Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma

Kokneses luterāņu baznīca

Blaumaņa iela 1, Koknese, Aizkraukles novads, Latvija, LV-5113
(+371) 29268431
(+371) 65161347
(+371) 29247972
 
VissPiedāvājumiKarte
Apraksts

Kokneses Evaņģēliski luteriskā baznīca celta 1687. gadā. Sākumā tā bija neliela koka ēka bez torņa ar māla klona grīdu un salmu jumtu. Kara laikā baznīca tiek nopostīta, pēc tam tā atkal piedzīvo remontdarbus, līdz 1731. gadā baznīcā atkal var notikt dievkalpojumi. 1819. gadā baznīcai tiek veikts nopietns remonts un piebūvēta sakristeja. 1887. gadā tiek uzcelts tagadējais tornis, uzlikts jauns jumts, izremontēta iekšpuse. Šeit par mācītāju kalpojis Ernsts Johans Gliks, latviešu Bībeles tulkotājs.

1. Pasaules kara laikā baznīca atkal tiek nopostīta. 1929. gada 16. septembrī atjaunotais dievnams tiek iesvētīts. Tiek atjaunota arī baznīcas altāra glezna, un 1930. gadā tiek uzstādīts un iesvētīts 830 kg smagais tērauda zvans, kas darbojas vēl šodien. Iekštelpas rotā mākslinieka A. Dobenberga gleznas.

Baznīcā apmeklētājiem ir iespēja uzkāpt tornī bez maksas.

Šo vietu papildinājusi neparasta Bībele. Tā tapusi kā dāvana no evaņģēliski luteriskās Biķeru draudzes ziedojumiem un tās devīze Koknesē ir: “Dievam par godu, koknesiešiem par svētību!”. Lielformāta Bībele ir brīvi pieejama ikvienam interesentam. Šādas Bībeles atrodamas arī Skultē un Ropažos.

PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresBaznīcas, dievnami Baznīcas, Draudzes
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 8361
Meklēšanas rezultātos parādīts : 39713


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
Arco Color Latvija, SIA
Arco Color Latvija, SIAArco Color Latvija piedāvā pulverkrāsošanas pakalpojumu tērauda, alumīnija un citu metālu detaļām. Mūsu klienti darbojas celtniecības, jumta pārklājumu, ventilācijas sistēmu, logu un durvju ražošanā, kā arī dažādu interjera dizaina elementu izgatavošanas jomā.
Eglieni, viesu māja
Eglieni, viesu mājaViesu nams un krodziņš " Eglieni " aicina jauki pavadīt laiku , baudīt veselīgu atpūtu un gardi paēst  visa gada garumā. Labiekārtotas, ērtas istabiņas, WiFi, pirts, dīķis, apkurināms kubls, galdu klāšana Rīga - 30 min.
Vītoli, atpūtas komplekss
Vītoli, atpūtas komplekssLabiekārtotas viesu mājas gleznaina Rāznas ezera krastā, Rāznas nacionālā parka teritorijā. Pie mums ir iespējams rīkot svinīgus pasākumus, atpūsties, kā arī veldzēties Rāznas ezerā. Iespējams dzīvot divvietīgās, trīsvietīgās un četrvietīgās istabiņās.
Miedziņš, veikals
Miedziņš, veikalsViss guļamistabai un saldam miegam. Matrači, segas, spilveni, gultas pārvalki, spilvendrānas, palagi utt. Mūsu piedāvātā produkcija ir no tīrām, humānekoloģiskām izejvielām, ražota ar videi draudzīgām metodēm un modernām tehnoloģijām.
Arre, metālapstrāde
Arre, metālapstrādeARRE izgatavo metāla vārtus, žogus,margas un citus metālizstrādājumus
KraBS, metālapstrāde
KraBS, metālapstrādeKraBS. Metāla izstrādājumi un konstrukcijas, Žalūzijas un automātiskās sistēmas, Saules kolektoru sistēmas un komplekti, Darba aizsardzība, apģērbs, aprīkojums.
Toss Boulinga Halle
Toss Boulinga HalleBoulings, biljards, restorāns un bārs. Toss Boulinga halle aicina jūs jauki pavadīt nedēļas nogali. Vieta sporta pasākumu, svinību un banketu rīkošanai.
latvaslini, veikals
latvaslini, veikalsUzņēmums SIA “LatvAS” ir zīmola Latvaslini lina auduma un aitu vilnas izstrādājuma ražotāji. Latvaslini ir zīmols un vārdu salikums tapis no uzņēmuma nosaukuma latvas un lini, lai par prioritāti izvirzītu mājas tekstilu no lina auduma. Visas zīmola Latvaslini preces ir izgatavotas Latvijā.
Rubīni, apartamenti
Rubīni, apartamentiBrīvdienu apartamenti Rubīni ir jauka un mājīga atpūtas vietiņa Ventspils viesiem. Pavisam 5 numuri iekārtoti kā atsevišķi labiekārtoti 2-3 istabu dzīvoklīši.
Visi banneri