbnīcas bērniem.
Pokaiņi
PokaiņiSena svētvieta, akmens krāvumi, enerģiju lauki. Izzini sevi un senatni.
Akmeņkalis, SIA, Steinbearbeitung
Akmeņkalis, SIA, SteinbearbeitungSIA "Akmeņkalis" tika dibināts 1991.gadā. Uzņēmums šo gadu laikā pilnveidojis un attīstijis dažādas jaunās tehnoloģijas, lai panāktu iespēju izveidot no akmeņa neiespējamo. Uzņēmums nodarbojas ar dažādu veidu dabisko akmeņu apstrādi.  
Kandavas novadpētniecības muzejs, Museum
Kandavas novadpētniecības muzejs, MuseumKandavas novada muzejs dibināts 1995.g., ēka celta 19. gs. otrajā pusē, muzejā skatāma ekspozīcija “Mēs savai pilsētai”, stāsti par telefona attīstību un pastu Kurzemē, kā arī atmiņas par PSRS laiku “Sarkanajā stūrīti”.
ANVI AM, SIA, darbnīca
ANVI AM, SIA, darbnīcaANVI AM produziert ab 1994 Trachten. Kinderwäsche, Tischdecken, Vorhänge, Kissen, Schaukelstühle, Hängematten. Verfügbare Einzelbestellungen.
ALma, ģimenes ārsta A. Lasmaņa klīnika
ALma, ģimenes ārsta A. Lasmaņa klīnikaŠobrīd mūsu klīnikā ir nodarbināti vairāk kā 30 cilvēki, 29 no tiem ir medicīniskais personāls – ārsti, speciālisti un māsas. Mēs apkalpojam kā privātpersonas, tā arī uzņēmumus, piedāvājot plašu veselības aprūpes un profilakses pakalpojumu klāstu.
Visi banneri