KartensucheSucherKatalogMeine DatenReklame

Melngalvju nams, apskates objekts

Rātslaukums 7, Rīga, Latvija
(+371) 67181800
 
AlleAngebotDie Karte
Beschreibung
Rīgas rātslaukums, kura atjaunošana ir uzsākta 1995. gadā, izveidojās jau 13.gs. kā tirgus vieta. 1334. gadā pie laukuma uzcēla divas pilsētas nozīmīgākās ēkas – Rātsnamu un Sapulču zāli, t.s. Jauno namu. Jauno Namu sākotnēji īrēja Lielās ģildes tirgotāji un neprecēto tirgoņu – melngalvju brālība, kas 1713. gadā namu nopirka savā īpašumā. No 15.gs. to izmantoja Melngalvju biedrība, kuras patrons bija Sv. Maurīcijs. Nosaukumu “Melngalvju nams” ieviesa tikai 1687. gadā, bet tikai 1713. gadā melngalvji kļuva par nama pilntiesīgiem īpašniekiem. Ēkā bija viena no bagātākajām sudraba izstrādājumu kolekcijām. Samērā vienkāršajam dzīvojamam namam līdzīgā Melngalvju nama celtne ar svētku zāli otrajā stāvā vairākkārt tika pārbūvēta, un tās gotiskais pakāpju zelmenis 16.-17.gs mijā tika izrotāts ar Holandes manierisma formās veidotiem akmens un metāla elementiem. 19.gs zelmeni papildināja ar Hanzas pilsētu ģērboņiem un alegoriskām cinka skulptūrām. Sava statusa dēļ melngalvji ieņēma ievērojamu vietu pilsētas sabiedriskajā dzīvē un tradīcijās, viņu rīkotajos pasākumos piedalījušās daudzas tā laika VIP personas, ieskaitot Krievijas carus. Celtne aizgāja bojā 1941.gadā. Pēc Latvijas Republikas neatkarības atgūšanas sākās Melngalvju nama atjaunošana, kas noslēdzās 2000. gadā.
AngebotErzeugnis, Dienstleistung, Bereich, SchlüsselwortMiete    Sehenswürdigkeiten
Die Karte

Statistik:
Ist durchgesehen : 10915
Gezeigt in sucht Ergebnisse : 107930


Sauna serviss, SIA
Sauna serviss, SIABau von Saunen in Häusern und Wohnungen, Saunen, Dampfbädern, Hamams, Elektro- und Holzsaunaöfen, Dampfgeneratoren und anderen Saunageräten
Gymshop, trenažieru veikals
Gymshop, trenažieru veikalsMūsu uzņēmumu apvienība izveidota ar mērķi attīstīt un pilnveidot sportam paredzētās slēgtā un atklātā tipa sporta būves. Apvienībā ir iekļauti tikai tie iekārtu ražošanas uzņēmumi kas ir ar ilgstošu pieredzi un ar progresīvu attieksmi pret savu ražojumu kvalitāti un inovācijām.
Pa Laimes Taku, Pension
Pa Laimes Taku, PensionPiedāvājam pie mums dzīvot staigājošiem pensionāriem, kas paši tiek galā ar sevi, dzīvošana vienvietīgās istabiņās ēkas pirmajā un otrajā stāvā, otrajā stāva ir arī dažas istabiņas ar dušu un tualeti iekšā, šīs istabiņas ir dārgākas - 270 eiro mēnesī, parastās istabiņas - 250 eiro
Toss Boulinga Halle
Toss Boulinga HalleBoulings, biljards, restorāns un bārs. Toss Boulinga halle aicina jūs jauki pavadīt nedēļas nogali. Vieta sporta pasākumu, svinību un banketu rīkošanai.
Vintāža, Gasthaus
Vintāža, GasthausViesu nams svinībām ar banketa zāli līdz 45 cilvēkiem kāzu, jubileju, dzimšanas dienu un korporatīvo pasākumu organizēšanai vai vienkāršai atpūtai.
Mītava, Ausflugsschiff
Mītava, AusflugsschiffPiedāvājam atpūtas braucienus pa Driksu un Lielupi ar atpūtas kuģi "Mītava". Pēc individuāli pieteiktām rezervācijām, iespējams kuģīti noīrēt uz neierobežotu laiku, par samaksu vienojoties atsevišķi.
Neila Saksona akmens apstrādes darbnīca, Steinbearbeitung
Neila Saksona akmens apstrādes darbnīca, SteinbearbeitungMani sauc Neils Saksons, esmu akmeņkalis. Mans darbs ir saistīts ar akmens pierunāšanu, pamudināšanu, pakļaušanu un piespiešanu kļūt par man vai Jums vajadzīgo priekšmetu vai lietu.
Sonāte, Gasthaus
Sonāte, GasthausViesu nams Sonāte atrodas gleznainā vietā, blakus Stāmerienas pils. Naktsmītnes, pirts, baseins, telpas banketiem un konferencēm.
Tehnika darbam un atpūtai, tehnikas veikals
Tehnika darbam un atpūtai, tehnikas veikalsTehnikas veikals ir pasaules vadošo meža un dārza tehnikas ražotāju pārstāvis. Nodrošinām kvalitatīva apkalpošanu, servisu un zemākās cenas!
Azarkrosti, Gasthaus
Azarkrosti, GasthausAzarkrosti atrodas gleznainā, Adamovas ezera krastā. Viesu māja - pirts. Pirmajā stāvā atrodas banketu zāle ar kamīnu līdz 30 cilvēkiem
Visi banneri