KartensucheSucherKatalogMeine DatenReklame
Latvijas Fotogrāfijas muzejs

Latvijas Fotogrāfijas muzejs

Mārstaļu iela 8(ieejanoAlk, Rīga, Latvija, LV-1050
(+371) 67222713
Montag -
Dienstag -
Mittwoch10:00 - 17:00
Donnerstag12:00 - 19:00
Freitag10:00 - 17:00
Samstag10:00 - 17:00
Sonntag10:00 - 17:00

Montag -
Dienstag -
Mittwoch -
Donnerstag -
Freitag -
Samstag -
Sonntag -
 
AlleAngebotGalerieVideoDie Karte
Beschreibung

Latvijas Fotogrāfijas muzejs ir atvērts apmeklētājiem kopš 1993. gada. Tas darbojas kā Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja struktūrvienība. Muzejs ir iekārtots senā tirgotāju ēkā, kas saglabājusies no 16. gadsimta, un ekspozīcijas telpās iespējams apskatīt gan restaurēto daudzkrāsaino sienas gleznojumu, gan vēsturiskā parketa ornamentu uz grīdas. Ēka atrodas vienā no senākajiem Rīgas apbūves kvartāliem, kas datējams ar 1500. gadu, pavisam netālu no Rīgas Kino muzeja un Latvijas Sporta muzeja turpat uz Alksnāja ielas.

Muzeja pastāvīgajā ekspozīcijā iespējams iepazīties ar fotogrāfijas attīstības vēsturi Latvijā un pasaulē. Apskatāmi ir vairāki dagerotipi, ferrotipi un ambrotipi – senākie fotogrāfiskā attēla veidi –, stereoskopiskie attēli, fototehnika un fotoattēli, kas uzņemti laika posmā, sākot no 19. gadsimta beigām līdz 20. gadsimta 40. gadiem.

Pastāvīgās ekspozīcijas „Fotogrāfijas attīstība Latvijā. 1839. – 1940.” autors ir foto vēsturnieks Pēteris Korsaks. Muzejs regulāri rīko latviešu un ārzemju fotogrāfu, kā arī krājuma kolekciju izstādes un ir organizē citus ar fotogrāfiju saistītus pasākumus. Tāpat Latvijas Fotogrāfijas muzejs piedalās gan vietēja, gan starptautiska mēroga pasākumos, tostarp, izstādēs, fotofestivālos un konferencēs. Papildus ekspozīcijai un izstādēm apmeklētājiem tiek piedāvātas muzeja darbinieku sagatavotas ekskursijas, lekcijas un konsultācijas.

Latvijas Fotogrāfijas muzeja misija ir veicināt Latvijas fotogrāfijas nozares sasniegumu popularizēšanu un būt par fotogrāfiju saglabājošu, reprezentējošu un vienlaikus iedvesmojošu vietu, kur jebkurš sabiedrības pārstāvis var gūt zināšanas par fotogrāfiju Latvijā no tās pirmsākumiem līdz mūsdienām, izmantojot daudzveidīgo muzeja piedāvājumu.

Galerie
Video
AngebotErzeugnis, Dienstleistung, Bereich, SchlüsselwortMuseen    Museumsausstellungen    Ausflüge    Muzeja pedagoģiskās programmas Izstādes, Ekspozīcijas    Izstādes, izstāžu rīkošana Miete    Hallen für Konferenzen und Seminare Foto-Session Organisation der Veranstaltungen    Tematiskie pasākumi Bibliotheken
Die Karte

Statistik:
Ist durchgesehen : 28372
Gezeigt in sucht Ergebnisse : 498816


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIA"SIA Rasu Dārzniecība" ist eine relativ neue Gärtnerei in Familienbesitz in der Gemeinde Birzgale des Bezirks Ogre. Wir spezialisieren uns auf Beetpflanzensetzlinge und winterharte Pflanzen. Wir bieten auch Gemüsesetzlinge an: Tomaten, Gurken, Kürbisse, Wassermelonen, Melonen und andere Setzlinge.
Tāti, Campingplatz
Tāti, CampingplatzKempings „Tāti” ir 115 km no Rīgas, un apmēram 7 minūšu gājienā no Kaltenes akmeņainās jūrmalas pludmales. Tā ir vieta, kur baudīt klusumā, būt savu draugu lokā pie ugunskura. Ir iespēja uzspēlēt volejbolu. Ir draudzīgs mazajiem atpūtniekiem. 
Medus veikals, einkaufen
Medus veikals, einkaufenMehr als 30 Sorten von Honig einbringt auf dem Bienengarten Lettland, Bienenwachssalben, Kerzen aus 100% Bienenwachs, Produkte Imkerei (Pollen, Gelee Royale, Propolis, Bienenwachs), Inventar fur Imkerei, Literatur über die Bienenzucht.
JS WoodMagic , Holzbearbeitung
JS WoodMagic , HolzbearbeitungKoka lietas bērniem, mājai, dārzam. CNC un lāzergravēšanas pakalpojumi.
Terion, tierklinik
Terion, tierklinikTerapija, vakcinācija, ķirurģija, ultrasonogrāfija, veterinārā aptieka un aptieka, kaķu barība, suņu barība. Kaķu, suņu, sesku, trušu ārstēšana.
Pūdnīku skūla, keramika
Pūdnīku skūla, keramikaSvēpētā jeb tā sauktā dūmotā, melnā keramika. Sena podniecības tehnoloģija, kur augstas meistarības pamatā ir gudra atturība, vienkāršs skaistums un praktiskums.
Vīteri, Gasthaus
Vīteri, GasthausBrīvdienu māja pie gleznainā Adamovas ezera. Īsta lauku pirts. Blakus Sarkankalna slēpošanas trase ar pacēlājiem. Ekskursijas pie apkārtnes amatniekiem.
Rīgas Būvserviss, Baumarkt
Rīgas Būvserviss, BaumarktRĪGAS BŪVSERVISS piedāvā izdevīgi iegādāties visdažādākos būvmateriālus - jumtam, fasādei, pamatiem, iekšējai un ārējai apdarei, siltumizolācijai u.c., kā arī logus, durvis, santehniku un pārvietojamās mājiņas.
Ķekavas zoo
Ķekavas zooAtpūtas kompleks atrodas 3 km no Ķekavas centra, klusā un ļoti skaistā vietā, blakus upei Ķekaviņa. Kamīnzāle, pirts, dabas takas.
Laimes ligzda, atpūtas komplekss
Laimes ligzda, atpūtas komplekssLaimes ligzda. Mēs piedāvājam romantisku guļbūvi, skaistā Vidzemes ainavā, lauku pirti ar baseinu un garšīgu mielastu, kaminzāle līdz 30 vietām, pirts un majīgas istabiņas. Gaidām Jūs arī ziemā, Žagarkalna slēpju tra
Visi banneri