KartensucheSucherKatalogMeine DatenReklame
Latvijas Fotogrāfijas muzejs

Latvijas Fotogrāfijas muzejs

Mārstaļu iela 8(ieejanoAlk, Rīga, Latvija, LV-1050
(+371) 67222713
Montag -
Dienstag -
Mittwoch10:00 - 17:00
Donnerstag12:00 - 19:00
Freitag10:00 - 17:00
Samstag10:00 - 17:00
Sonntag10:00 - 17:00

Montag -
Dienstag -
Mittwoch -
Donnerstag -
Freitag -
Samstag -
Sonntag -
 
AlleAngebotGalerieVideoDie Karte
Beschreibung

Latvijas Fotogrāfijas muzejs ir atvērts apmeklētājiem kopš 1993. gada. Tas darbojas kā Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja struktūrvienība. Muzejs ir iekārtots senā tirgotāju ēkā, kas saglabājusies no 16. gadsimta, un ekspozīcijas telpās iespējams apskatīt gan restaurēto daudzkrāsaino sienas gleznojumu, gan vēsturiskā parketa ornamentu uz grīdas. Ēka atrodas vienā no senākajiem Rīgas apbūves kvartāliem, kas datējams ar 1500. gadu, pavisam netālu no Rīgas Kino muzeja un Latvijas Sporta muzeja turpat uz Alksnāja ielas.

Muzeja pastāvīgajā ekspozīcijā iespējams iepazīties ar fotogrāfijas attīstības vēsturi Latvijā un pasaulē. Apskatāmi ir vairāki dagerotipi, ferrotipi un ambrotipi – senākie fotogrāfiskā attēla veidi –, stereoskopiskie attēli, fototehnika un fotoattēli, kas uzņemti laika posmā, sākot no 19. gadsimta beigām līdz 20. gadsimta 40. gadiem.

Pastāvīgās ekspozīcijas „Fotogrāfijas attīstība Latvijā. 1839. – 1940.” autors ir foto vēsturnieks Pēteris Korsaks. Muzejs regulāri rīko latviešu un ārzemju fotogrāfu, kā arī krājuma kolekciju izstādes un ir organizē citus ar fotogrāfiju saistītus pasākumus. Tāpat Latvijas Fotogrāfijas muzejs piedalās gan vietēja, gan starptautiska mēroga pasākumos, tostarp, izstādēs, fotofestivālos un konferencēs. Papildus ekspozīcijai un izstādēm apmeklētājiem tiek piedāvātas muzeja darbinieku sagatavotas ekskursijas, lekcijas un konsultācijas.

Latvijas Fotogrāfijas muzeja misija ir veicināt Latvijas fotogrāfijas nozares sasniegumu popularizēšanu un būt par fotogrāfiju saglabājošu, reprezentējošu un vienlaikus iedvesmojošu vietu, kur jebkurš sabiedrības pārstāvis var gūt zināšanas par fotogrāfiju Latvijā no tās pirmsākumiem līdz mūsdienām, izmantojot daudzveidīgo muzeja piedāvājumu.

Galerie
Video
AngebotErzeugnis, Dienstleistung, Bereich, SchlüsselwortMuseen    Museumsausstellungen    Ausflüge    Muzeja pedagoģiskās programmas Izstādes, Ekspozīcijas    Izstādes, izstāžu rīkošana Miete    Hallen für Konferenzen und Seminare Foto-Session Organisation der Veranstaltungen    Tematiskie pasākumi Bibliotheken
Die Karte

Statistik:
Ist durchgesehen : 28363
Gezeigt in sucht Ergebnisse : 498661


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIA"SIA Rasu Dārzniecība" ist eine relativ neue Gärtnerei in Familienbesitz in der Gemeinde Birzgale des Bezirks Ogre. Wir spezialisieren uns auf Beetpflanzensetzlinge und winterharte Pflanzen. Wir bieten auch Gemüsesetzlinge an: Tomaten, Gurken, Kürbisse, Wassermelonen, Melonen und andere Setzlinge.
Zemeņu krastiņi, Landgut
Zemeņu krastiņi, LandgutZemeņu Krastiņi. Lauku māja Ilzas-Geraņimovas ezera krastā. Naktsmājas, pirts rituāls, peldvietas, makšķerēšana, inventāra noma.
Gungas, Gasthaus
Gungas, GasthausGungas -  ethnographischer Ferienpark für Feiern, Urlaub und Seminare
Pirts Asni, pirts
Pirts Asni, pirtsPirts Asni Lilastē - priekam, atpūtai un veselībai gan ziemā, gan vasarā. Netālu jūra. Koka kubls - karstais ar pazemes ūdeni. Pašu pirts sietas slotiņas.
Ligas, Gasthaus
Ligas, GasthausTikai 10. minūšu braucienā no Rīgas, Jūs nokļūsiet viesu namā Līgas, kas atrodas Ķekavā. Lai Jūs justos, kā mājās, esam padomājuši par visu, līdz pēdējam sīkumam. Īsta pirtiņa, vēss baseins un veldzējošs dīķ
NAD.LV Repatriācijas un apbedīšanas birojs Rīgā
NAD.LV Repatriācijas un apbedīšanas birojs RīgāTrauerfeier in Riga, Beerdigung in Lettland, Feuerbestattung und Feuerbestattung. Organisation von Rückführungsdiensten. Leichenschauhaus und Katafalk.
Zāgkalni ZS, atpūtas komplekss
Zāgkalni ZS, atpūtas komplekssAtpūta pie Usmas ezera. Guļbūves mājiņas, izjādes, izbraucieni ar kamanām, nakšņošana, pirtis, treileru pieslēgums, telšu un piknika vietas, makšķerēšanas pavadoņa pakalpojumi.
Arre, Metallbearbeitung
Arre, MetallbearbeitungARRE izgatavo metāla vārtus, žogus,margas un citus metālizstrādājumus
Lielkaibēni, Gasthaus
Lielkaibēni, GasthausZwei Säle mit Kaminen, Unterkunft (30 Betten). Feste bis 70 Personen, Cateringservice, Festtischdecken.
Medus veikals, einkaufen
Medus veikals, einkaufenMehr als 30 Sorten von Honig einbringt auf dem Bienengarten Lettland, Bienenwachssalben, Kerzen aus 100% Bienenwachs, Produkte Imkerei (Pollen, Gelee Royale, Propolis, Bienenwachs), Inventar fur Imkerei, Literatur über die Bienenzucht.
Visi banneri